Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmamoğlu, AK parti ve Cemal Enginyurt

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2022 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2022 00:04

Korkusuz Gazetesi yazarı Memduh Bayraktaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun AKP’ye geçeceği ve bir kişinin buna aracılık ettiğini ileri sürdü.

CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne katılmasının ardından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile anlaşmazlık yaşadığı gerekçesiyle oradan da istifa eden Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye geçeceği iddia edilmişti. 11 parti ile görüştüğünü doğrulayan Mehmet Ali Çelebi bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıklamıştı.

Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye geçeceği iddiaları gündemde iken Korkusuz Gazetesi yazarı Memduh Bayraktaroğlu’ndan şok bir iddia geldi. İmamoğlu’nun AKP’ye geçmesi için bir kişinin aracılık ettiğini ileri süren Memduh Bayraktaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

‘‘Mehmet Ali Çelebi AKP’ye geçecekmiş. O da bir şey mi? Siz iyi izleyin ve İmamoğlu AKP’ye geçerse ne diyeceğinizi şimdiden düşünün. Aracı kim mi? Söyletmeyin beni lütfen."

Memduh Bayraktaroğlu (d. 1951, Kırklareli) Türk gazeteci, yazar, ekonomist ve YouTuber.

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme (Lisans) Bölümü'nden mezun olmuştur.1972'de özel bir kuruluşta evrak memuru olarak işe başlayarak, genel müdürlüğe kadar yükselmiş ve 1980 yılında bu görevinden ayrılmıştır.

1994 yılında Günaydın gazetesinde "Ekomedya" adlı köşesinde finansal konular hakkında yazılar yazarak ulusal medyada ilk kez göreve başladı. 1994 yılının Eylül ayında ise Milliyet gazetesinde, 1995 yılında Akşam’da yazmaya başladı. Daha sonra Öncü gazetesinde köşe yazarlığı ve BTV televizyonunda ekonomi, dış ve iç politika konularında yorumculuk yaptı. 1999-2002 yılları arasında Doğru Yol Partisi (DYP) genel başkanı ve 21'inci dönem İstanbul milletvekili olan Tansu Çiller'in danışmanlığını yaptı. 2014 yılından beri YouTube'da içerik üretmektedir. Bu çalışmalarını bizlerde aralıklı olarak izleyenlerdeniz. Bayraktaroğlu, ünlü ressam İncilay Samuray ile evli olup, bu evlilikten 2 çocuğa sahiptir. Daha önce Tercüman gazetesinde köşe yazarlığı yapan Bayraktaroğlu, bu günlerde Korkusuz gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Memduh Bayraktaroğlu, öngörülü bir yazardır, ülke gündemine oturacak olan bu cümleyi durduk yerde asla kurmaz, diye düşünüyorum. Ekrem İmamoğlu, AK Parti'ye geçer mi? Geçmez mi? Zaman gösterir. Ancak bir gerçek var ki, Ak parti seçmeni Ekrem İmamoğlu'ndan nefret ediyor. Sedat Peker'in hışmına uğrayan kardeş gazeteciler Hadi ve Süleyman Özışık'ın, Süleyman'ı YouTube de paylaştığı video da bu konuyu ele almış, üstelik, transferi de bir hayli ciddiye alıp, ateş püskürmüş. İmamoğlu'nun Ak partiye geçmesi halinde Ak parti lehine asla kalem oynatmayacağının altını ısrarla çiziyor.

Benim tuhafıma giden ise artık gazeteciler aleni bir şekilde partizanlık yaptıklarını göstere, göstere beyan etmekten hiç çekinmiyorlar, bir nevi pişkinlik had safhada. Geçtiğimiz günlerde Demokrat parti Genel başkan yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un katılmış olduğu program da karşısında iki tane sözde gazeteci, "sözde gazeteci" kelimesini ısrarla kullanıyorum, çünkü Cemal Enginyurt'un karşısın da iki Ak partili milletvekili olsa Ak partiyi bu kadar savunmazlardı. Madem gazetecisiniz biraz objektif olun, kraldan daha kralcı ve bu kadar perişanlığı, partililerin yapmayacağını çok iyi biliyoruz. Ak partinin bir nevi yıllardır kullandığı taktik budur. Milletvekili ve Bakanlarını muhalefet parti milletvekillerinin karşısına asla çıkarmıyor. Burada milletvekillerinin, milletin değil de, genel başkanın vekilleri olduğu ve liyakat esası yerine sadakat duygusunun esas alınmış olduğunu görüyoruz. İşte asıl kaliteyi düşüren ana husus budur.

Cemal Enginyurt ekranlarda etkili muhalefet yapmaktadır, geçmişten gelen şiddet yanlışı tavırları da vardır elbette, bu son nahoş olaydan sonra Milletten ve Demokrat partililerden özür dilemiş ve olması gerekeni yapmıştır. Ancak Nasrettin Hoca misali "hırsızın hiç mi suçu yoktu?" Sen kalkıp Altılı masayı terörist yapacaksın, KPSS sorularını elinde hiçlbir belge ve bilgi olmadan yalnızca iktidarın hatasını sulandırmak için. "acaba soruları altılı masa mı çaldı?" diyeceksin.! Ve hiçbir karşılık almayacaksın, yok öyle yağma. Aslında bu tarz iftira atıp algı yaratamaya çalışanlara dava açılmalıdır.

İmamoğlu meselesine dönersek Ak parti den kendisine teklif gitmiş olabilir, siyaseten buna asla şaşırmam. Ak parti seçimi kazanmak için birçok farklı yola başvuracaktır. İstanbul seçimlerin de önce 18 bin, yenilenen ikinci seçimde ise 806 bin oy fark atmış İmamoğlu'nun bu teklife "evet" diyeceğini sanmıyorum. Üstelik teklifin içeriği de net bilinmiyor. Teklif Belediye başkan adaylığı mı?, Cumhurbaşkanı adaylığı mı?, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı mı? Milletvekili adaylığı mı? Net bilinmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday mı? Sağlığı adaylığa müsait mi? Seçimler 2023 haziran 'da yapılırsa, Üç dönem kuralı adaylığa engel mi?

Daha birçok soruya cevap aranabilir. Devletimiz ve Milletimiz adına en hayırlısını diliyorum .

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.