Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Huzur sokakları

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2020 00:00

Koronavirüs yüzünden evlere tıkanıp kaldığımız 3 aylık süre zarfında, güvenlik güçleri pek çok nokta operasyonlara imza attılar.

Senelerdir aranılan, fakat izlerine ulaşılamayan pek çok kişi, bu kez evlerde uygulanan zorunlu karantina ile sokağa çıkma kısıtlaması sırasında bulundu ve haklarındaki yarım kalan işlemler, kaldıkları yerden devam ettirildi.

Ülkemizde bu tür uygulamalara çok sık rastlanılmıyor.

Yine de güvenlik güçlerimiz fırsatları değerlendirmeyi çok iyi biliyorlar.

Eski yıllarda, bilgisayar icat edilmesine rağmen günlük hayatımıza girmemişken, internet henüz başlamamışken, seçmen kütükleri yazımları ile nüfus sayım günlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanırdı. İşte bu günler, güvenlik güçleri için, polis için, jandarma için aranılan kişilerin bulunup yakalanması için bulunmaz bir fırsat oluyordu.

Bu kez, sokağa çıkma yasakları ne seçmen kütüklerinin yazımı ne de nüfus sayımı için uygulandı. Bu kısıtlamalar, hayatta kalmak ile ölmek arasında tercih sebebimiz oldu.

Jandarma ve polis, eskiden olduğu gibi yine fırsatları değerlendirip, operasyonları yaptı.

İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan ve ismine “huzurlu sokaklar” denilen operasyonla ilgili yapılan açıklamada, "81 ilde “Huzurlu Sokak Uygulamasında” 63 bin 139 işyeri kontrol edilip denetlendi. 49 bin 400 personelin katıldığı uygulamada, çeşitli suçlardan aranan 935 şahıs yakalandı. Kontrollü sosyal hayat çerçevesinde belirlenen tedbirlere uymayan 80 iş yeri sahibine/işletmecisine idari işlem uygulandı" ifadesi kullanıldı.

Operasyonun Bursa ayağında ise jandarma ekipleri sahaya indiler.

 Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 132 tim ile "Huzurlu Sokaklar" uygulaması yaptı. Çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bursa sokaklarından "Huzurlu Sokaklar" adı verilen şok bir uygulama gerçekleştirdi. Şehrin birçok yerinde uygulama noktası oluşturan 132 tim 423 personelin katıldığı uygulamada, 7 bin 140 iş yeri, 3 bin 183 araç kontrol edilerek denetlendi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 28 kişi yakalandı, 1 kişi ise gözaltına alındı. Ayrıca 42 araç sürücüsüne toplam 20 bin 716 lira idari para cezası uygulanarak 16 araç trafikten menedildi. Uygulamalarda 2 aranan araç ise ele geçirildiği öğrenildi.

Pandemi günlerinin yavaşlatıldığı, önlemlerin azaltıldığı ve pek çok önlemin kaldırıldığı, koronavirüs Covid-19 kontrollerinin sıklaştırıldığı ve halkın rehavete düşmemesi için uyarıldığı günleri yaşıyoruz.

Bu günler çabuk gelip geçer cinsten değil.

Virüs bir geldi mi gitmek bilmiyor. İşte, Diyarbakır’da yaşanılanlar. Tam bitti derken, birden yeniden hortladı. Uzmanlara göre, gerekli kontrol ve uyarıların dikkate alınmayıp, kurallara uyulmadığı için böyle bir sonuç ortaya çıktı.

Pek çok kişi, Diyarbakır’da yaşanılanları olayları ve hastalığın yeniden nüksetmesi bazı insanların hastalığı ve virüsü ciddiye almayışından kaynaklandığı görüşünü tekrarlıyorlar.

Gelelim Bursa’ya.

Çok şükür rakamlar ümit verici ve hastalığın gün geçtikçe etkisinin azaldığını gösteriyor.

Bu sonuçlar sevindirici.

Üzücü olan ise Gürsu Yenidoğan mahallesinde tekrar yaşanılan olaylar.

Allah, sağlık, sıhhat ve şifalar versin. Bir an önce bu bela, ülkemizden ve dünyadan çekip gitsin. Çünkü, ülkemizde sağlık ve can derdi varken, aynı sıkıntıları yaşayan diğer ülkelerle olan sosyal ilişkiler, ekonomik ilişkiler, ticari ilişkiler de askıya alınmış durumda. Her ne kadar normalleşme yolunda adımlar atılsa da insanlar hala korkuyorlar.

Sokaklarımızda, göğsümüzü gererek, huzurlu ve mutlu şekilde, hastalık derdi, virüs derdi olmadan gezmek istiyoruz.

Çok, özledik, çok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.