Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslam ülkelerin de olmayan adalet

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2021 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 00:10

Yaradan'a şükrediyor Dinimizi Peygamberimizi seviyoruz Dünya genelinde 57 tane İslam ülkesi var. toplam nüfusu ise 1,5 milyar kişi civarında. En kalabalık İslam ülkeleri sıralamalarına bakacak olursak çoğu kişinin bilmediği bir liste göreceğiz.

1-Endonezya 267 milyon

2-Pakistan 210 milyon

3-Nijerya 200 milyon

4-Bangladeş 168 milyon

5-Mısır 102 milyon

6-Türkiye 84,4 milyon

7-İran 83,9 milyon

8-Sudan 41 milyon

9-Fas 33 milyon

10-Cezayir 32,9 milyon

Nüfus yoğunluğu en yüksek on İslam ülkesi sıralaması böyle. nüfusu bir milyonun altında olan 8 ülke var bunlar ise

50-Katar 885 bin

51-Guyana 767 bin

52-Bahreyn 698 bin

53-Komorlar 690 bin

54-Ccibuti 487 bin

55-Surinam 440 bin

56-Brunei 380 bin

57-Maldivler 360 bin.

Toplam da 57 İslam ülkesi ve bunların çoğunun ortak noktası Demokrasi, hukuk ve adaletten, insan haklarından yoksun olmalarıdır. Oysa İslamiyet'in temeli Adalet ve hoşgörü dini olmasıdır. Tarihe baktığımız da ise yaşamsal olarak bunun aksini görüyor ve üzülüyoruz. İslami adalete uygun yaşayan ülke neredeyse Müslüman dünyasın da yok.! Dünya nüfusunun yüzde 23'üne tekabül eden Müslüman nüfusu, iç dünyasında huzuru buluyor mu bilinmez ama yaşadıkları ülkelerde bulamadıkları kesin. Enteresan olan ise yasal veya kaçak yollarla gelişmiş Avrupa ülkelerine gidenler orada yürüyüşler yaparak Şeriat getirilmesini istiyorlar, nereye kendi ülkelerine. İnsana sormazlar mı madem onu ülken de istiyordun bu Hristiyan ülke de ne işin var.?

Yaradan affedici olduğunu elçisi ve Peygamberimiz vasıtası ile insanoğluna mesajlarını göndermiş ve nasıl yaşanılması gerektiğini emretmiştir. Bunun yanısıra kulunu affedeceği bir çok ayette belirtilmiştir. Fakat asla affetmeyeceği durumun ''kul hakkı'' olduğu konusunda insanlığı uyarmıştır. Buna rağmen İslam dünyası bunu pek umursamaz şekilde bir birlerinin hakkını gasp etmeye tepeden tırnağa adeta kimin kime gücü yeterse aç gözlülükle devam ediyor.

Kul Hakkı İle İlgili Ayetler ve Hadisler

Duha Suresi 9. Ayet;

" Öyleyse yetimin hakkını sakın yeme. "

Fecr Suresi 17. Ayet;

" Hayır, hayır! Doğrusu siz yetime ikram etmiyorsunuz. "

Nisa Suresi 10. Ayet;

" Yetimlerin mallarını haksız olarak yiyenler şüphesiz karınlarına ancak ateş dolduruyorlar. Zaten onlar alevlenmiş ateşe gireceklerdir. "

Peygamber efendimiz Hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur;

" Kim ki yetimin hakkını yer ise ahirette o kişi iflas eder. "

Bir diğer hadis- şerifte de kul hakkı yemenin vebali için şu şekilde bahsedilmiştir;

" Kim birinin hakkını yediyse ahirette zor duruma düşmemek için o kişinin gönlünü alın, helalleşin. Borcu olan bir kişi cennete giremez. "

İslam dinimiz ne kadar yüce bir dinse de Müslüman ülkeler bir o kadar ters istikamette gitmekte, Köle ile efendisinin eşitlendiği, ırkçılığın kaldırıldığı, insan hayatına değer verildiği, ''bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir'' dikkat edin Müslüman demiyor Ayet te ''insan'' diyor ve insanın Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Budist, Ateist veya başka bir şey olmasını değil insan olmasını önemseyip vurgu yapıyor. Kutsal kitabımızı açtığınız da size ilk emri ''ikra'' oku diyor, okuyun gelişin bilimi teknolojiyi yakalayın insanlığa dünya ya faydalı olun diyor.

Sonuç itibarı ile İslam ülkelerin de yaşayan Müslümanlar gelişmiş Avrupa ülkelerine veya Amerika'ya göç etme yollarını arıyor. Ecnebi ve kafir diye nitelendirilen ''İslamiyet'le ilgisi olmayan söz'' ülkelerde huzur ve gelecek aramaları hatta bu uğurda yollarda batan teknelerde denizlerde boğulma riskine girip hayatlarını kaybedenlerin günahları o ülkelerin yöneticileri ve İslamiyet'i yaşamayıp yobazlığı tercih edip bunu da din sanan cahillerindir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.