Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’den gelen ışık

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2021 00:05

Sivil toplum örgütleri, stratejik amaçlarına yönelik olarak toplum yararına faydalı çalışmalar yapıyorlar ve projeler üretiyorlar. Sağladıkları katkılar hem toplum hafızasına kazınıyor hem de bulundukları çevreye pozitif enerji veriyor.

Toplum yararına yola çıkan yeni bir oluşum son bir yılda kendinden güçlü biçimde söz ettirmeye başladı: İnegöl Platformu.

İnegöl’ün sıcak ve samimiyete dayanan, aynı zamanda kaybolmaya yüz tutan o eski kültürüne sahip çıkmak ve yeniden canlandırmak için bir grup İnegöl sevdalısı taşın altına elini koyarak İnegöl Platformu’nu oluşturdu.

Bu girişimde başta İnegöl’ün sevilen sayılan ve bugüne kadar birçok önemli kurumlarda üst düzey görev yaparak hizmetlerde bulunan hemşerisi Sabri Yalın olmak üzere birbirinden değerli katılımcılar yer alıyor. Hepsi de İnegöl sevdalısı, hepsi de bu işe gönül vermiş insanlar. Bu oluşumda çok eski dostum, emniyet teşkilatında yıllarca önemli hizmetler vermiş, daha gençlik yıllarında bile derin bilgi ve kültür birikimine sahip olan Şükrü Erez’i görünce daha da mutlu oldum. Nuran Temiz hoca, Mehmet ÇUHADAR ve daha niceleri. Takdire şayan bu girişimi ve bu güzel insanları ben de bir İnegöllü olarak destekliyor ve alkışlıyorum.

Peki amaç ne?

İnegöl Platformu başkan sayın Sabri YALIN bu konudaki düşüncelerini ve gelişmeleri şöyle anlatıyor;

“Amacımız; Çeşitli dernek, vakıf, meslek odası vb gönüllü sivil toplum kuruluş üyeleriyle reelde 36, Whatsap, facebook, instagram vb benzer gruplarla da sanalda yaklaşık 30 bin kişinin desteği ile INEGÖL sevdası uğruna değerlerimize sahip çıkmaktır.

İnegöl halkı, yerel yönetim ve Devlet kurumları ve özel sektörle iş birliği yaparak projeler üretmek üzere önce 19 Şubat 2020 tarihinde 15 İnegöl Sevdalısı INEGÖL PLATFORMU adlı STK oluşturduk.

Buna destek amacıyla önce Whatsapp daha sonra da facebook gruplarını kurduk. Mevcut İnegöl konulu facebook gruplarıyla da kontakt kurarak geniş bir sosyal iletişim ağı oluşturduk.

Platformda iş dünyası, devlet ve siyaset aleminde hizmet vermiş, sanat ve medya mensupları vb değerli kişiler bulunmaktadır. Ancak kuruluş felsefesi olarak siyaset, ticaret ve egoizmden uzak olmakla birlikte el ele sadece INEGÖL için mücadele vermeyi hedef edindik.”

Yine sayın başkanın verdiği bilgilere göre; İNEGOL PLATFORMU ikinci toplantısını 04.Mart.2020 tarihinde gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu üyesi Nuran Temiz 19 Şubat Çarşamba toplantısında meydana gelen gelişmeleri özetlerken, siyaset, ticaret, egoizm ve kişisel polemiklerden uzak olduğumuza vurgu yaptı.

Başkan Yalın yeni üyelerle platformun çok daha güçlü hale geldiğine, İnegöl’de ve sanal alemde olumlu tepki aldığını, büyümeyi kontrollü yapacağımızı, zira toplumda Eski İnegöl’ün temiz ruhunu yakalayacağımıza dair ciddi umutların oluştuğuna dikkat çekti.

Yenice Belediyesi eski başkanı Ramiz Yiğit İnegöl Belediye Başkanı ve yönetiminin Platformun çalışmalarına destek veren bir belediyeci olarak olumlu baktıklarını çeşitli örneklerle anlattı.

Mehmet Çuhadar Platform olarak toplumda ciddi kabul gördüğümüzü, temsil açısından dikkatli olunması gerektiğinden bahsetti.

Turhan Sahin araştırmacı olarak İnegöl’de çalışmalara destek vereceğini ve Müze ile eski resimler konusunda temas kurulmasının yararlı olacağını anlattı.

Şükrü Kelebek, Şükrü Erez, Hüseyin Üşenti İnegöl için ciddi projeler yapıldığında halkın destek vereceğine inandıklarını ve hava kirliliği konusunda yetkili organların gerekli çalışmaları yürütmesi gerektiğini belirtiler.

İnegöl ve İnegöllüler için heyecan verici olan bu hareketin başarılı olacağına inanıyor ve katkı sunanları gönülden tebrik ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.