Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsanlık Suçu

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2022 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2022 00:04

2008: Ensar Vakfı’nın Çorum şubesinin başkanı ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Zekai İşler, iki öğrencisine cinsel istismarda bulundu.

 2015: Gençlik,İlim ve Hikmet Derneği’nin genel başkanlığını yürüten Rafet Ermiş, Sinop’ta dört çocuğa cinsel istismardan tutuklandı.

 2016: Karaman’da Ensar Vakfı’na ait yurtlarda 2012 ile 2015 arasında öğretmen Muharrem Büyüktürk  10 çocuğa cinsel istismarda bulundu.

 2017: Adıyaman’da Süleymancılar tarikatına ait Besni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Özel Safyün Halil ve Selvi Gölbaşı Erkek Öğrenci Yurdu’nda müdür F.T 9 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğu istismar etti.

2017:  Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan bir Kur’an kursunda 16-18 yaşlarındaki beş öğrencinin 11-12 yaşlarındaki beş erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu saptandı.

 2018: Faruki Tarikatı’nın Konya kolunun şeyhi Süleyman Işık, aralarında çocukların da bulunduğu beş erkeğe cinsel istismarda bulundu.

 2018: Erzurum’un Oltu ilçesinde Suffa Eğitim Vakfı’na ait bir erkek öğrenci yurdunda idareci olarak görev yapan Mehmet Sıddık Çiçek, iki çocuğa cinsel istismardan 26 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

 2019: İzmir’in Dikili ilçesinde Süleymancılar tarikatına ait Miyase Çocuk Yurdu’nda, dokuz ila 12 arasındaki yedi çocuğa cinsel istismardan Kur’an hocası Ömer Faruk E. 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 2019: Denizli’de Süleymancılar tarikatına ait Kervansaray Erkek Öğrenci Yurdu’nda 12 yaşındaki bir öğrenciye cinsel istismardan E.T. yakalandı, yurt mühürlendi.

 2019: Gaziantep’te Hasan Hoca İlim Yayma Vakfı’na ait bir yurtta dokuz yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunan vakıf çalışanı E. K. tutuklandı.

 2020: İstanbul’un Ümraniye ilçesinde Fıkıh Araştırmaları Derneği’ne bağlı kayıt dışı Kur’an kursunda yatılı kalan çocukları istismar ettikleri gerekçesiyle ÖmerIşıktekin’e 76 yıl 11 ay, Tarık Bektaş’a 25 yıl, Hacı Serkan Bektaş’ ise 37 yıl altı ay hapis cezası verildi.

 2020: Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismardan 10 yıl beş ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ve daha nicesi... Cemaat ve tarikatlarda bu ve benzeri kaybolup giden nice hayatlar acı gerçekler var.

 Son olarak araştırmacı gazeteci Timur Soykan’ın kaleme aldığı haber bir skandalı daha gözler önüne serdi. İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin 6 yaşından itibaren cemaat mensubu bir yetişkin erkek tarafından cinsel istismara uğradığı; 13 yaşında nişanlandırılıp 14 yaşında dini nikahla evlendirildiği ortaya çıktı.

Ve olayın önceden de yargıya taşındığını duyuyoruz.Savcılık iddianame hazırlıyor,tarikat ve siyaset etkisindeki yargıçlar dosyayı ele almıyor,bu tarikata biat eden sağlık kurumları sahte rapor hazırlıyor.Medyada ise dezenformasyon süreci başlıyor.Bu hadiseyi haberleştiren gazeteci Timur Soykan için yargılansın diye bir çok yazı yazılıyor ve tehdit ediliyor.Ortada olan belgelere nazaran hala bu olayın savunulacak yanını arayan zihniyetler,dünyanın her yerinde böyle şeyler oluyor,bir kereden bir şey olmaz diye bakanlar var.Bu durumu normal karşılayan diyanet var,fetva veren zaatlar var...

 Bu cümle insanlığın utancı olmalı."Bu sırada benim elimde oyuncağım vardı onunla oynuyordum." İfadeyi okurken kanım çekildi,aklım almıyor ve vicdanım kabullenemiyor.Bunları yazarken ellerim titriyor..

Kim bilir, şu anda daha kaç yüz, kaç bin minik süt kokan çocuklar elinde bebeği ile bu cehennem zebanileri tarafından istismara uğruyor?

Kim bilir kaçı bunu evcilik oyunu zannediyor?

 Bu vakfın sloganı ise vahyin ışığında insanlığa hizmetmiş. Vahiy dediğin şey 6 yaşındakı bir çocuğu istismar etmek mi ?

 Atatürk tekke zaviyeleri kapatırken ne demişti ?

“Efendiler! Biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu gibi yapılar din ve devlet düşmanı oldukları, Selçuklu ve Osmanlı'yı bu yüzden batırdığı için yasakladık." Geçmişimizden hiç mi ders alamıyoruz ?

 Belki diyeceklerim için eleştirileceğim ama şu biline;herkesin inancına dini özgürlüklerine saygım sonsuz lakin siyasalislam ve tarikatlar bu ülkeye sirayet eden kanserdir.Din adı altında kurulan bu cemaatlerin zihniyeti,karanlık ve sapkın eğilimlerinin türlü türlü kanunsuzluklarla kullanılmasına karşıyım.Bu aşağılık kişilerin yaptıklarının dinde yeri yoktur.Busapıklıktır,insanlık dışı bir şeydir.Sapığın dini mi olur ? Dini bu şekilde kullanan kişilerin cemaatlerinden mi öğrenecekler ? Kendi çocuğuna bunu yapan,kul gibi kendine itaat eden müritleri için mi temiz duygular besleyecek?

Ve sadece aile değil buna göz yumup ses çıkartmayan,herkesin yargılanması gerekir.

 Bu rezaletlerin ortaya çıkmasını engellemek için organize olanlar,çocuğun da rızası vardı diyen insan müsveddeleri ve sapıklığı ortaya çıkaranı linç etmeye kalkışan,bu insanlık dışı olayı savunan herkes suça ortaktık.Çocuk tacizi insanlık suçudur ve cezası da müsebbiplerini insanlıktan çıkarmak olmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.