Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsanları sevindiren karar

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2021 00:02

Bir buçuk yıldır savaş halinde bulunduğumuz Covid-19, Koronavirüse karşı zaferimizi ilan etmeye galiba sayılı aylar kaldı. Çünkü, evlerde hapis halinde iken artık kısıtlamalar tamamen kalkıyor ve insanlar istedikleri gibi istedikleri şekilde yaşamaya devam edebilecekler.

Çok şükür, bugünleri de gördük.

Alınan kararlar ve uygulamalar sırasında “oh beeeeh dünya varmış!” mı diyeceğiz?

Yoksa, “ben nerde yanlış yaptım?” diye mi hayıflanacağız?

İşte bütün mesele burada gizli.

Hastalıkla ilgili savaşta dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de büyük bir başarı elde edildi. Özellikle, aşılama konusunda epey hızlı ve isabetli hareket edilmesiyle hastalığın yayılma hızında düşüş oldu. Vefat oranları düştü. Yoğun bakım hasta sayısında ciddi oranlarda düşüş var. Uzmanların verdikleri bilgilere göre, aşılama hastalıkla mücadelede çok önemli bir etken. Çünkü, insanlara virüs bulaşsa bile yatalak hasta, yoğun bakımlık hasta, ölümcül hasta olunmuyor.

Bu insanlık adına Pandemiden kurtuluş.

Hepimiz adına sevindirici bir durum.

İnşallah, yerli ve milli aşılarımızda en kısa zamanda kullanıma sunulur da isteyen insanlarımız istedikleri gibi bu aşılamadan faydalanır. Hastalıkta böylece yenilmiş olur.

İnsanlarımız, işlerine güçlerine gönül rahatlığıyla gidip gelir ve ekonomik alandaki daralma, canlanma ile, insanların aile bütçesinde meydana gelen çöküş ise tam anlamıyla yeniden canlanma ile yükseliş kaydeder.

Hükümet, pazartesi günü yaptığı toplantısında normalleşme yolunda çok önemli adımları attı ve milat olarak seçilen 1 Temmuzdan itibaren her türlü kısıtlamaları kaldırdı.

Gerçekten beklenilen bir karardı.

Çünkü, yaz ayları geldi. İnsanlar, evlerinde kapalı, tıkalı kalmaktan bıktılar. Aileler arasında istenmeyen olayların yaşandığı ev ortamındaki kısıtlamalar, sosyal yaşantıları ve aile bağlarını etkiledi. Bu durumun ülkemiz genelinde bir sosyal yara açmadan önce halledilmesi gerekli idi. Ama, hastalık ve yayılma hızı, insanların sağ salim yaşatılması ile ilgili hükümetin sorumluluğu bu konularda, sabır, biraz daha sabır mantığı ile hareket edilmesine yol açtı.

Gerçekten çok sabır ettik.

Gerçekten çok bekledik.

Ama, her yokuşun bir inişinin olduğu gibi bu pandemi ve ölümcül Covid-19, koronavirüsün de ilacı bulundu çok şükür. Aşılama sayesinde insanlarımız artık daha mutlu bakıyorlar geleceğe.

Yaz ayları geldi, hareket başladı. Tatil mevsimi olduğu için yazlıklar doldu. Okulların her ne kadar dijital ortamda olsa bile dersleri bitti. Yazlık evleri olanlar soluğu çoktan buralarda aldılar bile.

Ama, hastalık ve salgın korkusu yüzünden istedikleri gibi yaz mevsiminin tadını çıkaramayanlar şimdi, alınan yeni önlemlerle beraber tam manasıyla olmasalar da eskiye göre, kısıtlamalara göre biraz olsun rahatladılar.

Artık, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarma mevsimi başladı.

Ama, Marmara Denizinde durum içler açısı.

Deniz bize küstü.

Deniz, senelerdir içinde barındırdığı ve mücadele ettiği salyaları salıverdi. Yazlık alanlarıy, plajları bilimsel ismi müsilaj olan deniz salyaları ile doldu.

Bir yandan temizlenip denizin normal hale getirilmesi mücadelesi verilirken, ertesi gün temizlenen alanlarda yeni salyalar gözüküyor.

İşte bu durum, koronavirüstün sonra insanlığın başına gelen ikinci bela olarak yorumlanıyor.

Evet, Marmara Denizi’nde bu sene turizmin canlanması, insanlarımızın denize girebilmesi adına büyük sıkıntılar mevcut. Tabi, bu sıkıntılardan Bursa’da payını alıyor. Gemlik sahilleri, Mudanya Sahilleri, Karacabey Sahillerinin büyük bölümleri müsilaj ile kaplı.

Bu durumla da ciddi ve kaynağında çözüm amaçlı mücadele edilmesi lazım.

Yine de koronavirüs tehlikesinin azalması, insanların 1 Temmuz tarihinden itibaren istedikleri gibi yaşantılarını sürdürmelerine karar alınmasıyla, pandemi yüzünden uzaklarda kalan, görüşemeyen pek çok aile de kavuşma imkanına kavuşacak.

Her şey bir yana, bu mutluluk bile senelerdin çektiğimiz acıların biraz olsun dinmesine yol açan acı reçetelerden birisi olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.