Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnanılır gibi değil!

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2017 00:00

Bursaspor, yeni teknik patronu ile ilk resmi maçına dün akşam çıktı. Rakibin Fenerbahçe olması Teknik Direktör Mutlu Topçu’ya göre avantaj, yeşil beyazlı taraftarların birçoğuna göre ise dezavantaj.

Yaşayıp göreceğiz..

Tribünleri dolduran yeşil beyazlı taraftarlar Timsah Arena’nın rekorunu kırarken (34 bin 622), 90 dakika boyunca da hiç susmayarak itici güç oldular.

Bu ayrıntıdan da bahsettikten sonra maça gelecek olursak..

Bursaspor taraftarın da desteğiyle maça istekli başladı. Agresif, çok koşmak isteyen, rakibe baskı yapmak isteyen yeşil beyazlı ekibi, rakibin sert oyununa göz yuman hakem Halil Umut Meler durdurdu diyebilirim. Öyle ki 7.dakikada ani gelişecek Bursaspor atağını orta sahada faul diye durduran Hakem Halil Umut Meler, 10. dakikada da rakibin Faty’e faul yapmasına rağmen faulu ters verip bir de üstüne sarı kart gösterdi.

20.dakikada Sivok’un eline çarpan topla kazanılan penaltı atışını Sow kullandı, Harun yine köşeyi tahmin etmesine rağmen top çok sertti ve köşeye gitti. Bu nedenle kurtaramadı.

24.dakikada bu kez Faty ceza alanında indirildi ama hakem aynı cesareti bu kez gösteremedi. Pozisyonun devamında yayın üzerinde kazanılan serbest vuruşta Batalla’nın şutu tribünleri heyecanlandırdı.

Fenerbahçe öne geçtikten sonra yine aynı hastalık başladı ve Bursaspor üst üste top yapamamaya, kendi sahasından çıkamamaya başladı. Bunda sağ kanatta Del Valle’nin yine kötü olmasının etkisi büyüktü.

Bu arada, hakem Halil Umut Meler’in sarı kartlarını erkenden Joviç, Faty ve Ertuğrul’a göstermesi tehlikenin de habercisiydi. Nitekim 44’te Joviç ikinci sarı karttan takımını 10 kişi bıraktı. Bu kadar ucuz kartlar ve yanlı kararların sonucunun bu olması zaten kaçınılmazdı.

İkinci yarı yeşil beyazlı ekibin 10 kişi kalmasıyla tam bir kör dövüşü şeklinde geçmeye başladı. Fenerbahçe garanti olmadıkça çıkmadı, yeşil beyazlı ekip zaten top yapamıyordu eksik olması nedeniyle iyice yapamaz hale geldi. Ancak 77.dakikada Sercan’ın oyuna girmesi sağ kanada hareket getirdi. Yeşil beyazlı ekip özellikle son 10 dakikada taraftarların da itici güç olmasıyla rakip kaleye daha fazla gitmeye ve pozisyon üretmeye başladı. Bu bölümde Deniz ve Batalla ile kaçan pozisyonlar adeta golün habercisi gibiydi. Nitekim 88. dakikada hakem Umut Meler ‘inanılmaz’ bir şekilde Bursaspor lehine bir penaltı kararı çaldı. Basın tribününde bizler şaşkın, tribünde taraftarlar şaşkın, TV başındaki Bursalılar şaşkın. Kolay mı, 34 haftadır bu takım penaltı atmıyor. Gözlerimize inanamadık, hepimiz birbirimize soruyorduk ‘doğrumu, penaltı verdi değil mi’ diye..

Sonuçta gerçekti ve tüopun başına geçen Kaptan Batalla, topu ve Volkan’ı ayrı köşelere göndererek tribünlerde rekor kıran taraftarları, rekor hafta sonra gelen penaltı golüyle coşturuyordu.

Ne denir ki.. Bu 1 puan adeta bir piyango gibiydi.

Nasıl olmasın ki..

Hakem Halil Umut Meler o dakikaya kadar maçı katletti.. Tribünleri çıldırttı. Sahada yeşil beyazlı oyuncuları çıldırttı. Verdiği tek doğru kararla Bursaspor bir puan kazandı.

Ne diyelim, hadi bu başlangıç olsun, arkası gelsin, taraftar takıma sahip çıksın ve bir çıkış başlasın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.