Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsyan ettiren yol!

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2022 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2022 00:03

Bursa her geçen gün daha gelişiyor. Sürekli göç alıyor. Bazı mahalleleri kaçak yapılaşıyor. Bazıları ise planlı ama alt yapı hizmetleri, yol hizmetleri, sosyal donatı hizmetleri ne yazık ki kulak ardı edilip yapılmıyor.

Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine birkaç kişi gelip “gaz alma operasyonu” diye bilinen ve kamu görevlilerinin çok sık kullandığı yöntemle mahallelerde gerekli çalışmaları yaptıklarını gösterme amaçlı gelip gidiyorlar. Sonra, aynı hamam aynı tas. Sıkıntıların çözümünü bırakın, üzerine sürekli binen sıkıntılar, dertler ve sorunlar halkı nerede ise isyan noktasına kadar getiriyor.

Son yaşanılan olaylar ve halkın kendi WhatsApp guruplarında yaptıkları paylaşımlar bu durumu gözler önüne seriyor.

Olay mahalli, Nilüfer Görükle ile Kayapa arasındaki yol. İsmi Atlıçayır Bulvarı. İsmi bulvar ama kendisi yaklaşık 7 senedir ne yapılıyor ne de yapılmıyor. Müteahhitler için Ekorant Projesi, eski ismiyle Dubai kent projesiyle ilgili her türlü planlama ve ardı arkası kesilmeyen iddialarla dolu imar uygulamaları devam ederken, bölgede yaşayan halk bugünkü rakam 10 bin civarında, beklenilen nüfus ise 200 bin civarında. Sanki kaderiyle baş başa bırakılmış. Sokaklar karanlık, insanlar kaderleriyle baş başa bırakılmış. Rantiye ise sürekli hesap kitap peşinde.

Ne Büyükşehir belediyesi, ne de sorumlu Nilüfer Belediyesi’nin verdikleri sözler var ama, dert ve sıkıntıların çözümüne yönelik attıkları adım yok.

Birincisi, bölgede gerekli denetim yok. Etraf başıboş hayvanlarla dolu. Bir sokaktan toplanan hayvanlar, diğer sokakta bırakılıyor. O sokaktan toplanınca, tekrar eski sokağa bırakılıyor. Sayıları her geçen gün artıyor. İnsanlar sokaklarda gezemiyorlar. Çocuklar okula gelip giderken başıboş hayvan korkusuyla yaşıyorlar. İnsanlar, yetersiz ve çok eksik olan toplu taşıma hizmetlerinden faydalanamıyorlar. Planlama zaten yok.

Bu nedenle, bölgede oturanlar kendi özel araçlarıyla kendi işlerini görmek zorunda. Yani, Büyükşehirin ulaştıran ulaşım sloganı bu bölge için geçerli söylem değil.

Özel araçlarında sabah erken mesai saatlerinde, akşam mesai bitimi eve dönüşlerde büyük sıkıntılar yaşatıyor. Başta, Görükle Kayapa arasındaki kavşak yarım yamalak. Düzensiz. Kavşak demeye bin bir şahit ister bir yapı. Kulpları eksik. Kulp yapılması planlanan yere Nilüfer Belediyesi özel imar izni vermiş. Karayollarının bütün itirazlarına rağmen.

Görükle Kavşağı bin bir dert ama, kavşak sonrasındaki Atlıçayır Bulvarı başlangıcı olan yol daha da dert. Girişi iki şeritli. Bunu gören sürücüler gaza basıyorlar. Sonra tek şeride düşüyor. Burada tıkanma oluyor. Gaza fazla basanlar ise kaza yapıyorlar. Sonra, yol tek geliş tek gidiş. Bazı yerlerinde sollama yasağı var. Sürat kısıtlaması var. Kimse bu kurallara uymuyor. Yoldaki sürat kısıtlamasından haberleri bile yok gelip geçenlerin.

İkincisi, en büyük eksiklik ise denetim yetersizliği. Hani, yoldaki eksiklikler, yapım hataları, düzensizlikler bir yana, denetim olmayışı kazaların en büyük nedenleri.

Şimdi gelelim, bölge halkını isyan noktasına getiren kazalarla ilgili yaşanılan ve sosyal medyada yer alan yazışmalara. Bunları yazıyorum, çünkü ilgili, etkili ve yetkililerin kulaklarını birileri çeker diye düşünüyorum.

Vatandaşın sesleri şöyle ;

“Burası resmen ölüm virajı bu yolda geçen yıl sitemizden bir komşumuzu kaybettik.2 kaza daha biliyorum ölümlü.

