Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündemden kısa kısa…

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2021 00:00

Türkiye genelinde ve Bursa özelinde her hafta olduğu gibi geçtiğimiz haftayı da yine dopdulu gelişmelerle kapattık. Bu gelişmelere bağlı olarak da gündemi ısıtan başlıklarla karşılaştık.

Şimdi bu konu başlıklarını siz değerli okuyucularımız için derlemeye çalışacağım.

Öncellikle yaşadığımız kentte bakarsak, göze çarpan en önemli başlık, yılbaşından sonra gerçekleşen ekmek zammı…

CHP SORDU, AKTAŞ CEVAP VERDİ

Türkiye’nin çeşitli illerinde yeni yıl ile birlikte zamlar yapıldı. Buna bağlı olarak…

Bursa’da da ekmek fiyatlarına zam geldi. Bursa’nın ekmek dağıtımında önemli bir paya sahip olan BESAŞ’da ekmek fiyatlarını güncellediğini Bursalılara duyurdu.

Bu zam olayını ele alan muhalefet partisi konuyu gündeme taşıdı.

Önce, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ‘Bursa’da ekmek ucuzlatılsın’ diye bir basın duyurusu ile konuyu gündeme taşıdı.

Karaca, “ İstanbul’da Halk Ekmek 1 TL, BESAŞ’ta 1.75 TL” diye yaptığı açıklamada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendi sosyal medya hesabında Karaca’nın iddialarına açıklama getirdi.

Başkan Aktaş yaptığı açıklamada; ‘Biraz gramaj farkı’ demişsin açıklayalım: 4 Ocak’a kadar 250 gr. halk ekmek İstanbul’da 1 TL’ye satılırken; 400 gr. BBB BESAŞ ekmek Bursa’da 1,5 TL’den satılıyordu.

Ayrıca; BESAŞ’ın 2020’de zarar etmediği yakında açıklanacak. Peki İBB Halk Ekmek’in ‘gramaj olarak bizden daha pahalı iken’ 2020’de kaç lira zarar ettiğini bir araştır istersen dedi ve ekledi.

Aktaş, “Araştırma sonucunda bakalım kime teşekkür edeceksin” diyerek noktaladı.

Biz de bekleyeceğiz ve göreceğiz sonucu….

YENİ BİNALARA YAĞMUR SUYU TOPLAMA SİSTEMİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kuraklık sorununa karşı, yeni yapılacak binaların çatılarında toplanan yağmur Yönetmelikle, kuraklık sorununun giderek artması da dikkate alınarak artık 2 bin metrekareden büyük parsellerde inşa edilecek tüm binaların çatılarında toplanan yağmur sularının, bahçe sulama veya arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla “yağmur suyu toplama sistemi” yapılması zorunluluğu getirildi. Yönetmelikle belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kurumlara, daha küçük parseller için de bu konuda zorunluluk getirebilmeleri yetkisi de verildi.

VATANDAŞ AŞI KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de halkın yüzde 44 aşı yaptırmayı düşünmüyor, yüzde 56 ise yaptıracağını belirtiyor.

Araştırma şirketleri StratejiCo ve ERA’nın ortaklığıyla 12 şehirde 18- 55 yaş arasındaki yaş gruplarıyla yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 48’i hükümetin salgına karşı aldığı önlemleri başarılı bulurken, aşıya erişim ve aşılama planlanması konusunda ise yeterli bulanların oranı yüzde 27.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı başarılı bulanların oranı geçen yılın mayıs ayında yüzde 89’ken bu oran geçen ay yüzde 66’ya geriledi.

YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

Birinci dönem ara tatili, 16 Kasım Pazartesi başladı ve 20 Kasım Cuma sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığınca, 2020-2021 eğitim öğretim döneminin ilk ara tatilinin ardından 23 Kasım'dan itibaren uzaktan eğitim başlatıldı.

Ancak; vaka sayılarının artması üzerine Bilim Kurulu’nun önerisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların yıl sonuna kadar yüz yüze eğitime ara verdiğin, eğitimin uzaktan devam edeceğini duyurdu.

12 Mart Koronavirüs Zirvesi kararlarıyla eğitime ara verilmesinin üzerinden neredeyse 1 yıl geçecek. Şuan çocuklar yarı yıl tatilinde…

Bakan Selçuk bunun üzerine bir açıklama yaparak, eğitime 15 Şubat’ta başlama arzusunda olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki günlerde durum nasıl seyir alacak hep birlikte göreceğiz.

BURSASPOR’DA KEYİFLER YERİNDE

Geçtiğimiz sene büyük sorunlar yaşayan Bursaspor Kulübü, bu sene gençlerle harika bir oyun sergileyerek özlenen tabloyu yeniden Bursa’ya yaşatıyor.

En son oynanan maça baktığımızda; TFF 1. Lig’in 18. haftasında Adana Demirspor, Bursaspor’u konuk etti. Müsabaka yeşil-beyazlı ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Ligin ikinci yarısında üç puanla başlayan Bursaspor zirveye doğru emin adımlarla ilerliyor. Tüm Bursalıların takdirini toplayan gençlerin performansı ülkenin spor gündeminde de yer alıyor.

Bursaspor mali sıkıntı çeken bir takım…

Bunun için de!

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’da yine geçtiğimiz haftada Bursaspor’da önemli bir işe imza attılar. Kulüpteki mali sıkıntıları ele alan iki başkan 1 milyon 100 bin liralık kaynağın Vakıfköy altyapısından yetişen futbolcuların ve teknik heyetin alacakları için kullanılacağı öğrenildi.

Mustafa Er yönetimindeki Bursaspor’un daha önemli işlere imza atmasını ümit eder, zirve yolunda başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.