Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstihbaratçı ve Meteoroloji

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2022 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2022 00:04

Afad merkezinden iki gün ara ile iki mesaj geldi cep telefonumuza. Vatandaşı önceden uyarıp, tedbir almalarını sağladıkları için teşekkür ederiz Afad yönetimine.

Çarşamba öğle saatlerinden itibaren çok kuvvetli yerel yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun. 23 Ağustos Salı.

Perşembe gün boyu çok kuvvetli yerel yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun.24 Ağustos Çarşamba.

Meteoroloji tahmin konusunda Türkiye dünyanın en iyisiydi bir zamanlar artık değil diyebiliriz. Çarşamba ve perşembe günü tedbirli davrandık, ancak gelen uyarı mesajlarında yazdığı gibi korkutucu bir hava durumuna rastlanmadı.

Bülent Ecevit'in hükümet kurmak için diğer partilerden ve bağımsız milletvekillerinden transfer yaparak kurduğu iktidarın "Güneş motel" döneminde Meteoroloji Elazığ Milletvekili Ali Rıza Septioğlu'na bağlanmıştı. Kendisine hava durumu raporunu getirdiklerinde "bu nedir?" Diye sorunca, görevli kişi "önümüzde ki günlerin hava raporları" deyince. Septioğlu'ndan güldüren cevap gelir. "Allah'ın işine karışmayın kardeşim!"

Dediğimiz gibi son yıllarda ülkemizde liyakat yerine, sadakatin esas alındığı üzücü dönemleri yaşıyoruz. Yani Ayette denilenin aksi yapılıyor ve yapılmaya devam ediliyor inatla her nedense.

Nisa Suresi 58. Ayet
Şüphe yok ki Allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hüküm verdiğiniz zaman adâletle hükmetmenizi emreder! Doğrusu Allah, bununla size ne güzel nasihat veriyor! Şüphesiz ki Allah, Semi' (her şeyi işiten)dir, Basri (hakkıyla gören)dir.

Meteoroloji konusunu uzun zamandır dikkatle izliyorum, yanılma paylarının geçmişten çok daha fazla olduğunu artık basit gözlemlerle dahi fark edebiliyoruz. Bunun sebebinin yaşadığım bir olaydan dolayı ilgi alanıma girmiş olduğunu da iddia edebilirim elbette.

2014 Yılı Avukat arkadaşlarımdan birinin bürosuna gittim, çay sohbet derken, gelen acil bir telefonla Avukat arkadaşım gitmesi gerekti.

Bana ofiste beklememi ve en geç bir saate kalmaz geri döneceğini söyledi. Zaman kavramı biraz farklı olan Avukat arkadaşıma gülerek "bir saati kaç ile çarpayım?" Diye sorunca ikimizde güldük tabi.

Avukatlık bürosunda bilgisayar ile zaman geçiriyorken içeri biri girdi. Selamlaşmadan sonra.

-Avukat beye bakmıştım

- Bir saatliğine bir yere gitti, yarım saati geçti

-Teşekkür ederim

-İsterseniz arayayım

-Sağ olun gerek yok

Gelen kişi bürodan çıktı, ve bir kaç dakika sonra yeniden geldi, elinde ki telefonu bana uzatarak, "Avukat bey telefon da" dedi, kısa bir şaşkınlıkla telefonu aldım.

-Efendim.!

-Sayın başkan bu arkadaşla tanışmadı hep isterdim, kendisini dinle, sohbet edin, şaşıracaksınız.!

-Peki, tamam

Dedikten sonra gelen kişi ile sohbete başladık.

Türkiye'nin en iyi istihbaratçılarından biri olduğunu, sınırlarımızı ve Ortadoğu'yu avucunun içi gibi bildiğini bunun yanısıra altı dili Ana dili gibi konuştuğunu anlattı.

Dinledikçe şaşkınlığım arttı, böylesine yetişmiş ve kendisini geliştirmiş yetenekleriniz varken, gurur duymalıyız diye düşünürken olayın üzücü boyutuna geliyoruz. Bu arkadaş ve bunun gibilerin çoğunu görev bölgelerinden alıp yurdun iç taraflarına dağıtarak pasivize etmişler. Bunun sebebini bilemiyoruz. Kötü de düşünmek istemiyoruz.

Uzun uzun sohbetin ardından kendisine soruyorum.

-Şimdi ne yapıyorsun?

-Havadan para kazanıyorum

-Nasıl yani?

-Meteorolojiye verdiler beni

-Ne alakası var orası ile senin?

-Hiç alakam yok, Ama verdiler işte

-Saçma sapan bir durum

-Artık soranlara havadan para kazanıyorum diyorum, ne yapayım, bunca eğitim, bilgi, birikim hepsi boşa gitti, burada köreliyoruz işte.

Dünyanın en iyisi olan Meteoroloji de branşı uymayanların doldurulması ile hatalarını çoğaltarak sınıfta kalmaya başladı.

Bu karşılaşma ilk ve son görüşüm oldu, sonrasın da ne oldu bilmiyorum. Asli görevine döndü mü? Bilemiyoruz, 2014'te bu konuşma oldu sanırım 2012 de görev değişikliği yapılmıştır. Bu tarihlerden itibaren sınırlarımız yol geçen hanına döndü. Afganlı, Pakistanlı, Suriyeli vesaire doldu taştı ülkemiz, gidişatı iyi görmüyoruz maalesef. İçerde birbirimizi yemeye ara verip te dış politikamıza geniş katılımlı birliktelik sağlayıp kalıcı ve radikal politikalar üretip uygulamalıyız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.