Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenli Şehir Bursa…

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2022 10:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 10:22

Bursa, kadim medeniyetin kalbi. Gün olmuyor ki, sevdamız olan Bursa ile ilgili endişeye düşmüyoruz. Bursaspor gibi Bursa'nın da düşeceği endişesi ile yaşam mücadelesi veriyoruz. Kolay değil, cennetten bir köşe Bursa'da yaşamak. Her yeri ayrı bir güzellik olan Bursa'da elbette lağım çukurları da yok değil. Bataklıkların kurutulması sadece yerel yönetimlerin işi değil. Öyle bataklıklar var ki, buralarda gençlerimiz batıyor, geleceğimiz yok oluyor…

Türkiye’nin kalbi konumunda olan Bursa ile ilgili tüm endişelerimizi dünkü yazımızda ifade etmiştik. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, endişelerimiz içine doğmuşcasına yazımızın yayınladığı sabah Bursa'da Şafak operasyonu başlattı. "Kökünü Kurutma Operasyonu" ile 132 şüpheli gözaltına alınırken, polis helikopteri Şafak vakti Bursa semalarında süzülerek yüreklerimizi ferahlattı. Büyük bir gizlilik ve titizlik ile yürütülen operasyon bizim de içimize doğmuş olacak ki, gece yarısı dualarımız ile onlara eşlik ettik. Görevde olduğunu düşündüğümüz kıymetli dostuma attığım dua mesajı kabul olurken, ser verip sır vermeyen Bursa Emniyet Teşkilatı başarılı bir operasyon ile göğsümüzü kabarttı. Bizlerin tek duası ise, polislerimizin evlerine sağ salim gelmeleri oldu. Cenabı Allah yar ve yardımcıları olsun…

Vali Yakup Canbolat'ın göreve başlaması ile birlikte Bursa, güven şehri oldu. Suç ve suçlu ile mücadele konusunda taviz vermeksizin yürütülen soruşturmalar neticesinde bugün hepimiz evlerimiz ile işyerlerimizde huzur içinde yaşıyoruz. Elbette bu hususta Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili birimlerini de unutmamak gerekiyor. Bursa'da suçla mücadele eden, toplumsal huzur ve güvenin temini için çalışan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarına ne kadar teşekkür etsek az.

Bursa’da gerçekleştirilen operasyon sadece kapsamı, personel büyüklüğü, yakalanan şüpheli ve uyuşturucu miktarı açısından değerli değil! "Kökünü Kurutma Operasyonu" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Bursa'da bizzat katılım gösterdiği ilk operasyon. Bursamızın bu kadar öne çıkması ve bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılımlı operasyon yapılması, şehrin büyüme hızını ve içerisindeki operasyonel ataklar açısından da kritik öneme sahip.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğünün operasyon gücü, istihbari yetenekleri ve yönetişim kabiliyetleri açısından başarılı bir süreç yönetildi diyebiliriz. Emniyet Genel Müdürünün bizzat katılım sağladığı operasyonu, Türkiye’nin uluslararası atakları ve Bursa'da oluşturulmaya çalışılan uluslararası bağlantılar ile incelediğimizde; "Türk Devleti uyumaz" mottosuna bu operasyon ile hep beraber şahitlik etmiş olduk.

Zamanlaması, operasyon yeterliliği, gizlilik, katılım niteliği, ele geçirilen şüpheli ve uyuşturucu miktarları, operasyon ile eşgüdümlü yürütülen diğer saha operasyonları ve önleyici faaliyetleri değerlendirdiğimizde; Bursa Valiliği başta olmak üzere Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile MİT başarılı bir sınav verdi diyebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.