Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedef Şehir Bursa…

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2022 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 00:10

Terör yine kalbimizden vurdu. Acı ve gözyaşı evimizde. Önceki gün Bursa'da yaşanan terör saldırısı birçok açıdan kritik öneme sahip. Saldırının yapılış şekli, patlayıcının cinsi, saldırganların kimliği ve her şeyin ötesinde saldırının hedefindeki Bursa Cezaevi İnfaz Koruma Memurlarını taşıyan servis aracı gibi ayrıntıları çok iyi değerlendirmek gerekiyor.

Türkiye’nin gücünü aldığı büyük şehir Bursa ile ilgili uzun zamandır yazılarımda ifade ettiğim gerçekler ile yüzleşmek çok acı. Bursa, birçok açıdan kritik öneme sahip olduğu gibi aynı değerde hedef şehir. AK Parti'nin ve ötesinde Cumhur İttifakı'nın kalesi Bursa’da gerçekleşen bombalı saldırıyı tüm detayları ile aydınlatmak gerekiyor. Ki, saldırı ile ilgili en önemli husus yargı çalışanlarının güvenliğinin olmadığı gerçeği diyebiliriz. Bilindiği üzere Bursa Adliyesi çalışanları yaklaşık 10 yıldır servis kullanmıyor ve toplu taşıma ile sıfır güvenlik içerisinde Türkiye’nin en önemli kentinde adalet için canlarını ortaya koyuyor.

Bombalı saldırı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadeleri kadar Bursa’ya bizzat gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamaları da kritik öneme sahip. Türkiye'nin her zaman terör riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "özellikle terörle mücadelede elde edilen büyük başarılardan sonra kendini ispat etmeye çalışabilecektir. Terör eylemini gerçekleştirenlerle ilgili Savcılığımız ve Valiliğimiz koordinasyonunda Emniyet teşkilatımız gerekli çalışmaları yapıyor. İnşallah yakın bir zamanda failler ele geçecektir, umudumuz odur" açıklamasında bulundu. Terörle mücadelenin hızla sürdüğü bir süreçte Bursa’da patlayan bomba ile ilgili olarak “bunlar nereye giderlerse gitsinler en kısa sürede güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanacak ve yargıya teslim edilecektir" diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; "şu anda güvenlik güçlerimiz, devletimizin ilgili birimleri, bu olayı gerçekleştiren fail veya faillerle ilgili tahkikat içinde. Yakında onlara, yakalandıklarına dair haberleri kamuoyu ile paylaşırız diye temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

***

Türkiye’nin en güçlü şehrinde patlayan bomba, güzergâhı açısından da kritik öneme sahip. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası gidiş istikametinde olan ve akaryakıt istasyonuna yakın bir noktada, şehir trafiğinin yoğun olduğu bir bölgede gerçekleşen patlama, kent güvenliği açısından önemli bir detay. Ve tüm bunların bir gün öncesine döndüğümüzde, Bursa’nın kıymetli misafiri olan Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar'ın ziyaretlerini değerlendirdiğimizde olay bambaşka bir boyut kazanıyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Stratejik Düşünce Topluluğu ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi işbirliğinde düzenlenen konferansın Onur konuğu olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunmuştu. Türkiye'nin gençlerine güvendiğini ifade eden Bakan Akar; "eğitimden sanayiye güçlü ve büyük bir şehir Bursa. Küresel sorunların arttığı bu dönemde Türkiye’nin önündeki engelleri aşamasında büyük fedakarlıklar gösteren Bursa iş dünyasını, esnafını, kamu ve özel çalışanlarını tebrik ediyorum. Mehmetçik, motivasyonunu ülkenin başarısından alıyor. Bugün burada Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Türkiye’nin geleceği gençlerimiz ile olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerine yer vermişti.

Bursa Haber Gazetesi'nin önceki günkü manşeti, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "Terörist neredeyse, hedefimiz orasıdır" cümlesi olmuştu. Türkiye'nin gururu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın teröre net bir dik duruş sergilediği günün ertesinde patlayan bomba, Bursa’nın küresel siyasetteki konjonktürel değeri açısından da önemli. “Pençe Kilit” operasyonunun hız kazandığı, sanayi ve teknoloji kenti Bursa’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın konuştuğu günün sabahında patlayan bombayı tek başına cezaevi üzerinden değerlendirmek pekte doğru olmayacaktır kanaatindeyim.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "terör gündemimizin ilk başlığıdır. Suriye'ye ilişkin operasyonları gerçekleştirirken, pazar gecesi başlatılan Pençe Kilit operasyonu ile oluşturulmak istenilen terör koridorunu kırmaya devam ediyoruz. Biz yalnızca, terör ve terörist ile mücadele etmekteyiz. Onlar neredeyse biz oradayız. Kahraman Mehmetçik -30 derecede ülkesi için her türlü koşulda mücadele etmeye devam etmektedir. Kahraman Mehmetçiğimizin tek damla kanını yerde bırakmadık, bundan sonrada bırakmayacağız. Bölgede istikrarın sağlanması için her türlü askeri tedbiri almaya devam ediyoruz. Özetle, Karadeniz'de Montrö yetkilerini sonuna kadar kullanmakta kararlıyız. Katar'da, Somali'de ve daha birçok coğrafyada ülke ve bölge barışına katkı sağlamaya devam ediyoruz. İHA ve SİHA konusunda daha fazla mesafe kaydetmek zorunda olduğumuzun farkındayız. Bu hususta daha çetin süreçlerle karşılaşacağımız malumunuzdur. Cin şişeden çıkmıştır. Dönüş yoktur. Unutmamalıyız ki; coğrafya kaderdir, Türkiye’de bu coğrafyanın kaderidir. Gençlerimizin ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacağına olan güvenimiz tamdır" ifadelerine yer vermişti. Bursa’da patlayan bomba bu açıdan fazlası ile değerli olurken, Bakanların hızla Bursa’ya gelmesi iktidarın kente verdiği değer açısından da önemli bir ölçüt.

Bursa, uzun zamandır saldırıların ve tehditlerin hedefinde olan bir kent. Bursa Valisi Yakup Canbolat ve beraberinde Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı’nın Milli İstihbarat Teşkilatı ile koordineli çalışmaları neticesinde birçok olay gündelik hayata herhangi bir olumsuzluk yaratmadan önleniyor. Önceki gün yaşanan hain saldırıyı yazımın genelinde ifade ettiğim gibi birçok açıdan değerlendirmek gerekiyor. Lakin bu saldırının son bir saldırı olarak kalmayacağı konusunda keskin şüphelerim var. Bu da bize, Bursa’nın hedef şehir olduğunu net bir şekilde gösteriyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.