Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzel diyar Gemsaz'da sorunlar

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2020 00:01

DUYURU

İlimiz Gemlik ilçesi, Gemsaz Mevkiinde Borusan Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık ve Tic. A.Ş tarafından yapılması planlanan

'' Liman Revizyonu'' projesi için ÇED yönetmeliği ek 3 de yer alan ÇED genel formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığa sunulan ÇED başvuru dosyası 25-11-2014 tarih ve 29186 sayılı resmi gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED yönetmeliğinin 8 maddesi gereğince ÇED süreci başlatılmış bulunmaktadır.

ÇED Yönetmeliğinin Halkın katılımı toplantısı başlıklı 9. madde gereği söz konusu proje ile ilgili olarak halkı yatırım hakkında bilgilendirmek, projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerini almak üzere proje sahibi tarafından aşağıda belirtilen tarih, saat ve yerde halkın katılım toplantısı düzenlenecektir

Kamuoyuna duyurulur

BURSA VALİLİĞİ

Tarih: 24/09/2020

Saat:13:00

Duyuru tarihi: 21 Eylül Pazartesi

Duyuru sonrası belirtilen tarihte yapılan toplantı oldukça tartışmalı geçti ve yarım kaldı. Gemsaz sakinleri yaklaşık 400 kişi toplanıp tepkilerini sert bir dille koydular. Gemlik belediye başkanı Mehmet Uğur Sertaslan tepkili halkı sakinleştirmeye çalıştı. Proje tanıtımı ve soru cevap bölümüne geçilmeden Pandemi gerekçesi ile toplantı yarım bırakıldı, bu yarım bırakılma kararı bir nevi sunum yapacak yetkililere ve araya girmeye çalışan Belediye başkanına derin bir nefes aldırmış oldu.

Gemsaz sakinleri ile yaptığımız görüşmelerde karşımıza çok enteresan bilgiler çıkıyor, sahilde bir tabela görüyoruz. Satılık yazan yerin büyük bir bölümü denizin içinde, demek ki ülkemizde denizin içi de satılabiliyormuş.!

478 ada 4 parsel. şu an satılık levhası olan yer arsanın %40 ı denizde %5 i sahil yolunu İhlal ediyor. Arsa da kıyı kanununa muhalefet etmekte bunlar satılamaz çünkü kamu malı.

478 ada 3 parsel 36 kat mülkiyeti olan yer Arazinin %90 ı deniz içinde Gemlik körfez yazmış lakin tek parsel gibi yazılmış aslında 3 parsel 478 3-4-5 satılık olan 4 parsel.

478 ada 5 parsel arsanın yüzde 20 si denizde yüzde 5 i sahil yolunu ihlal ediyor burada tek ada tek parsel gibi olmuş lakin yeni Gemsaz haritasi indirip 478-3-4-5 parselleri el ile çizebilirsiniz.

Burada bahsedilen tapu 1958 yılına ait ve denizin içine doğru satış yapılıyor, anlaşılan burayı satın alanlar liman yapacak, olayınana kaynağı budur ÇED raporu da bu doğrultuya göre verilmiştir.

Gemsaz da hafta sonu Selahattin Ekinci nin misafiriyim birlikte dolaşıyoruz tanıyanlar çıkıyor, selamlaşma faslından sonra ardı ardına bir çok soru soruyorlar

-İsmet bey Dernek binamızın ve parkın önüne gündüz kondu konmuş bu konu hakkında bilginiz var mı?

-Yok elbette. Nerede bu kondu?

-Gemsaz iskele park ici bizim dernek binasının önü sayın başkanım bunların muhtarlık binaları var daha önce Refik Yılmaz zamanı eski muhtar Süleyman Özgüneş'te yapmıştı aynı yere geçmişte kaldırmışlardı. Muhtarın böyle kafasına göre istediği yere kulübe koyma yetkisi var mı? anlayamadık eski muhtara daha sonra yan muhtarlık olarak biz girişte büro vermiştik ama o hizmet yerine emlak satışı yapmıştı büro yu geri almıştık avukat kanalı ile.

Dernek binasına ve anlatılan kulübeye bakıyoruz, yöre halkı şikayetinde kesinlikle haklı, adeta nispet yapılırcasına konmuş.

Gemsaz'da yaşayanların muhtarlığı yok. Enteresan bir durum Gemsaz da hane sayısı Azot sanayi de çalışıp orada ikametgah edenlerle birlikte 1,100 hane ve bu vatandaşlar kendilerine 15 kilometre uzaklıkta ve 80 hanelik Ata mahallesine bağlılar.

Gemsaz da yaşayan bir vatandaşımız muhtarlıkta işi olursa 15 kilometre uzaklıkta ki muhtarlığa gidip işini çözmek zorunda kalıyor.

Selahattin Ekinci'ye misafir olup bir nevi trafikten, stresten, kalabalıktan uzaklaşıp dinlenmek istiyoruz, fakat nereye giderseniz gidin, her yerde sorun var, insanlarımız mutsuz, üzgün ve stresli, deyim yerindeyse hiç bir yerde huzur yok. Oysa Gemsaz gibi harika bir yer ve deniz kenarı beldemiz, orada yaşayan insanlarımızın ve derneklerinin çabalarıyla güzelleştirilmiş, emek ve para verilmiş. Neden yetkililer tarafından daha yaşanılır hale getirilme çabası görülmüyor yıllardır. Bazen bu cennet vatan ve topraklar bize fazla mı? diye düşünmeden edemiyorum. Gemsaz bağımsız kendine münhasır muhtarlığa kavuşmalı ve çevresi korunmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.