Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN !

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2022 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2022 00:04

Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak terbiye etmeye çalışan bir at terbiyecisinin oğluna kadar uzanır. Babasının işi nedeni ile çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta 2 deyken büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yasmasını istedi hocası. Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı. Hayalinin en ince ayrıntılarıyla anlattı. Hatta hayalinde 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi. Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi. Krokiye 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi.

Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi. İki gün sonra ödevini geri aldı. Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle kocaman bir “0” ve “Dersten sonra beni gör” uyarısı vardı. “Neden “0” aldım? Diye merakla sordu hocasına çocuk. “Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal “ dedi, hocası…”Paran yok. Gezginci bir aileden geliyorsun. Kaynağınız yok. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor. Bunu başarman imkansız” ve ekledi. “Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm.”

Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü. Babasına danıştı. “Oğlum” dedi babası “Bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim!” Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına. “Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin “ dedi. “Ben de hayallerimi”

O orta 2 öğrencisi bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor. Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı.

 Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı öğretmen geçen yaz önce 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi. Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine “Bak” dedi. “Sana şimdi söyleyebilirim. Ben senin öğretmeninken hayal hırsızıydım. O yıllarda öğrencilerimden pek çok hayal çaldım. Allahtan ki sen hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın.”

“Kimsenin hayallerinizi çalmasına izin vermeyin. Ne durumda olursanız olun, kalbinizin sesini dinleyin!”

Çocuklarımıza vereceğimiz en büyük servet kendine güveni olan bir kişilik geliştirmektir. Kendi ayakları üzerinde durabilen, fikirleri önemsenen, anlattıklarına değer verilen çocuklar hayal kurmak ve gerçekleştirmek için bir adım önde olurlar. Çocuklarınızın hayal kurmasına izin verin ve küçümsemeyin. Hayal hırsızlığı yapmayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.