Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul havalimanına atılan Bursa imzası

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2019 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 00:09

Seçimlerle ilgili, siyasi parti adayları ve yaptıkları çalışmalarla ilgili gündemi izlerken, ülkemizin gerçek gündeminden biraz olsun uzaklaştık.

ABD Başkanı Trump’ın Golan Tepeleriyle ilgili bu bölgenin İsrail toprağı olduğunu kabul ettiği açıklamaları, dünya gündemini bir anda değiştirdi. Bu etki, ülkemizde de hissedildi. Trump’un sözlerine karşılık veren, tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının hemen ardından döviz fiyatlarında beklenmedik bir dalgalanma oldu. Nedeni, İsrailli bazı Yahudi tüccarların ülkemizdeki bazı algı yöntemleri ile kendileri için en büyük tehlike gördükleri Erdoğan’ın karşı çıkmalarına engel olma olarak görmemiz gerekiyor. Nedeni, Yahudiler, başta Filistin’le Türkiye arasındaki birliktelik ve dayanışma nedeniyle ülkemize her fırsatta kazık atmaya çabalıyorlar. Sonra, ülkemizdeki siyasi istikrar ve ekonomik istikrar işlerine hiç gelmiyor. Senelerce, paradan para kazanma ile zengin olup, bankaları yöneten, denetleyen ve halkın parasını faiz kıskaçlarıyla cebe indiren bu anlayışa karşı mücadele edilmesini içlerine sindiremiyorlar. Durum böyle olunca da ellerine geçen fırsatları değerlendirip, seçim öncesinde de Türkiye’ye ve iktidara zarar verebilme adına, böyle fırsatları kolluyorlar.

Neyse ki dövizdeki dalgalanma ve nedenleri kısa zamanda tespit edildi ve alınan önlemlerle şimdilik bertaraf edildi.

Şimdilik diyebiliriz, çünkü seçimlere kadar bu bloğun ne zaman ne yapacağı pek belli olmuyor.

Türkiye, yapılan yatırımlarla hem ekonomik hem de istikrar açısından güçleniyor. Dünyanın en büyük havalimanı ülkemizde yapıldı ve geçtiğimiz 29 Ekim’de hizmete açıldı. Şimdi, 7 Nisan tarihinden itibaren de Atatürk Havalimanı uçuş trafiğine kapatılıp, bütün uçuşlar İstanbul Havalimanından yapılacak.

İstanbul havalimanı, Bursa açısından da dünyaya açılan bir ulaşım merkezi olacak. Zaten öyle. Bursa Havalimanı ile başlatılan aktarmalı uçuşlar sayesinde, İstanbul Havalimanı da artık bu kente çok yaklaştı. Özellikle Osmangazi Köprüsü ve otoyolların hizmete sunulmasıyla da kara yolu ile bu havalimanına ulaşım kolaylaştı.

Ulaştırma Bakanlığı kayıtlarına göre, İstanbul Havalimanı'ndan 18 Mart'a kadar toplam 2 bin 902 uçuş yapıldı ve 372 bin 118 kişiye hizmet verildi. Şu an 140 bin çalışan var. Adeta Anadolu'da orta büyüklükte bir şehir kadar. nüfusa sahip ve 24 saat aralıksız yaşam alanı.

Peki, Bursa olarak biz İstanbul Havalimanına nasıl imza attık?

Evet, Bursa Türkiye sanayisinin en önde gelen üretim merkezlerinden bir tanesi. Yine Bursa, yatırım ve planlamada ülkemize örnek projelere imza atıyor.

Bursalı Camex Firması, Kristal Cam şirketi, İstanbul Havalimanının bütün camları ile aynalarını,ihale edildiği beş firma arasında yer aldı. Malzemelerin tedarik ve üretimlerini ve montajını yaptı. Bu havalimanına geldiğimizde, canlara baktığımızda, aynalarına baktığımızda Bursa’yı göreceğiz. Bursa’nın ekonomik alandaki başarısını göreceğiz.

Camex Yönetim Kurulu Başkanı Salih Başnak, “Ülkemizin gururu İstanbul Havalimanı ıslak hacimler VİP salon Ayna duvar kaplamaları tarafımızdan yapılmaktadır. Bu muhteşem eserde Camex A.Ş olarak bizimde birazcık emeğimiz ve katkımızın olmasından Kıvanç duyuyoruz” dedi.

Evet, Salih Başnak ile aynı köyün çocuklarıyız. Aynı mahallede büyüdük. Aynı ilkokul ve ortaokulda öğrenim gördük. Askere beraber gittik. Babası Bekir Başnak’ın Adagaraj, şimdiki ismiyle Gökdere Kavşağındaki Bursa Cam isimli firmasında başlayan çalışma hayatı, Ortabağlar’da aynı isimle sürdükleri imalathane ile gelişip, bugün Bursa’nın ve ülkemizin en önemli cam üretim ve uygulama projelerine imza atan bir kuruluş haline geldi. Salih Başnak bu gelişmeleri kardeşleri Erdal ve Saniye ile birlikte geceli gündüzlü çalışıp gerçekleştirdi. Şimdi, ailenin çocukları da büyüdü. Onlar da işbaşı yaptılar.

Camex Şirketi ve ürünleri, sadece Türkiye pazarında değil, dünyanın pek çok bölgesinde aranılan ürünler haline geldi.

Salih Başnak’ı, kardeşleri ve çalışma arkadaşlarını bu başarılarından dolayı gerçekten tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Dünyanın göz bebeği olan İstanbul Havalimanında Bursa’nın da imzası olması, Bursalı bir şirketin eserlerinin yer alması bizler için gurur verici, kıvanç vericidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.