Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halkçı politikalara yönelmeliyiz

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2022 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 00:03

Bursa seçmeni, seküler politikaları güçlendiren AK Parti yönetimleri yüzünden, her geçen daha fazla sol partilere yöneliyor. AK Parti'nin kalesi Bursa’da her geçen gün kendi dünyasını düşünen yerel yöneticilerin artması yüzünden, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı oy oranı eksilmeye devam ediyor. Yerel yönetim hataları yukarıdan aşağı her alanda AK Parti ve MHP'nin oylarını düşürmeye devam ediyor. Belediye Başkanlarının bir kısmı kontrolü özel kalemlerine bırakırken, diğer kısmı ise; belediye başkan yardımcıları ve belediye bürokratlarına adeta teslim olmuş durumda.

Halkçı politikalar ile oy ve güç kazanan AK Parti, yerel yönetim ve kabine hataları yüzünden bugün iktidar da kalma mücadelesi veriyor. Yerel yönetimler ve İl, İlçe Yönetimleri; Cumhur İttifakı'na güvenin azaldığı şu günlerde, maalesef teşkilatları ile "sen ben bizim oğlan" iftarları düzenleyerek kendilerini ve Ankara'yı oyalamaya devam ediyorlar. Bursamızın en büyük mahallelerinden olan Bağlarbaşı, Yavuzselim, Yunuseli, Mevlana, Mehmet Akif, Üçevler, Kurtuluş, Zafer, Armutköy, Dikkaldırım, Hamitler, Güllük, Ortabağlar gibi mahallelerde ciddi halk iftarları ile iftihar projelerini hayata geçiremeyen AK belediyeler, Balkan iftarları ile Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz seçmenini kendilerine cephe almayı başardılar. Yine benzer bir durum Yenişehir, İznik, Kestel ve Orhangazi içinde geçerli diyebiliriz…

Sözüne itimatta zorlanılan Belediye Başkanları ve bürokratları nedeniyle Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin bütün emekleri çarçur olmaya devam ediyor. Ve görüyoruz ki, halktan uzak söylemler ve politikalar nedeniyle Cumhur İttifakı hızla erimeye ve oy kaybetmeye devam ediyor.

Sarıbal, Karadenizlileri sevindirdi

Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden olan Osmangazi'de yaşayan Rizeliler ve beraberinde Karadenizliler, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın açıklamaları ile keyiflendi. CHP'li Milletvekili Orhan Sarıbal önceki gün yayınladığı basın bülteninde; "artan girdi maliyetleri de dikkate alınarak, bu yıl yaş çay alım fiyatı kilo başına en az 8,5 lira olmalıdır" dedi.

"Türkiye’nin tarım ürünlerinden olan ve halkımızın dünyada en çok çok tükettiği çay hasatının başlamasına bir aydan az bir süre kala çay üreticileri çay alım fiyatının açıklanmasını bekliyor. Acilen fiyat açıklaması yapılmalı ve bu fiyat taban fiyat sayılmalıdır" diyen CHP Genel Başkan Başdanışmanı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; "bugün Karadeniz’in Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu illerindeki 822 bin dekarda 200 binden fazla çay üreticisi ile yıllık 1,5 milyon ton yaş çay üretimi yapılıyor" diyerek üretilen çayın yüzde 60’nı ÇAYKUR’un aldığını söyledi.

Bursa’da ki Karadenizli vatandaşlara bu açıklamayı sorduğumuzda; "bizim Karadenizli Milletvekillerimiz susuyor, hemşerimiz Cumhurbaşkanımız ve Karadenizli Bakanlar susuyor, Bursa’nın solcu Milletvekili bizim hakkımızı savunuyor. Helal olsun onu doğuran anaya" diyerek CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'a teşekkürlerini ve minnetlerini sundular.

Görüyoruz ki; halkçı söylemler, halka dokunan söylemler kazandırmaya devam ediyor. Elbette Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi Nilüfer Belediyesi gibi yaptığı hizmeti halka aktaramayan ve halkla ilişkileri kötü yönetilen belediyeleri de görmekten gelmemiz imkansız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.