Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İŞTE DURUŞ İŞTE TİMSAH!

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2022 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2022 00:02

Bursaspor'da skandallar zincirinin ardı arkası kesilmezken, Altınordu karşısında yüreğini ortaya koyan futbolcuları, dosta düşmana da "bu takım Bursa'nın takımıdır" mesajını veren başta Tamer hoca ve ekibi olmak üzere galibiyette pay sahibi olan tüm kesimleri kutluyorum.

Transfer beklerken, geleceğe yatırım yapacağı oyuncularından olan yeşil beyazlılar, ayrılan ve çeşitli nedenlerle de kadroda bulunmayan birçok isimden yoksun çıktığı mücadelede karakterine yakışır bir futbolla taraftarının yüreğine su serpti, camia da bir nebze olsun rahat nefes aldı. Hasan Ayaroğlu'nun golü, galibiyetten de öte, hayat öpücüğü gibiydi.

Cuma gününden başlayacak olursak;

Teknik Direktör Tamer Tuna'nın 'acı reçete' diye tabir edeceğimiz açıklamalarının üzerine çözüm önerilerini de samimiyetle paylaşması dünkü mücadelenin ön ayak izleri gibiydi. Teknik adam sorumluluk alıp zor günlerde oyuncularına sahiplenince, oyuncular da mevki gözetmeksizin sahaya çıkıp gerekeni yaptı. Bu sütunlarda sıklıkla dile getirdiğim 'güven' olgusunun yeniden inşa edilme çabaları ve bu çabaların olumlu bir sonuca doğru yeşil ışık yakması hep geç kalan camia için yeni umut kapılarını açtı.

Kısaca;

Sağduyu, güven ve Bursaspor'u izledik.

ÇOK GEÇ KALINDI

Bursaspor, özellikle Ağustos ve Eylül ayından bu yana yapması gereken hamlelerde hep geç kaldı. Koskoca camia, teknik ekip konusunda kaybedilen 1 ayın bedelini kritik maçları yok sayma pahasına tam 3 ay ödedi. Bu duruma son olarak en az 3 hafta geç alınan kongre kararı eklendi. Daha önce bu durumun benzeri var mı, yakın tarihe kadar böyle bir kaosu hatırlamak da güç. Ve İstanbulspor maçı bitimiyle başlayan bu süreç o kadar uzadı ki, yeşil beyaz sevdalıları Süper Lig'e çıkma planları yerine, kulübü içinde bulunduğu durumdan kurtarmanın derdine düştü. Camia bir hareketlendi, dinamikler bir adım attı, takım 10 adım attı. İşte başarıya giden birliktelik yolunda samimiyet ve güven bu kadar önemli.

DAHA SIKI SARILACAKLAR

Haftalar sonra rahat bir uyku uyuyan teknik heyet ve futbolcuların bundan sonraki sürece daha da sıkı sarılacağını düşünüyorum. Tabii takımın yine özellikle transfer tahtası ve kongre gündeminden uzak tutup saha içine motive eden Tamer Hoca ve ekibinin işi kolay değil. Ancak kolaylaştıracak etkenler de yok değil. Siz hakedenin yanında maddi manevi olduğunuzu gösterirseniz, insanların emeklerine saygı duyup oyalama yolunu seçmeden samimiyetle çözüm üretirseniz veyu bunun için çalışırsanız işte o samimiyet ve güven her zaman kazanır.

TRANSFER VE KONGRE SÜRECİ

Bursaspor'un net çözüme ihtiyaç duyduğu bu süreçte aday ya da adayların da net olması gerekir. Özetle; göreve gelecek başkan ve yönetim 'neden' sorusunun yanıtını net biçimde verebilecek güçte olmalı. Takımın takviye konusunda etkili bir  golcü kadar orta sahada ikinci topları alacak 'örümcek' tabir edilen bir oyuncu ihtiyacı da elzem görünüyor. Tabii eldeki imkanlara göre hareket edileceğini düşünürsek, savunma ve kanat oyuncularıyla birlikte takviye sayısı 5'i bulacak gibi görünüyor. Önümüzdeki sezon tahta bedelinin en az 100 milyon TL olacağı konuşulduğuna göre, planlama geniş sürece yayılırsa transfer listesi de aynı genişliğe ulaşabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.