Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’de bacasız sanayi de gelişiyor…

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 00:00
Geçen hafta Oylat’ta İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuğu olduk. Bu sene 75. kuruluş yılına ulaşan ve İnegöl’ün en eski şirketlerinden birisi durumundaki Oylat A.Ş.’nin de Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmakta olan Alinur Aktaş, 13 yıla yaklaşan başkanlık dönemindeki değişim ve dönüşümü anlattı.

İnegöl’ün yerlisi ve İnegöl dışında oturup irtibatını hiç kesmemiş birisi olarak, hızlı göçün de etkisiyle son 40 yılda nüfusu 10 kat artarak 250 bin kişiye ulaşan ve pek çok ilin merkez nüfusundan daha çok olan İnegöl’ün kaçınılmaz büyümesini yıllardır görebiliyoruz.

Bu büyümenin getirdiği ekonomik refah ile birlikte artan kentsel ihtiyaçların yanı sıra sosyal gereksinimlerin eksiksiz karşılanıyor olması ise hep İnegöl Belediyesi’nin başarı hanesine yazılmış…

Gelelim Oylat’a, eskilerin ifadesiyle Hoylat’a. Aslında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Oylat’tan hareketle bütünüyle İnegöl’ü turizmde ön plana çıkartacak çalışmalarına…

Bursa’dan ve İnegöl’den 40’ı aşkın gazeteci olarak bizleri ağırlayan Alinur Aktaş, “Tarih ve kültür zenginliği bakımından birçok eseri bünyesinde barındıran ve geçmişin önemli kadim medeniyetlerinin mührünü taşıyan İnegöl’ümüz mobilyası, köftesi, ayçekirdeği, tarihi mehteri ve Oylat gibi markalarıyla her geçen gün bölgesinde aranan ve örnek gösterilen bir şehir olarak yoluna devam ediyor. Sanayi, mobilya ve tarım sektöründeki atılımlarıyla bir cazibe merkezi olan İnegöl’ümüz bu sektörleri destekleyici olma adına turizm ayağında da son yılarda adından söz ettiriyor. İnegöl’ümüzün markalarıyla adından söz ettirmesi için İnegöl Belediyesi olarak bizler de özellikle turizm alanında istenilen seviyeye gelmek için ciddi hamleler yapıyoruz” diyor ve mayıs ayında yaptıkları turizm çalıştayının kendileri için önemli bir açılım olduğunu ifade ediyor.

Başkan Aktaş, Oylat başta olmak üzere, belki de Kazancı’dan Boğazova’ya ve Kıran Yaylası’na kadar İnegöl’ün eşsiz doğal güzelliklerini DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) Projesini de işin içine katarak alternatif turizm imkanlarıyla sunmaya hazırlanıyor.

Bütün bunlar için planlama kadar altyapı hazırlıklarını da önemsediklerini belirten Başkan Aktaş, her mevsimde farklı güzellikleri ile yeryüzü cenneti olarak bilinen ve kaplıca sularıyla hastalara şifa veren Oylat’ta kullanılarak atılan sıcak sudan faydalanarak yeşil enerjiyi getirmiş bile. Hem da katı yakın yani kömür kullanımını sıfıra indirmek suretiyle…

1970’lerde tayyare meydanını kaldırıp Türkiye’nin ilk ilçe OSB’sini yaparak fabrika bacaları kuran İnegöl, bugün de bacasız sanayiyi keşfeden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ve çalışma arkadaşlarının çabalarıyla bacasız sanayide yeni kazamınlar elde etmeye hazırlanıyor.

Bir İnegöllü olarak bu gelişmelerden elbette memnunuz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.