Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki Şehir Tek Yürek, İnegöl ve Doğubayazıt

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2017 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 00:07

Bu yazıyı Doğubayazıt'tan yazıyorum.
İnegöl Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleşen 4 günlük Doğubayazıt gezimizin sonuna geldik.
Doğubayazıt Belediyesi kayyuma devredildikten sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, 15 Şubat'ta Doğubayazıt Belediyesi'ne koordinatör olarak atanmıştı.

Daha önce yerel yöneticilerden işadamlarına kadar çeşitli heyetleri Doğubayazıt’ta ağırlayan Başkan Aktaş bu kez 14 gazeteciden oluşan grubumuza ev sahipliği yaptı.

Doğubayazıt’a giderken yol boyunca çalışmaları hakkında görüştüğümüz Başkan Aktaş, geride kalan altı aylık dönemi anlatırken “Görevi devraldığımızda Doğubayazıt Belediyesi borç batağı içindeydi.  Çoğu bankamatik memuru durumunda olan 450 personeli ile belediyecilik adına yıllarca hiçbir şey yapılmamış. Sokaktaki vatandaşlar ile sürekli irtibat halindeyim. Bütün deneyimlerimizi Doğubayazıt’a aktarıyoruz. ‘İki Şehir Tek Yürek’ söylemi ile İnegöl-Doğubayazıt arasında ciddi yakınlaşma sağladık. Doğubayazıt’ta yaşayanlar temizlikten yol yapımlarına kadar belediye hizmetlerini hissetmeye başladılar ve çok memnunlar” diyerek değerlendirdi.

Doğubayazıt’a vardığımızda biz de aynı Başkan Aktaş gibi ilk iş olarak sokaktaki vatandaşların ne düşündüklerini sorduk ve gördük ki, kendilerinin önemsenmiş olmasından, ne istediklerinin sorulmuş olmasında çok memnunlar.

Doğubayazıt konum itibariyle pek çok açıdan stratejik önem taşıyor. Doğubayazıt Belediye Başkanlığına vekalet eden, 2002 yılında İnegöl'de stajını yapmış olan Kaymakam Ulaş Akhan’ın dinamik yapısıyla ve Alinur Aktaş ile uyum içinde cansiperane bir şekilde çalıştığını da gördük.

Doğubayazıt gezimizin ikinci gününde İshakpaşa Sarayı’nda gerçekleşen ve Kültür Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ın, Bursa’dan da Milletvekillerimiz Müfit Aydın ve Osman Mesten’in katıldıkları Ahmed-i Hani Kültür Sanat Turizm Festivali’nin açılışına iştirak ettik.

Doğubayazıt’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezip görme imkanı elde ettik. Festivale İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’ndan 30 kişilik grupla renk kattı.

Ülkemizin her yöresi elbette çok değerli özellikleri barındırıyor. Bu anlamda Ağrı Dağı başta olmak üzere İshakpaşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi, Nuh’un Gemisi, Meteor Çukuru gibi tarihi ve turistik yerleri ile Doğubayazıt tam bir turizm cenneti denebilir. Gürbulak Sınır Kapısı ise bölge ekonomisi canlı tutan bir başka yer.

Şunu çok net söylemeliyim ki, önceki yıllara göre huzur ortamının da sağlandığı Doğubayazıt’ın ekonomik gelişimi için turizm büyük önem taşıyor ve belki de ekonomik faaliyetlerin gelişmesi anlamında turizm Doğubayazıt için bir çıkış olacak.

Bunu da İnegöl’deki başarılı uygulamalarıyla en iyi gerçekleştirecek olan kişi Başkan Alinur Aktaş olarak görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.