Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İktidarı listeler belirleyecek…

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2023 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 00:00

Seçim takvimi işlemeye devam ediyor. AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayları önceki akşam İl Başkanlığının düzenlediği iftarda buluştu. Bizde basın olarak davetliydik ama bize gelmeyen gitmeyen Sayın Davut Gürkan'ın ve AK Parti'nin davetine gitmeyi şahsen uygun görmediğim için programa protesto amaçlı katılmadım.

Bildiğiniz üzere AK parti son dönemde sokak siyasetinden uzak, salon ve sosyal medya fotoğrafçılığına yöneldi. İş böyle oluncaya meydanlar Cumhuriyet Halk Partisine kaldı….

Önceki akşam Bağlarbaşı meydanında teravih çıkışı Cumhuriyet Halk Partisi sürprizi ile karşılaştık. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Osmangazi teşkilatı ile birlikte Bağlarbaşı Mahalle meydanında geniş katılımlı bir tatlı ikramı akabinde kahve ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Bir zamanlar AK Parti'nin gövde gösterilerine sahne Bağlarbaşı Meydanı anlaşılan o ki, yeni iktidarı hazırlamaya hazır…

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa'da öne çıkan iki güçlü Milletvekili Aday Adayı, Şahin Sevinç ve Aytuğ Onur'a teveccüh yüksekti. Muş başta olmak üzere doğu ve güneydoğu halklarının yüksek teveccühünü kazanmış olan Şahin Sevinç, diploma siyasetinin değil gönül siyasetinin gücünü bir kere daha Bağlarbaşı'nda kendisine gösterilen yüksek ilgi ve alaka ile kanıtlamış oldu.

Bağlarbaşı Meydanında Bursa iş dünyasının güçlü ismi Bursa siyasetinin taze kanı İş İnsanı Aytuğ Onur'la sohbet etme fırsatı bulduk. Aytuğ Onur, yıllardır tanıdığım dürüst olduğu kadar ilkeli ve disiplinli, iş ahlakı yüksek bir isim. Bursa perakende sektörüne de önemli değerler katan Aytuğ Onur'a Bulgaristan göçmenlerinin olduğu kadar Balkan göçmenlerinin genelinde teveccüh var.

Bursa'daki siyaseti Bağlarbaşı Meydanından ölçmeye başladığımızda AK Parti listeleri kısmende olsa ortaya çıkıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu yöresine önemli katkılar koyan AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın isminin yüksek ilgi gördüğünü ifade etmekte fayda var. Gençlerin dilinde ise; Mustafa Sayılgan, Mehmet Refik Selik, Dinçer Yasa isimleri var. Muş bölgesini temsilen hangi ismin AK Parti'nin Bursa Milletvekili olacağı belirsizliğini korurken, Ağrılı İş İnsanı Fuat Alpaslan'ın adı AK Parti Genel Merkezde güçlü yankılanıyor diyebiliriz…

Bursa'da gençlerin Milletvekili olarak lanse edilen Ahmet Kılıç ve Atilla Ödünç isimlerinin şansı yeni dönemde çok fazla. Milletvekili olduğu görev süreci içerisinde kendisine danışman yetişmeyen, hatta yoğun trafiği içerisinde trafik kazası da atlatan AK Parti Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç, deprem farkındalığı yaşanan bir dönemde Ankara'da adeta projektör görevi gördü. Son olarak danışmanlarından Hakan Kutlu, Milletvekili Atilla Ödünç'ün yoğun ve hareketli temposuna dayanamayarak önceki gün hafif bir kalp ameliyatı geçirdi. Kendisine buradan acil şifalar diliyoruz.

AK Parti'nin öne çıkan diğer Milletvekili Aday Adayları sırasıyla; Mustafa Yavuz, Kevser Öztürk, Cemalettin Torun, Efkan Ala, Mehmet Tunçak, Nilüfer Çevikel, Setenay Olguner.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.