Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hizmet insanı Selahattin Çakmak

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2023 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 00:01

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine doğru yaklaşırken bugün itibarı ile üç Cumhurbaşkanı adayı gözükmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan

Kemal Kılıçdaroğlu

Muharrem İnce

Bugün Saat 20,00 de adaylara 100 bin imza bulmaları için vatandaşların imza verme süresi doluyor, mevcut durumlara baktığımızda başka bir adayın imza sayısını yakalaması mümkün görünmüyor.

Cumhurbaşkanı adayları kesinleşti diyelim, bir diğer yarış ise milletvekilliği adaylığında. İktidar partisine geçmiş yılarda olan rağbeti artık göremiyoruz, her ne kadar zorlayıp "aday, adayı olun" baskısı yapılsa da bu inandırıcı gelmiyor.

CHP ve İYİ PARTİ bu konuda geçmiş dönemlere göre daha fazla tercih edilmiyor, aşkım da bu durum bile seçim sonuçlarının ortalamasını yansıtıyor.

Bir-çok dostumuz ve tanıdığımız farklı partilere aday adaylığı müracaatını yapıp dosyasını parti il başkanlığına veya parti genel merkezine verdiler.

Yazımızda dosyasını verip aday, adayı olan kıymetli bir dostumuzdan bahsedeceğiz.

SELAHATTİN ÇAKMAK

Selahattin Çakmak Bey ile, benim Demokrat parti Osmangazi ilçe başkanı olduğum dönemlerde birlikte çalıştık. Genel seçimlerde aşına olduğumuz dostluğumuz her zaman saygı, sevgi çerçevesinde devam etmiştir.

Önce sandıktan koalisyon çıkan 7 Haziran 2015 seçimlerinde gece gündüz demeden ve koşturan, üreten, televizyon ekranlarına çıkıp dolu dolu konuşarak hem eleştiri yapıp hem projelerini ifade eden bir adaydı. Aslin da tam il ve ilçe başkanlarının aradığı ve keyifle izlediği bir adaydı Selahattin Çakmak.

6 Ay sonra enteresan bir şekilde yenilenen seçimlerin tarihi bu kez 1 Kasım 2015 oldu. Karanlık bir sürecin yaşandığı bu bölümde patlatılan canlı bombalar ve sindirilen halk ile iktidar yeniden tek başına yönetimi ele geçirmiş oluyordu. Bu olumsuz Şartlarda Selahattin Çakmak giydiği formanın hakkını vererek terinin son damlasına kadar mücadelesini sürdürdü ve bizlerin takdirini kazandı.

İYİ Parti'nin siyaset sahnesine çıkışı ile birçok arkadaşı ile oraya geçti, görevler aldı. Geldiğimiz noktada aday adayı olup dosyasını verdi. Devletimizin ve milletimizin faydalanabileceği bir değer olan, bilgili, eğitimli ve donanımlı ayrıca samimi ve güler yüzlü sıcak bir insan olan değerli dostumuz Selahattin Çakmak beyefendiye başarılar diliyorum.

SELAHATTİN ÇAKMAK KİMDİR?

Aslen Erzurum Şenkaya'nın bir köyünden olup, ilkokulu köyünde okuduktan sonra 1973 yılında girmiş olduğu PARASIZ YATILI SINAVLARINDA başarılı olmuş, SAMSUN 50.Yıl lisesinde ortaokul ve Liseyi başarıyla tamamlamıştır. Lisesi bitirdikten sonra Atatürk Üniversitesinde önce Muhasebe dalında ön lisans, daha sonra İİB Fakültesi İşletmeyi okumuştur.

Eski ismi Bayındırlık ve İskân Bakanlığına şimdiki ismi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görev yapmış uzun yıllar Personel ve İdari İşler Müdürlüğü görevlerini yürütmüş, İhale komisyonlarında görev almıştır.

Aynı zamanda uzun yıllar Erzurum ve Bursa'da konut yapı kooperatiflerine Başkanlığı yapmış ve yüzlerce kişinin uygun fiyatlarla teknik şartnamelere bağlı kalınarak konut ve işyeri imalatını gerçekleştirmiştir.

Beş dönem Yol İş Sendikası genel merkez delegeliği yapmıştır.

Ayrıca Bursa'mızda Güneş Enerjisi Santrali yapımı gerçekleştirerek üretime katkı sağlamıştır. Aktif ve üretken bir kişiliğe sahip olan Selahattin Çakmak siyasette de aktif rol oynamıştır.

Anavatan Partisi İl Yöneticiliği ve İl Başkanlıkları görevlerini başarı ile yürütmüş, Belediye Başkan adayı ve Milletvekili adayı olmuştur.

Demokrat ve Adalet Partisi kökenli bir aileye mensup olan Çakmak 2015 yılında Bursa'mız da ön sıralardan Milletvekili adayı olmuş, her iki dönem de de birlikte mahalle mahalle, köy köy dolaşarak bizimle birlikte çalışma imkânı bulmuştur. .

Çok iyi bir hatip olduğu gibi, iyi bir araştırmacı ve gündemi takip eden analizleri ile sosyal medya ve basında yazılar yazmaya devam etmektedir. İYİ PARTİNİN kuruluşundan aşamasından itibaren aktif siyasete devam etmiş İl ve İlçe delegeliği yapmış, Aynı zamanda İYİ Parti İl İstişare Kurulunun üyesidir.

28.Fönem Bursa 1.Bölge Milletvekili aday adayı olarak ülkesine hizmet etmeyi sürdürmektedir. Demokrat çizgisinde hiçbir kırılma olmamış, iktidar nimetlerini elinin tersi ile iterek inandığı istikamette yürütmüştür. Aynı zamanda Süleyman Demirel ekolünün yaşayan ve benimseyen hayranlarından birisidir.

Ülke meselelerine bakışı son derece pratik olup, önce üretim sonra paylaşım diyen Demokrasi ve vatan aşığı tecrübeli, bilgili ve donanımlı, doğru bildiğini asla söylemekten geri durmayan bir mücadele insanıdır. Ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu liyakat örneği bir siyasetçidir. Bursa'mıza ve Ülkemize çok faydalı olacağına inanıyorum. Kendisine tekrar başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.