Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürhan Acar ve Çocuklar

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2022 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2022 00:06

Sade Vatandaş isimli bir YouTube kanalının sokak röportajlarını denk geliyoruz ve izlemeye başlıyoruz. Bir Anne yanında çocuğu ile uzatılan mikrofona konuşmaya başlıyor. Anne bir iki kelime etmek üzereyken enerji dolu çocuğu el işaretiyle mikrofonu kendisine çekmek istiyor. Sunucu gayriihtiyari mikrofonu çocuğa tutup " haydi sen de konuş bakalım diyor"

-Sizce ekonomi nasıl umudunuz var mı?

-Abi ekonomi çok kötü şu an Amerika'da olsam, çok iyi olurdu, onu söylemek istiyorum. Altınla euro çok yükseldi İnşallah düşer.

-Kaç yaşındasın sen?

-Yedi

-Yedi yaşında çocuk nerden biliyor bunları?

Annesi: Ben her gün konuşuyorum onunla, süt üç liraydı, dört lira oldu, dört buçuk lira oldu diye.

Çocuk yine enerjisiyle anlatmaya devam ediyor.

-Amerika'nın düzeldiğini her zaman görürüz de,

Bizimkini bilmiyorum. Mesela şurada bir zincir almaya çalışıyorum, doğal şey değil ama minnacık şey 25 lira.!

Sunucu dahil izleyenler ve biz dahil bundan sonra izleyecek olanlar da yedi yaşında ki bu çocuğu şaşkınlık ve üzüntü içinde izleyecektir. Yedi yaşında ki çocuğun ülkemiz adına karamsarlığı ve geleceği adına umudunun Amerika olması bütün siyasileri iktidar ve muhalefetin tamamını utandırmalıdır.

Siyasileri gözünüz aydın diyerek tebrik etmeliyiz!

Karamsarlık yaşını yediye indirme başarısı göz ardı edilecek bir durum değildir. Ülkenin geleceğinin teminatı olan çocuklar, gençler hatta orta yaş grubu dahi yurt dışında gitmenin hayali içerisine girmiş ve Televizyon ekranlarında her gün hamasi nutuklar atılarak milleti kutuplaştırma şiddetle devam ediyor.

Genç birini düşünelim, evlenme çağına gelmiş yuva kuracak, bir ev alsa, orta halli bir araba düğün ve eşya, bu gence gerekli olan para 1,5 milyon lira eski şekliyle 1,5 trilyon lira.

Bu çocuk bu parayı nerden bulacak? Babası karşılayamaz, kendi bulamaz, çalışsa 5-6 bin lira maaşla bir şey alamaz.

Bir daire 1 milyon lira.

Orta halli bir araba 200-300 bin.

Düğün salonu.

Eşyalar, ıvır, zıvırlar.

Bir de ülkemizde düğün yapanı yıkanacak kaz gibi görme huyu var zaten buda ayrı bir klinik vaka. Sonuç itibarı ile gençler ev alamıyorsa kiraya çıkacak maaşın yarışı ev kirasına gidecek diğer yarısı da faturalara. Yandı gülüm keten helvası. Ekonomi bozukluğu sebebiyle icra sayısı 30 milyon dosyayı buldu, boşanmalar arttı, cinnet geçirenler çoğaldı, intihar vakaları sıradan haber halini aldı.

Oğuzhan Acar-Aslıhan Acar

Biraz da güzel şeylerden bahsedelim Yıllar önce DP (DYP) de Yıldırım ilçe başkanlığı ve il başkan yardımcılığı yapan bir dönem önce de MHP den Büyükşehir belediye meclis üyeliği ve grup başkanlığı yapan değerli dostum Gürhan Acardan ve oğlu Oğuzhan Acar'dan bahsedeceğim.

Gürhan Acar'ın yıllar önce Demokrat parti de il başkanı olması için çaba göstermiştim, tabi gıyabında yapmıştım bu çalışmayı ve Gürhan Acar'ın da haberi yoktu, olayı garantilemeden kendisini haberdar etmek istememiştim, uğraşımız yetmeyince, ancak yıllar sonra bu konuyu kendisine itiraf etmiştim. İl başkanlığına her zaman yapıştırdığım Gürhan Acar iki üniversite mezunu başarılı bir iş adamıdır. Aralıklı olarak buluşur, ülke gündemini değerlendirir ve fikir alışverişinde bulunuruz.

Eğitime çok önem veren Gürhan Acar'ın oğluna verdiği destek ile başarılı bir kardeşimizi tanımış olalım.

Oğuzhan Acar. Arkadaşımız Gürhan Acar'ın oğlu,

Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve İktisat fakültesin de yani üç üniversite de okuyor.

Makina mühendisliğinden ikincilikle mezun oldu.

15 gün sonra Harvard üniversitesine dil eğitimi için gidecek

Seneye diğer iki fakülteden mezun olacak ve mastır için yine yurt dışında gidecek.

Böylesine eğitimli ve başarılı çocuklarımıza sahip çıkamıyor, ABD ve Avrupa ülkelerine kaptırıyoruz. Liyakatsiz olanlar ise liderlere sadakat gösterip makam ve mevkileri işgal edip, Millete ve Devlete zarar veriyor.

Ayette dediği gibi "işi ehline verin" bütün meselelerin özü ve çözümü budur. Oğuzhan Acar kardeşime başarılar diliyorum.

Ayrıca bir de kız kardeşi Aslıhan Acar var "Hamurumuz aynı, ve babamın sağlayacağı imkanlar ile en az ağabeyimin başarılarına ulaşacağım" diyerek iddiasını ortaya koyuyor. Aslıhan kızımıza da kalben başarılar diliyor, Devlete ve Millete faydalı bireyler olacaklarına kalben inanıyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.