Yaralamalı ve maddi hasarlı yılda 50 den fazla kaza haberi var.

Maalesef burada sollama kesinlikle yapılmaz ama yapıyorlar.

Hiç bir yetkili bu kadar yoğunlaşan bir mahallede yolun yetersiz ve tehlikeli olduğunu görmüyor.

Çok acı, ne zamanki yolumuz yapılacak o zaman inşallah bu durumlar ortadan kalkacak @Halil Ozcoban muhtarım, Büyükşehir tabelası göstermelik olarak 3 yıldır yolun başında ama icraat yok. Çok acil çözüm için girişimlerinizi ve sonuçlanmasını rica ediyoruz.

Evet muhtarım bence mahallenin en önemli eksiği burası can güvenliği yok.

Yapılacak, ne yazık ki tek bir çözüm yolu var. Bütün 30 Ağustos halkı olarak toplanacağız yolu trafiğe kapatacağız. Yetkili biri gelecek ve bu iş çözülecek tek çözüm yolu bu. Aksi halde geliriz yaparız bakarız bunların hepsi ne yazık ki yalan. Muhtemelen şu an yine ölümlü kaza var. Çünkü hiçbir şekilde trafik ilerlemiyor, savcı bekliyorlar sanıyoruz, 45 dakikadır yol açılmadı geri döndük.

Daha kaç kişiler hayatlarını kaybedecek veya sakat kalacak? Maddi hasarları bir kenara koyarsak çözüm ne zaman ve nasıl olacak???

Kamyonların bu yolu kullanmaması gerektiğini 3 yıldır yazıyorum. Karayolları ve CİMLER’e maalesef cevap olarak kamyonlara yasak cevabı geldi.

En doğrusu da bu olacak herhalde, @Halil Ozcoban muhtarımda bilirler kaç toplantıda örnekleri ile verdimdi.

100 ncü Yıl Mahallesi Burtom önündeki üst geçit 2 kız öğrenci hayatını kaybedince yapılmıştı.

Ataevler metro durağından Metro Gross market önündeki otobüs durağına yukardan gelen araçlar dalıpta birçok kişi hayatını kaybedince, oraya düzenleme gelmişti, daha kaç can yitirilince yolumuz yapılacaktır?

2 gün önce Kaymakam ve yeni atanmış ilçe emniyet müdürü geldiler. Maalesef 1 cümle ile bu iki konu gündeme geldi kayda bile alınmadı. Daha ne yapmamız lazım???

Otobandan mahallemize gelen araçlar yolu çift şerit görüp hızla viraja giriyor, bilmeyenler veya kendini bilmezler…

En azından yol yapılana kadar otobandan geliş yolu giriş üst yolda çıkış olarak birbirinden ayrılabilir aslında.

Set istedik okul önü olursa diye dönüş yaptılar, zeminin asfaltı belki tırtıklı hale getirilir o zaman uyarı olur ama çözüm olmuyor maalesef.

Tahtalı sapağına 50 mt kala zemine 30 yazmak çift yönlüde olsa da çözüm değil, bariyer yine dalan araçlardan dolayı ne halde, milli servet boşa gidiyor.

Arkadaşlar Muhtarımız ve site yöneticilerinden belirleyeceğimiz bir ekiple BBB ne gidelim, biz burada bekledikçe kimse bize bir şey yapmaz, kaldı ki birde siyaset var. Olumlu cevap veya bir girişim olmazsa Gerekirse yolu kapatalım.

Muhtarımız zaten basın camiasının içerisinde, bu ve eski görüntüleri her zaman servis edebilir diye düşünüyorum, öyle değil mi @Halil Ozcoban bey?”

Mahalle Muhtarı Halil Özçoban’ın bu yazılıp çizilenlere verdiği cevap;

“Bu tür kazaların önüne geçmek için önlemlerin alınması için gerekenleri yapılması için ilgili olarak kaymakam beye, büyükşehir ile ilçe belediye başkanına anlata anlata dilimizde tüy kalmadı. Yapılacağına dair söz verdiler...

Bugün yaşanılan olayları ve yazılanları Büyükşehir belediye başkanı Ali Nur Aktaş beye ilettim. yolumuz ile ilgili Ulaşım Daire Başkanı Rüştü beyi bilgilendirdi.   

Ulaşım daire başkanı Rüştü bey  şimdi aradı, yolla ilgili meydana gelebilecek kaza karşı alınacak önlemler için yol la  ilgili  çalışmayı yapacaklarını belirtti.”

Bekliyoruz, sabırla….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.