Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çok istediği kutsal toprakları gördü, dönüş yolunda uçakta kalbi durdu

Kutsal topraklara giderek çok istediği Kabe’yi gören 6 çocuk annesi, dönüş yolunda uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çok istediği kutsal toprakları gördü, dönüş yolunda uçakta kalbi durdu

Kutsal topraklara giderek çok istediği Kabe’yi gören 6 çocuk annesi, dönüş yolunda uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Tokat’ın Sulusaray İlçesine bağlı Alanyut köyünde yaşayan Güldeste Özdemir (63), hacca gitmek için sıra beklerken Umre’ye gitmeye karar verdi. Eşi Feyzullah ile Mekke’ye giden Özdemir, çok istediği kutsal topraklarda ibadetini yaptı. 15 günlük Umre’nin ardından yurda dönüş için 15 Ocak 2023 tarihinde uçağa binen Özdemir, Mısır semalarındayken rahatsızlandı. THY uçağı rotasını değiştirerek Şarm El Şeyh Havalimanına acil iniş yaptı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özdemir’in cenazesi ile birlikte kafile başkanı havalimanında kaldı. Umrecileri taşıyan uçak ise Ankara’ya iniş yaptı. Ailenin cenazenin memleketine getirilmesi talebi üzerine Diyanet İşler Başkanlığı devreye girdi. Cenaze, Mısır’dan İstanbul’a, İstanbul’dan da uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanına gönderildi. Özdemir’in cenazesi, köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Taziyeleri kabul eden Feyzullah Özdemir, eşinin kutsal toprakları görmeyi çok istediğini, görevini yaptıktan sonra hakkın rahmetine kavuştuğunu belirterek gözyaşı döktü.

"Devletimiz var olsun, milletimiz sağ olsun cenazemizi orada bırakmadılar"

Umre kafilesine başkanlık yapan Mustafa Tural, yaklaşık 10 yıldır hac sırası bekleyen halasının kutsal toprakları görmeyi çok istediğini söyledi. Halasının Umre’sini tamamladıktan sonra dönüş yolunda rahatsızlandığını belirten Özdemir, "Uçağımız Cidde’den havalandıktan 50 dakika sonra rahatsızlandı. Uçak rotasını değiştirerek acil inişe geçti. Şarm El Şeyh Havalimanına iniş yaptığımız sırada vefat etti. Prosedür gereği cenaze THY’nin görevlilerine teslim edildi. Ben de cenazenin yanında kaldım. Devletimiz var olsun, milletimiz sağ olsun cenazemizi orada bırakmadılar. Büyükelçiliğimiz Diyanet İşler Başkanlığımız, Mekke ekip koordinasyon başkanlığımız iş birliği içinde cenazemizin ülkesine gönderilmesini sağladı. Devlet her zaman yanımızda idi. Rabb’im razı olsun" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.