Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Osmangazi

Bursa Haber - Osmangazi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Osmangazi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa CHP'de Meclis adayları belli oldu! Haber

Bursa CHP'de Meclis adayları belli oldu!

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bursa'da Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçe belediye meclisi Üyeliğine başvuran aday adayları CHP Genel Merkez’inin genelgesi gereğince eğilim yoklamasına katıldı. Oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla tamamlandı... İlk bilgilere göre kullanılan oy sayısı Nilüfer'de 1.634, Yıldırım'da 1.330, Osmangazi'de ise 2.000 dolayında gerçekleşti.  Yıldırım'dan alınan ilk sonuçlara göre toplam 883 oya ulaşan Nimet Yıldız sandıktan birinci çıkan isim oldu. Osmangazi'de ise birinci sıradaki isim 1007 oy alan Gamze Kayabaş olurken, Nlüfer'de Pelin Sevgi 880 oyla ilk sırayı elde etti.  KİMLER ADAY... KİM KAÇ OY ALDI... Osmangazi Belediye Meclis Aday Adayları GAMZE    KAYABAŞ      1007 oy AYŞE    ORAKÇI              999 oy MUSTAFA    ŞENYURT  874 oy BÜLENT    ÖZDEMİR      868 oy ZEYNEL     KİRTE            781 oy NİYAZİ        TEKER          733 oy   SEDAT    AKER                723 oy AHMET TUZAK                 690 oy HASAN    KELEŞOĞLU   689 oy - - - - - - - - - - - Yıldırım Belediye Meclis Aday Adayları Nimet    YILDIZ    883 oy H.Canan TUNAR 722 oy Cemil    OCAK     646 oy Cihat    ÖNDER   630 oy - - - - - - - - - Nilüfer Belediye Meclis Aday Adayları PELİN    SEVGİ                 880 oy LÜTFÜ    GÜNENÇ          850 oy AYSEL     OKUMUŞ         845 oy MUSTAFA     ÖZTÜRK     844 oy FERHAT    YILDIRIM        754 oy AHMET KILIÇ                    741 oy   BERNA HACER    BİLİCİ  713 oy

Osmangazi 'Şehircilik Akademisi' tescillendi Haber

Osmangazi 'Şehircilik Akademisi' tescillendi

Osmangazi ve Bursa’nın yapılaşma meselesine çözüm üretmek, tarihi, kültürel ve doğal mirasını koruyarak yeni ve modern hayat alanları oluşturup kentsel dönüşümü sağlamak maksadıyla Osmangazi Belediyesi tarafından kurulan ‘Şehircilik Akademisi’, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Şehircilik Akademisi’ni kurumsallaşma adına atılmış çok önemli bir adım olarak değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Akademi, yeni yaşama alanları oluşturmanın yanı sıra kentsel dönüşüme topyekun katkı sağlamayı da hedefliyor. Sivil toplum örgütleri, üniversiteler ile ortak çalışma yürütüyoruz” dedi. Dündar, “Osmangazi’nin ve Bursa’nın yapılaşma meselesine çözüm üretmek, tarihi değerlerini koruyarak yeni ve modern hayat alanları oluşturmak, bölgeye artı değer katacak projeleri hizmete sunmak, bunların sonucunda da uzun vadede bütün Bursa için düşülen kentsel dönüşümü sağlamak gayesiyle kurulan Şehircilik Akademisi, Osmangazi Belediyesi bünyesinde kurulmuş girişimci ve idealist bir organizasyondur. Biz de, bu önemli organizasyonu, bir marka olarak Osmangazi Belediyesi adına tescil ettirdik” diye konuştu. Şehircilik Akademisi kapsamında Osmangazi’de kent mimarisinin de modern normlara uygun hale getirildiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin, belediye tarihindeki en prestijli projelerinden olan katlı otoparklar ve pazar alanları, mimari tarzı ile farkını ortaya koyarken, şehrin çehresini de değiştiriyor” diye konuştu. Başkanlığını, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yürüttüğü Şehircilik Akademisi, fiziki ve sosyal alanlarda ilçenin ihtiyaçları ve vatandaşların beklentilerine yönelik tespit ve analizler yapıp, ihtiyaca göre yeni projeler üretmek için 2011 yılında kuruldu. Bursa’nın kültürel ve tarihi kimliğine uygun projeler ve kentsel dönüşüm planları üzerinde ciddi çalışmalar yürüten, bugüne kadar uygulamaya koyduğu projelerle Osmangazi tarihinin en büyük ve prestijli yapılarının hayata geçirilmesinde büyük rol oynayan akademi, belediye birimleri ve diğer kurumlar tarafından planlanan projelerin etki analizleri ve performanslarını değerlendirerek geri bildirimlerde de bulunuyor.

473 yıllık tarihi cami yeniden... Haber

473 yıllık tarihi cami yeniden...

Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Bursa'da, tarihi ve kültürel mirası yeniden hayata kazandırma yönünde çok önemli projelere imza atan Osmangazi Belediyesi, başta Balkanlar olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde bulunan Osmanlı eserlerine de sahip çıkıyor. Kosova, Makedonya, Yunanistan, Bosna Hersek, Balkan coğrafyasındaki birçok ülkede, tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarını yapan Osmangazi Belediyesi önderliğinde Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili İsmail Kuş ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürses tarafından Bulgaristan’ın Gerlova Bölgesinde Osmanlı Döneminde Yaptırılan 473 yıllık tarihi Camii restore edilerek hizmete açıldı. 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından camiinin açılışı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili İsmail Kuş, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Konsolos yetkilileri ve Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı Korman İsmailov katıldığı törenle hizmete açıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Açılışta yaptığı Konuşmada Bursa'yla güçlü bağları bulunan Balkanların her köşesinde Osmangazi Belediyesi'nin izlerine rastlamanın mümkün olduğunu ve Balkanlar'dan Kafkaslara kadar uzanan Türk coğrafyasında örnek projelere imza attıklarını aktaran Dündar Şöyle devam etti “Bursa balkanların değişik ülkelerinden insanların yaşadığı bir şehir buralardan göç eden insanlar karnımın doyduğu yer neresiyse benim vatanım orası demiş, bu nedenle Osmangazi Belediyesi olarak Balkan ülkelerinin hepsinde kardeş belediyelerimiz var bu kardeş belediyelerimizden 2sini ziyaret için Ramazan ayında Bulgaristan’da iftar programı düzenledik ve bu yoldan geçerken Osmanlı ecdat yadigarı bu camiyi gördük, yıkılmaya yüz tutmuş halini görünce vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladık ve kısa bir sürede hizmete açtık. Bu süreçte Vekilim İsmail Kuş ve Mustafa Gürses’e teşekkürlerimi sunuyorum ”dedi. Geçmişten bugüne cami çevrelerinin insanlar için buluşma yeri olduğunu söyleyen Başkan Dündar “Camiler Bizim için önemli yerler bahçesine gelip oturduğumuz, sohbet ettiğimiz, dertleştiğimiz ve ibadetimizi yerine getirdiğimiz yerler, bu merkezlerde dostluk var, kardeşlik var ve tüm insanlığa güzel mesajlar var burada kardeşçe yaşayalım birlik içinde olalım birbirimizi sevelim, felsefemiz budur birbirimizi seversek hangi milletten hangi dinden olursak olalım güzellik içinde yaşarız” diye konuştu. Törenin ardından Kotel Belediyesine bağlı Küçükler köyüne geçen Başkan Dündar DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman tarafından köye yaptırılacak olan Rafet Kahraman camisinin temel atma törenine katıldı. Törende Konuşan Kahraman “Bu köyde cami olmadığını öğrendiğimizde gereken çalışmaları başlattık ve caminin temelini bugün atıyoruz, ayrıca bu köye yapılacak ilk cami olduğu için ise ayrıca mutluyum” diye konuştu.

Bu köyde define aranıyor Haber

Bu köyde define aranıyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Ermenilerden kalma bir evin altında define olduğu yönündeki söylenti üzerine yasal kazı çalışması başlatıldı. Yaklaşık bir yıl süren yazışmalardan sonra Anıtlar Kurulu, Mal Müdürlüğü ve jandarmanın yer aldığı komisyonun gözetiminde başlatılan kazıların ilk gününde herhangi bir bulguya rastlanmadı.  Keramet Köyü’nde Saliha Şentürk’e ait atıl vaziyetti evde define araması başlatıldı. Keramet Köyü’ndeki yasal kazı için Anıtlar Kurulu bir komisyon oluşturdu. Mal Müdürlüğü Milli Emlak Şefliği’nden bir yetkili ve jandarmanın da yer aldığı komisyonun başkanlığını Anıtlar Kurulu’ndan Arkeolog Turhan Kayabey yapıyor.Ev sahibinin damadı Efkan Arı, köyde yıllardır süregelen söylenti olduğunu söyledi. Arı, "Mübadele döneminde birkaç Ermeni aile Keramet Köyü’ne yerleşmiş. Kurtuluş savaşından sonra bu ailelerden biri hariç tamamı köyü terk etmişler. Köyde kalan aile, kaçan Ermenilerin altın ve eşyalarını geri dönüp almak üzere bizim evin altına sakladığını anlatırmış. Bu söylenti yıllarca konuşuldu. Muhtarlık uzun zamandır kullanılmayan evin yıkılacağından tedirgin olup ‘yıkın’ deyince biz de izin alıp kazı yaptırmak istedik. Evin altında kazı yaptırmaya karar verdikten sonra Anıtlar Kurulu ile görüşmeler yaptık. Bilgi edindikten sonraki yazışmalar neredeyse bir yıl sürdü" diye konuştu. Keramet Köyü Muhtarı Ergün Yenilmez ise, yıkılan evin atıl olduğunu ve uzunca bir zamandır kullanılmadığını söyledi. Ermenilerin Kurtuluş Savaşı’ndan önce Keramet Köyü’nde yaşadığını ifade eden Yenilmez, "Savaştan sonra köyü terk etmişler. Eskiler Ermenlilerin giderken o evde altın ve eşyalarını sakladığını anlatırlardı" dedi. ESKİ ESER VE ALTIN ARANIYOR Kazı Komisyonu Başkanı Turhan Kayabey, Keramet Köyü’ndeki kazıda eski eser ve altın arandığını vurgulayarak, "Yasal süresi 1 ay olan ve en fazla 100 metrekare alanda yapılabilecek olan kazılarda altın bulunursa yarısı devlete, kalan yarısı da yer sahibine verilecek. Kazılar sırasında eski esere rastlanması halinde yer sahibi devre dışı kalacak ve kazı Anıtlar Kurulu tarafından sürdürülüp, eski eserlere devlet hazinesine alınacak" açıklamasını yaptı İLK GÜN BOŞ GEÇTİ Keramet Köyü’ndeki altın ve eski eser kazısı dün sabah itibari ile başladı. Köy halkı kazıları merakla izlerken, Jandarma Komutanlığı ekipleri de bölgede güvenlik tedbiri aldı. Saat 17:00’ye kadar devam eden kazıda herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Yer sahibi talep ederse kazılar bir aya kadar devam edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.