Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Helikopter Şehitleri

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 00:00

28 Yıl önce Eşref Bitlis 7 Şubat 1993 tarihinde; İncirlik Üssü'nden kalkan ABD uçaklarının, PKK'ya yardım dağıttığı" açıklamasını yaptıktan on gün sonra, 17 Şubat 1993 tarihinde içinde bulunduğu Beechcraft B200 King Air tipi uçağın hala çözülememiş.! sebeplerden dolayı düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. O dönem bazı iddialara göre "Eşref Bitlis helikopter düşmeden önce uzak mesafeden bir keskin nişancı tarafından vuruldu" açıklamaları olmuştu, ne kadar doğrudur aradan geçen 28 yılda gerçekleri öğrenemedik.

Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye'den ayrılması gerektiğini, ABD'nin Irak'ın kuzeyinde oluşturmaya çalıştığı Kürt devletinin Türkiye'nin zararına olduğunu söyleyen Bitlis'in uçağı, 17 Şubat 1993'te Ankara Güvercinlik'teki askeri üsten Diyarbakır'a gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra Yenimahalle Posta İşletme Merkezi bahçesine düştü.

Kazada Bitlis ile Binbaşı Yaşar Erian, Yüzbaşı Tuğrul Sezginler, askeri personel Fahir Işık, Emin Öner, Posta İşletme Merkezi güvenlik görevlisi Ruhi Salay hayatlarını kaybetmisti.

Kazadan 17 yıl sonra, "Ergenekon" davasında yargılanan emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu belirtilen bir ses kaydında, Bitlis'in JİTEM tarafından düzenlenen suikast sonucu öldürüldüğünü söylediğine dair çeşitli iddialar basında yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialar üzerine sonradan vefat eden emekli Albay Arif Doğan'ın da arasında bulunduğu bazı kişilerin "şüpheli" sıfatıyla ifadesini aldı. Savcılık, eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, dönemin Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'in de arasında bulunduğu çok sayıda kişiyi "tanık" olarak dinledi.

Savcılık, Orgeneral Eşref Bitlis'in 1993'teki ölümüne ilişkin soruşturmada, zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle 2016'da "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

Kararda, olayda bomba kullanılıp kullanılmadığının tespitinin mümkün olmadığı belirtilerek, "Bu nedenle özellikle medyada speküle edilen sabotaj iddiasına ilişkin herhangi bir somut kanıt ortaya konamamıştır." ifadesi kullanıldı.

Zaman aşımını durduran veya kesen bir işlem bulunmadığı kaydedilen kararda, bu sebeple soruşturmada "20 yıllık asli zaman aşımı süresinin dolduğunun" kabulüyle kovuşturmaya yer olmadığının kararlaştırıldığı aktarıldı.

İtiraz reddedildi

Orgeneral Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, 4 şüpheli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara itirazda bulundu. Bunu değerlendiren Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, soruşturmanın usul, yasa ve hukuka uygun olduğunu belirterek, itirazın reddine karar vermişti.

Birde ayın 17 si vakaları var dikkatinizden kaçmayan, Merhum Eşref Bitlis paşa nın vefatı 17 Şubat sanki şer odaklarının bir mesajı bu 17 rakkamı.

Adnan Menderes Londra ya giderken uçağı düştü tarih 17 Şubat tı, sağ kurtuldu fakat 2 yıl sonra 17 Eylül de düzmece mahkemeler ile idam edildi.

Turgut Özal 17 nisan da vefat etti.

Süleyman Demirel 17 haziran da vefat etti.

8. Kolordu komutanı Korgeneral Osman Erbaş, insansız hava araçları (SİHA) ve İHA'ların geliştirilmesine büyük destek verdi..2010'da 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak görev yaparken terör operasyonlarında İHA'ları kullanacak personele kapsamlı eğitimler verilmesini sağladı.

Erbaş helikopter kazasında Şehit olan 11 vatan evladından birisi idi.

Her iki Generalimiz de, terörle ölümüne mücadele ettiler ve ne acıdır ki sözde basit birer helikopter kazasın da şehit oldular.

Her iki olayın, hatta 2017 de ki Şırnak'tan havalanan helikopteri de dahil edin tesadüf olduğuna ve olacağına inandığımı söyleyemem.

ABD ve hain işbirlikçilerinin ülkemizde yapmayacakları hiç bir kötülük yoktur.

Teröre vurulan her darbe, bize hain bir saldırı olarak geri dönüyor, son dönemlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu nun terör konusunda ki kararlı ve sert tutumu halkın takdirini kazanıyor,, bu konuda asla taviz verilmeden sonuna kadar gidilmelidir 1984 Yılından günümüze 37 yıldır ülkemize ve milletimize maddi, manevi onarılmaz hasarlar açan Pkk nın bir şekilde son bulması şarttır.

Bitlis'te onbir kahraman askerimizin şehit olduğu Cougar tipi helikopterlerin TSK'daki dördüncü kazası.

Cougar kazalarında bugüne kadar toplam 38 şehit verdik.

2017 yılında Şırnak'ta Tümgeneral Aydoğan Aydın ve Yarbay Songül Yakut dahil 13 askerimizi yine şehit vermiştik. Neden hala bu helikopterlerin kullanıldığını sormak her vatandaşın bireysel ve toplumsal hakkı değil midir.? Acilen bu konuda revizyon yapılıp hatta yenilemeye gidilmelidir.

Şehitlerimize rahmet diliyorum, milletimizin başı sağolsun.

...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.