Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 150 girişimciye sertifika verildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) arasında imzalanan protokol çerçevesinde 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' alan...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 150 girişimciye sertifika verildi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) arasında imzalanan protokol çerçevesinde 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' alan 150 kursiyer sertifikalarını aldı. Başarıyla eğitim programlarını tamamlayan girişimci adayları, gerekli koşulları sağlamaları takdirde, KOSGEB’in 30 bin TL’lik hibesinden faydalanabilecek.

MÜSİAD ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' sertifika töreni özel bir otelde, Eski Ticaret ve Sanayi Bakanı Ali Çoşkun, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Sermin Balık, RTÜK Üyesi Hasan Tahsin Fendoğlu, Servet Kabaklı, Prof. Dr. Ferit Yusupov, MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, KOSGEB Elazığ Hizmet Müdürü Ömer Erdoğan ve kurum müdürleri, Genç MÜSİAD üyelerini ve kursiyerlerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Başarılı 150 kursiyerin girişimcilik sertifikası almaya hak kazandığı 70 saatlik eğitim programının sertifika töreninde değerlendirmede bulunan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, başarılı olan genç girişimcileri tebrik etti. Gök, "2023'e 10 kala ülkenin kendisine çizdiği bu yolda bize 150 değil yüzlerce yeni genç girişimciler lazım. Bu yolda biz MÜSİAD olarak üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu eğitimler sonrasında KOSGEB'den hibe desteğiyle iş hayatına atılacak bu girişimci kardeşlerimiz, şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlamak adına çalışacaklar. Umarım ilk adımını bugün attıkları bu yolda hep başarılı olurlar." diye konuştu.

Gençlere, 'İş dünyası ile temasınızı koparmayın' öğüdünde bulunan Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Size bu eğitimlerde bir yol haritası verilmeye çalışıldı. Bu yol haritasının yanında, siz iş dünyasının tecrübelerinden de illa yararlanacaksınız. Bundan sonraki süreçlerde mutlaka iş dünyası ile yakın temas içerisinde olunuz. Bu sizin daha hızlı gelişmenize sebep olacaktır. Umarım bu arkadaşlarımızın tamamı kısa zamanda faaliyetlerine başlarlar ve yanlarında onlarca ve hatta yüzlerce kişileri çalıştırırlar." dedi.

KOSGEB Elazığ Hizmet Müdürü Ömer Erdoğan ise yaptığı konuşmasına, girişimciliğin herkese nasip olmayacağını söyledi. Erdoğan, açıklanan düşük işsizlik oranlarına rağmen işsizlik sorunun ülkenin en önemli sorunu olmaya devam ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından başarılı girişimciler, sertifikalarını katılımcılardan aldılar.

Tören Sonrasında MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, Eski Ticaret ve Sanayi Bakanı Ali Çoşkun'a ve Prof.Dr. Nevjat Yalçıntaş'a potre hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.