Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk Yıllık Değerlendirme MÜSİAD’dan…

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2019 00:02

Geçtiğimiz Perşembe günü Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği yönetimi ve üyeleri olarak MÜSİAD Bursa şubesini ziyaret ettik.
Kurucuları arasında yer aldığım Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği son dönemde bu ziyaretleri sık sık yapıyor. İş dünyası kuruluşlarının genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirmeleri ile birlikte faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olup haberlerimiz ile köşe yazılarımızda bu açıklamaları kamuoyuna paylaşıyoruz.
Bu anlamda kurucu başkan Orhan Çelik daha sonra başkanlık görevinde bulunan Elif Sezgin (buradan Elif'e ve eşi sevgili Bülent'e bir kez daha başsağlığı dilerim) ve halen başkanlığımızı sürdüren Nuri Yavuz'a, tabii ki yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum.
MÜSİAD Bursa Şubesi ziyaretimiz Nihat Alpay başkan ile başkan yardımcıları Murat Eryağan, Alparslan Şenocak, Kemal Ermiş, Kadir Oruç ile yönetim kurulu üyesi Fatih Aslan ev sahipliğinde gerçekleşti.
Kuruluşundan beri tanıdığımız, bildiğimiz MÜSİAD’ı ve her vesile ile etkinliklerini takip ettiğimiz Bursa Şubesi faaliyetlerini, geleceğe yönelik hedeflerini başkan Nihat Alpay’dan dinledik. Gördük ki, Genel Merkezden sonra en büyük şube durumunda olan MÜSİAD Bursa şubesi gelecekte çok farklı çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor.

Bu program yılın son ayında yapılmış olması nedeniyle, bana göre önemli bir başka konu da iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi durumunda olan MÜSİAD'ın genel ekonomik durum değerlendirmesi idi.
Ve bu konu tabii ki Nihat başkanı soruldu.

2019’u tamamlamaya ve 2020’ye başlamaya hazırlanırken ilk ekonomik değerlendirme de MÜSİAD Bursa şubesi Yönetim Kurulu Başkanı sayın Nihat Alpay’dan gelmiş oldu. Nihat Başkanın değerlendirmeleri ve beklentileri şöyle:

“2019’a, 2018’de yaşanan manipülasyonlar sonucu artan döviz kurunun yarattığı olumsuz etkiyle girdik. Hükümetin üst üste ekonomi programları oldu. Özellikle Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve uygulamaları, milletimizin de ferasetiyle birleşince çok şükür toparlanma sürecine girildi. Yılın ilk yarısında belirsiz ortam yılsonuna doğru toparlandı. Yılı en azından sıfırın üstünde pozitif büyüme ile kapatacağız gibi görünüyor. Hükümet 2020 yılındaki büyüme hedefini yüzde 5 olarak açıkladı. 2020’ye, ekstra bir gelişme olmazsa, faizlerin düşmesi, kredi kanallarının rahatlaması ve finansmana kolay ulaşımın yarattığı atmosferle giriyoruz. Umarım yeni yıl ülkemiz açısından çok iyi geçer.”

Diğer iş dünyası kuruluşlarından bitmekte olan yılın değerlendirmesi ve yeni yılın beklentilerine ilişkin açıklamalar geldikçe onları da yayınlamaya devam edeceğiz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.