Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSK Başkanı Yener'den adaylık ücreti açıklaması

YSK Başkanı Yener, bağımsız vekil adayı olmak isteyenler ile 100 bin imza ile vatandaşlar tarafından aday gösterilecek olanların ödemesi gereken ücretleri açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
YSK Başkanı Yener'den adaylık ücreti açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, kurulun bugünkü toplantısında alınan kararları duyurdu. Yener, bağımsız vekil adayı olmak isteyenler ile 100 bin imza ile vatandaşlar tarafından aday gösterilecek olanların ödemesi gereken ücretleri açıkladı.

2023 seçimleri... YSK Başkanı Ahmet Yener, 100 bin imza ile aday olacak olanlar ile bağımsız milletvekili adayı olacak olanların ödemesi gereken ücretlerin belirlendiğini duyurdu.

Bugünkü kurul toplantısının ardından açıklama yapan Yener, "Bağımsız vekil adayı olmak isteyenlerin ödeyeceği ücret 55 bin 598 TL olarak tespit edildi, seçmenler tarafından aday gösterilenlerin ödeyeceği ücret ise 555 bin 980 TL olduğu belirlenmiştir. Bunlar kanunların belirlediği esaslar çerçevesinde belirlenmiştir" dedi.

Yener, şöyle devam etti:

"Ayrıca kurulumuz 2022 yılında getirilen düzenlemede öngörülen görme engelli vatandaşlarımızın oy kullanmasını kolaylaştıran yasal düzenlemenin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin ilke ve esasların tespitine başlamıştır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.