Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti’de işler İYİ

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2022 00:05

Genel seçimler için, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için geri sayım başladı. Siyasi Partilerde kendilerine göre bu seçimle ilgili çalışmaları yapıyorlar. CHP, milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin örgütlerdeki görevlerinden 31 Aralık tarihine kadar istifa etmelerini istedi. İYİ Parti ise ilçe kongreleri ve il kongreleri ile çalışmalara devam ediyor.

İYİ Parti Bursa teşkilatlarındaki ilçe kongreleri en son yapılan Osmangazi kongresiyle tamamlandı. Üç ilçede başkan değişimi yaşandı. Diğer başkanlar ise yani 14 ilçenin başkanları hep aynı kaldı. Şimdi gözler il kongresine çevrildi.

Geçen dönem iki adaylı il kongresinde başarılı olup görevi teslim alan Selçuk Türkoğlu’nun ne yapacağı ve nasıl hareket edeceği bugün itibariyle bilinmiyor. Ama, bizim tahminlerimize göre Türkoğlu’nun gönlünde milletvekilliği geçiyor. Çünkü, memur iken bile her seçimde görevinden istifa edip aday adayı olmuş, aday olmuş ama talih bir türlü yüzüne gülmemiş siyasetçilerimizden birisi Türkoğlu.

Bu dönem talihi ve kaderinin ona nasıl bir yol haritası çizip göstereceğini merak ediyoruz. Tabi, bu konuda parti büyüklerinden izin alması gerektiğini de hem kendisi hem de bizler biliyor ve tahmin edebiliyoruz.

Hani derler ya, dere geçerken at değiştirilmez diye. İYİ Parti Bursa teşkilatlarının durumu da aynen öyle. Kamuoyundaki beklenti ve izlenimlere göre İYİ Parti Bursa’da Selçuk Türkoğlu döneminde iyi bir ivme kazandı. Yapılan muhalif açıklamalar sürekli partinin gündemde tutulmasına yol açtı. Sosyal medyanın da çok iyi kullanılmasıyla teşkilatlardaki aktiviteler nerede ise hiç boş kalmadı.

Seçim zamanı kimlerin nasıl ve ne şekilde değerlendirileceği pek belli olmuyor. Çünkü, lider sultası ve Seçim Kanununa göre liderlerin liste yapma yetkisi, taban hareketine gem vuruyor. Bu durumu, geçen dönem yani 2018 seçimlerinde görmüş ve hep beraber yaşamıştık. Kendilerini liste başı gören aday adayları da deyim yerinde ise epey bi hüsrana uğramışlardı.

Bu sayılı günleri Allah ömür verirse hep beraber yaşayacağız. Çünkü, bu dönem İYİ Parti ile CHP teşkilatlarında 6’lı masa sıkıntısı var. Sancısı çok büyük. 6’lı masadaki diğer partilerin adayları da bazıları İYİ Parti listelerinden bazıları ise CHP listelerinden seçilebilecek yerlere monte edilecekler.

Bu durum, parti teşkilatlarına ve partiye emek vermiş insanlara ne kadar etki edecek?

Partiye emek vermiş insanlar değil de neden 6’lı masada ikamet ediyor, mukim diye insanların tepeden inme liste başı veya seçilebilecek yerlere monte edilmesine razı olunsun ki?

İşte bütün mesele burada düğümleniyor. İYİ Parti teşkilatlarındaki yaygın kanı ise partinin 6’lı masa yerine kendi listesiyle seçimlere katılması. Bu durumda daha büyük başarı elde edileceğine inanılıyor. Çünkü, parti teşkilatlarına emek verenlerin, gerçek yükü sırtlayıp bugünlere getirenlerin emeklerinin boşa çıkarılması, partiye olan ve teşkilatlara olan güveni zedeleyebilir. Yada seçmen kitlesi, bu durumu hoş karşılamayıp oy vermekten imtina edebilir.

Bu hesap kitap için önümüzde daha yaklaşık 3 ay gibi zaman var. Herhâlde Ankara’da oturup anketlere bakanlar bu durumu gayet iyi ve güzel bir şekilde anlayabilirler.

Gelelim, İYİ Parti Bursa teşkilatlarındaki son duruma. Osmangazi’de Erkan Zorba, Yıldırım’da Serkan Beklen, Gürsu’da da Ersal Kaya başkanlık görevini yeni üstlenen isimler oldular.

Güven tazeleyerek yeniden seçilip görevlerine devam eden Kestel’de İzzet Kaya, Orhaneli’de Abdullah Kamur, Harmancık’ta Mehmet Aslan, İnegöl’de İsmail Karaman, Mudanya’da Hüseyin Hatipoğlu, Yenişehir’de Ercan Özel, İznik’te, Yıldırım’da Serkan Beklen, Mustafakemalpaşa’da Tevfik Demir, Karacabey’de Fatih Karabatı, Gürsu’da Ersal Kaya, Kestel’de Emin Elüstü, Gemlik’te Ertuğrul Yavuz, Orhangazi’de İsmail Kaya, Nilüfer’de Levent Öncü ve Orhaneli’de Mümtaz Aslan koltuklarını korudular.

İl Başkanı Selçuk Türkoğlu bu durumu şöyle özetledi;

“İlçe kongrelerimizi partimize yakışan ve halkımızın destekleriyle beraber, salonları doldurup, coşkuyla tamamladık. Şimdi sırada il teşkilatımızın kongresi var. Onu da partimize yakışır bir demokratik ortamda gerçekleştireceğimden hiç kuşkumuz yok. Geride kalan görev dönemi içerisinde ülke genelinde takdir toplayan bir performans ortaya koyan İYİ Parti Bursa teşkilatlarının, birlik beraberlik ve dayanışma duygusunun ön plana çıktığı kongre süreciyle de örnek olduğunu düşünüyorum.
Bizler hepimiz, kişisel ikbal beklentisinden azade, sadece memleketimizin ve tabi ki özelde de Bursa’mızın hak ettiği gibi yönetilmesini önceleyen bir siyasi hizmet anlayışı içindeyiz.
O nedenle;
Kongre çalışmalarımızda da bu duygu ve düşünceler içinde olan bütün partililerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Hedefimiz, milletimizin umudu olan Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener ve yol arkadaşlarımız ile birlikte İYİ Parti’yi yerelde ve genelde iktidara taşımak ve bu kötü gidişe bir an önce son vermektir.”

Hayırlısı olsun. Ama bizim kulağımıza gelen son kulis bilgilerine göre Selçuk Türkoğlu’na “il başkanlığına devam et, seni Osmangazi veya Nilüfer’e belediye başkan adayı yapalım” denilecek. Bu durumda Selçuk Türkoğlu’nun siyasi hayatının devamı 2024 yerel seçimlerindeki Millet ittifakı ve CHP-İYİ parti ortak liste ile seçimlere girip girmeme kararına kalacak. Ortak liste olursa bana göre hiç mi hiç şansı olmaz. Bugünden söylenmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.