Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lübnan Orman Heyeti Mersin'de

Lübnan Cumhuriyeti Orman Heyeti, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen eğitim programına katılmak üzere Türkiye’ye geldi. Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada; Lübnan Cumhuriyeti Çevre Bakanlığı’nın 'Lübnan...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lübnan Orman Heyeti Mersin'de
Lübnan Cumhuriyeti Orman Heyeti, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen eğitim programına katılmak üzere Türkiye’ye geldi.

Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada; Lübnan Cumhuriyeti Çevre Bakanlığı’nın 'Lübnan Orman Kaynaklarını Koruma ve İyileştirme' (SRLWR) Projesi kapsamında 8 kişilik orman heyeti, Orman Bölge Müdürlüğünce 22-26 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenen 'Sedir Kozalaklarının Toplanması ve Fidanlık Teknikleri' konulu eğitim seminerine katılmak üzere Mersin’e geldi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca’nın açılış konuşması yapmasıyla başlayan programda ilk gün; Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner tarafından Mersin’de bugüne kadar yapılan Sedir ve Rehabilitasyon Çalışmaları, Fidanlık Müdürü M. Can Yüksel tarafından Sedir Fidanı Üretim Teknikleri ve Mersin Fidanlıkları, OZM Şube Müdürü Yusuf Bayır tarafından da Sedir Zararları ve Mücadele Yöntemleri konulu sunumlar yapılarak değerlendirmeler yapıldı.

Eğitim programının 2. gününde Mersin Aslanköy Şefliği ve Erdemli Toros Şeflikleri sahalarında; sedir ormanlarının görülmesi, sedir kozalakları toplama, toplanan kozalakların karpellerine ayrılması için uygulanan soğuk-ıslak ön işlem ve sonrasında sedir tohumu elde edilmesi, arazi hazırlığı yapılmış sahalarda Karpelli Sedir Tohumu Ekimi işlemlerinin uygulanması, incelenmesi ve değerlendirilmesi yapıldı. Programın 3. günü ise Mersin Tarsus Fidanlıkları ve orman emvali işleyen Kastamonu Entegre Adana Fabrikası ziyaret edildi. Fidanlıklarda sedir ve ardıç üretimiyle ilgili tüm teknik detayların yerinde incelemesi yapıldı. 4. Gün programda Mersin ve Tarsus da odun dışı orman ürünleri işleyen fabrikalar gezileriyle devam edildi.

    Eğitim programında Lübnan Orman Heyeti'nin isteği üzerine, karpelli sedir tohumu ekimi ile ilgili rehabilitasyon ve sun’i gençleştirme çalışmalarının tüm safhaları, bizzat uygulama yapılarak yerinde görme ve değerlendirme imkanı oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.