Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl il olur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2018 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 00:06

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gazetemizin ‘Gündem Buluşmaları’ adlı programın konuğu oldu. Başkan Aktaş göreve daha yeni başladığı için neler yaptıklarından ziyade neler yapacaklarından bahsetti. 

Esprili ve samimi tavırlarıyla da gerçekten keyifli bir toplantı gerçekleştirdik diyebilirim kendi adıma. 

Esprili diyorum çünkü; hepimizi tanıma nezaketinde bulundu ve tek tek isimlerimizi söylerken sıra bana geldi. Ben ismimi telaffuz ettikten sonra, başkan tekrardan ismimi sordu. Ben de ‘Tansu’ deyince bu ismin hem erkekler de hem de kadınlar tarafından kullanıldığına dikkat çekti.

Ve tekrardan sordu; “Peki özel bir nedeni var mı sana bu ismi vermelerinin?”

Cevabı biliyor muydu sizce?

“Evet, Tansu Çiller” dedim. Dedem öyle istemiş.

Herkes güldü; tabi ki bende öyle…

***

Evli ve 2 çocuk babası olan Alinur Aktaş, 13 sene boyunca İnegöl’de belediye başkanlığı yaptı. Kasım 2017’den itibaren de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor. Bu duruma en çok bursa doğumlu olan eşinin sevindiğini söyledi başkan gülerek… Aktaş, Bursaspor’u tuttuğunu da belirtti. Kendinden emin tavırlarıyla ve tecrübelerine, çalışmalarına dayanarak sorularımızı net bir şekilde cevapladı.

Başkan Alinur Aktaş kısaca bahsedecek olursam, T2 hattının Kasım ayında sona ereceğinden, trafikte bir rahatlamanın olduğundan ve daha da olacağından, kentsel dönüşümden ve engellilere yönelik çalışmalarından, projelerinden bahsetti. “İnegöl il olur mu?” sorusuna Aktaş “Şu anda AK Parti’nin gündeminde böyle bir konu yok. Bana sorarsanız da olmaz, olmamalı” dedi. 3P yani ‘Para, Proje, Personel’ yöntemiyle çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan Aktaş, bu yöntemle Bursa’nın sorunlarını çözeceklerini söyledi.

KÜÇÜK HİZMETLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Şimdiye kadar Bursa’da ve İnegöl’de yaptığı projeleri anlatan Aktaş, büyük yatırımlar yaptığı işlerden ziyade yapmış olduğu küçük hizmetlerden daha çok alkış aldığını ifade etti. Örnek verecek olursak; İnegöl’de vermiş olduğu cenaze hizmetinden vatandaşların çok memnun kaldığını belirtti. Aktaş “Cenaze olduğunda bir telefon etmeleri yeter. Geri kalan her şeyi biz hallediyoruz. Çok dua ve teşekkür aldık” dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ AYAKTA KARŞILANACAK

Geçtiğimiz aylarda bir yazımda otobüs şoförlerinin ücretsiz yolculuk yapan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlara karşı olan tavırlarından bahsetmiştim. Hatta başkana da bununla ilgili soru soracaktım ki; sormama gerek kalmadan başkan açıkladı. Otobüslere ve minibüslere büyük denetlemeler geleceğini söyleyen Aktaş, “Artık 65 yaş üstü ayakta karşılanacak. Çünkü biz bir rakam koyacağız ortaya. Benim kaç tane 65 yaş üstü otobüse, minibüse, metroya kaç kere bindi bilmem, görmem lazım. Ben bunları görmüyorum; sonra da ‘Biz kazanamıyoruz’ diyorlar. Bununla ilgili denetlemeler ve düzenlemeler yapacağız” dedi.

ALKIŞLANACAK PROJE

Geçenlerde bir engelli vatandaşın otobüse alınmamasının üzerine otobüs şoförüne verdiği cezayla Alinur Aktaş tüm duyarlılığını ortaya koymuştu.

Aktaş’ın konuşmalarında en çok dikkatimi çeken nokta da engellilere karşı olan çalışmaları oldu. İnegöl’de uygulamaya koyduğu engellilerle ilgili bir projesi var. Engellilere günübirlik kapısını açan bir sosyal hizmet alanı düşünün. Annesi ya da babası işi olduğu zaman engelli çocuğunu ya da kardeşini yanında götüremeyecek durumdaysa eğer, buraya emanet edebiliyor ve işi bittikten sonra gelip alıyor. Bu uygulamanın tüm il ve ilçeler de uygulanması gerektiğini düşünüyorum.

Ve Büyükşehir Belediye Başkan’ı Alinur Aktaş’a çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.