Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl mobilyası tasarıma yöneliyor…

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2016 00:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 00:41


 

 

İnegöl günümüzde 250 bin kişiye ulaşan hatta aşan nüfusuyla pek çok ilimizden daha büyük bir kent durumuna geldi.

Yine İnegöl, Bursa ve ülkemiz ekonomisine katkısıyla kendisini kanıtlamış durumda.

Bünyesinde 3 OSB ve bir de ıslah çalışmaları devam eden sanayi bölgesi bulunan İnegöl’ün üretimdeki başarısının en önemli kanıtı ihracatta öncü olması.

İnegöl, 1 milyar doları geçen yıllık dış ticaret hacmi bakımından 81 il arasında 22. sırada ve 59 ili geride bırakmış durumda. Ama bundan daha da önemlisi İnegöl 15 yıldır hep dış ticaret fazlası veriyor. Nitekim, geçen senenin verilerine göre 520 milyon dolarlık dış ticaret fazlasıyla 81 il arasında 6. sırada yer alırken diğer taraftan da ülkemizin dış ticaret açığının kapanmasına çok ciddi katkı sağlamış durumda.

İnegöl’de kamu-özel sektör işbirliği ve etkin STK’ların varlığıyla oluşturulan sinerji pek çok İlimize örnek olmalı diye düşünüyorum.

İşte bu sivil toplum kuruluşlarından birisi de kısa adı İMOS olan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği ki, kuruluşundan bu yana sadece 5 yıl geçmiş olmasına rağmen İnegöl Mobilya sektörüne önemli kazanımlar sağlamış, üyelerine farklı bakış açıları kazandırıp yeni ufuklar açmış.

Tabi, mobilya denince İnegöl akla geliyor. Bu, İnegöl ekonomisine de yansımış durumda.

Mobilya üretiminde 100 yılı aşkın geçmişe sahip olan, büyüklü küçüklü 2 bin civarında firma ve 2 milyon metrekare üretim alanı bulunan İnegöl yılda 350 milyon dolara yakın bir tutarla mobilya ihracatı yapıyor ve İnegöl’ün ihracatından mobilya sektörü ilk sırada yer alıyor.

Adı köftenin yanı sıra mobilya ile de özdeşleşen İnegöl yarından itibaren Cumartesi gününe kadar çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

“İnegöl Dünya ile Buluşuyor” adını verdikleri etkinlikler dizisinin ilkinde Afrika pazarına yönelen, bu yıl Amerika’yı hedefleyen İMOS’un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ hafta içindeki basın toplantısında “I’m design” adıyla düzenledikleri programın bu yıl ikincisini gerçekleştireceklerini, dünyaca ünlü tasarımcıların Türkiye’ye geleceğini, Türk mobilya sektöründe trendleri belirleyen konumda olan İnegöl’ün artık ülkemizde tasarımın merkezi olma yolunda da hızla ilerlediğini söyledi.

Yeniyi, farklıyı üretmek için önce tasarım gerektiğinden yarın workshoplar ile başlayacak ve Cumartesi günü yapılacak değerlendirme toplantılarıyla son bulacak etkinlik bu anlamda İnegöl için büyük önem arz ediyor.

Sonrasında da MODEF geliyor. 35. kez kapılarını açacak ve onu da ayrıca değerlendireceğiz.

İnegöl özelinde emeği geçenleri kutluyorum.

Bir İnegöllü olarak İnegöl’ün bütünüyle bu başarısından elbette kıvanç duyuyorum.

* * *

Bu satırları yazarken değerli gazeteci arkadaşım Metin Carav’ı kaybettiğimize ilişkin haber ulaştı. 30 yıldan uzun süredir arkadaşlığımızın devam ettiği, zaman zaman dertleştiğimizden ve bir dönem birlikte çalıştığımız Metin’e Allah’tan rahmet ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.