Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Esgin Devreye Girdi, Üretici Nefes Aldı

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Türk Şeker Genel Müdürü Mücahit Alkan ile görüştü. Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da rekolte yüksekliği sebebiyle fiyatları düşen domates üreticisine Türk Şeker nefes oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2020 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2020 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milletvekili Esgin Devreye Girdi, Üretici Nefes Aldı

Türkiye'nin salçalık domates ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da bu yıl rekolte yüksekliği ve sözleşmeli dışı ekim nedeniyle ürün fazlalığından fiyatları düşen domates üreticisinin sorununa AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin çare oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Türk Şeker Genel Müdürü Mücahit Alkan ile telefon trafiği yapan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Türk Şeker'in piyasayı regüle edecek salçalık domates alımını 50 kuruştan alacağını duyurdu.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen,AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Erdem İşcan, AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ve Gıda ve Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da domates üreticileriyle biraraya gelen Esgin, şunları söyledi:

KAYITSIZ, ŞARTSIZ ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

"Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerimiz, Türkiye'nin salçalık domates ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan tarımda stratejik öneme sahip bölgelerimizdir. Burada aynı zamanda ülkemizin en önemli salça fabrikaları bulunuyor. Bu yıl hem rekolte yüksekliği hem de sözleşmeli ekim alanları dışına ekilen domates sebebiyle fiyatların 30 kuruşa kadar düşmesi üreticimizde bir mağduriyet oluşturmuştu. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ve Türk Şeker Genel Müdürü Mücahit Alkan ile görüşerek piyasayı regüle edecek şekilde salçalık domates alımını 50 kuruştan gerçekleştiriyoruz. Kayıtsız ve şartsız her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanındayız. Üreticimizin mağduriyet yaşamasına ve fırsatçı yaklaşımlara asla müsade etmeyiz. Bölgemizdeki çiftçimiz ve fabrikalarımız ülkemize büyük değer üretiyorlar.

BAKAN BERAT ALBAYRAK SORUNU ÇÖZDÜ

Devletimiz, Türk Şeker vasıtasıyla alım gerçekleştirerek piyasada oluşan fiyat regülasyonu noktasında önemli bir adım attı ve bölgemizdeki çiftçimizin yaşadığı mağduriyet ve fiyat sorununu ortadan kaldırdı. Bu gelişme bölgemizdeki çiftçimizde büyük bir sevinç oluşturdu. Buradan başta Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ve Gıda, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile birlikte Türk Şeker Genel Müdürü Mücahit Alkan'a çiftçimiz ve üreticimiz adına teşekkür ediyorum.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.