Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haber Kaynağıma Dokunmayın

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 00:03

Gazetecinin biri kuyaya bir taş attı, kırk akıllı günlerdir, yazıyor, çiziyor, konuşuyor o taşı kuyudan çıkartamıyor.

Sözcü başyazarı Rahmi Turan’dan bahsediyorum. Hani CHP’linin biri güya Saray’a gitmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’nin genel başkanlığı konusunu konuşmuş, adaylığıyla ilgili Cumhurbaşkanından icazet ve destek istemiş, falan filan.

40 akıllı yetmedi olaya Kemal Kılıçdaroğlu da dahil oldu. Yetmedi, Cumhurbaşkanı da bir şeyler söyledi. Muharrem İnce’ler, Ekrem İmamoğlu’lar havada uçuştu. TV ekranları şen şakrak oldu. Türkiye’nin gündemi bir anda değişiverdi.

Haber kaynağı Rahmi Turan’ı yanıltmış olabilir, ve hatta haber kaynağı da yanıltılmış olabilir ama, yılların duayeni bu tongaya nasıl düşer. Aynı kaynak, Uğur Dündar ve Tolga Candaş’a da gitmiş. Ama onlar belgesiz, isnadsız ve akla yatkın olmayan bu haberi kullanmamışlar. Rahmi Turan kullanmış. Açıkçası Rahmi Turan haberi mi kullanmış, haber kaynağı Rahmi Turan’ı mı kullanmış o da ayrı bir muamma!

Madem bu işler bu kadar kolay, öyleyse, ben de gündemi belirleyecek bir iki bilgi paylaşayım müsadelerinizle.  Ama peşinen söyleyeyim, haber kaynağımı kesinlikle söylemem.

Çok gizli haber kaynağımın söylediğine göre,

31 Mart yerel seçimlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin adayı olarak, Bursa’da fırtına gibi esen, CHP’nin oylarını her seçimde artıran, Ak Parti’nin Bursa’da alamadığı tek kale olan Nilüfer ‘in Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ismi geçmiş, ve fakat derin Fetöcüler, Bozbey’e söz geçiremeyeceklerini düşünerek, CHP kurmaylarına Ekrem İmamoğlu ismini üfürmüşler. Hadi bakalım Ahmet Hakan’lar, Hülya Hökenek’ler, Mehmet Akif Ersoy’lar, Didem Aslan Yılmaz’lar  ve Okan Tuna’lar tartışıp durun.

Yetmedi, biraz da Ekonomiyi karıştıralım.

Yine sınır ötesi bir yabancı kaynağımın belirttiğine göre,

Güya, ABD Başkanı Donalt Trump, Türkiye’ye yapılacak yaptırımlar kapsamında, Borsa İstanbul’da %60’ın üzerinde payı olan yabancı yatırımcılardan, hisselerini satmalarını , 2020 yılı içinde tamamen Türkiye’den sermayelerini çıkarmalarını istemiş.  Bu şekilde Borsayı çökerterek Türkiye ekonomisine büyük bir darbe vurmayı planlıyormuş. Buyurun bakalım, Bloomberg ve A Para bu konuyu günlerce indirip kaldırsın.

BURSASPOR AMATÖR LİGE DÜŞECEKMİŞ

Ve hatta benim yerde kulağı olan haber kaynaklarım hiç boş durmuyorlar ki, bu kez de spordan bir haber üfleyiveriyorlar kulağıma.

Olacak şuymuş, Bursaspor Başkan’ı Mesut Mestan bu sene Bursaspor’u süper lige çıkartamazsa, Bursaspor kendi haline bırakılacak, şu anki oyuncular satılacak, belki de Bursaspor’un amatör liglere kadar düşeceği bir sürecin önü açılacakmış. Hadi bakalım spor kanalları, spor adamları “olabilir mi böyle bir saçmalık” diye hop oturup hop kalkın.

Ne yaparsanız yapın ama, bana haber kaynağımı sormayın!

Ve hatta çok üzerime gelmeyin, yoksa finans sektöründeki kepçe kulaklardan duyduklarımı yazar Bankacılık sektörünü yerle bir ederim. ABD deki Lehman  Brothers krizinin aynısını Türkiye’de çıkartır en büyük ilk 10 bankanın ikisini batırırım. Hemen arkasından sahne tozları arasında kulağına toz kaçmış kaynağımdan gelen haberlerle sanat camiasını blander gibi karıştırır gündemi hallaç pamuğu gibi atarım.

Memleket karışsın, ülke batsın ama, haber kaynağıma dokunmayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.