Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kreşler ve özel bakım merkezlerine eğitim verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı özel bakım merkezleri ve kreşlere yönelik eğitim çalışması yapıldı.    Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı 7 özel bakım merkezi...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kreşler ve özel bakım merkezlerine eğitim verildi
Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı özel bakım merkezleri ve kreşlere yönelik eğitim çalışması yapıldı.

    Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı 7 özel bakım merkezi ve 39 özel kreşe yönelik eğitim çalışması düzenlendi. Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim çalışmasına İl Müdürü Murat Yıldırım'da katıldı. Açılış konuşmasında kreşlere önemli bir görev düştüğünü belirten İl Müdürü Yıldırım, "Günümüzde annenin ve babanın yerini kreşler alıyor. Bu vazife kreşler için çok kutsal ve değerlidir. Sizden isteğimiz bu şuurla hareket etmenizdir. Çocuk eğitimi artık bilimsel bir boyut kazandı. Bunun için çocuk yetiştirirken uzman desteği gerekiyor. Sizler bu işin uzmanları olmalı ve aileye bu noktada yardımcı olmalısınız." diye konuştu.

    Kreşlerin; devleti, aileyi, çevre ve sosyal hayatı, okulu ve yabancıyı temsil ettiğini ifade eden Yıldırım, "Çünkü çocuklarımız bu küçük yaşlarında ailelerinden ilk defa ayrılıyor ve her şeyi sizinle tanımaya başlıyorlar. Bu noktada çocuklar üzerindeki rolünüz çok önemli." dedi.

    İl Müdürü Yıldırım'ın dikkati çektiği diğer bir konu ise hizmet için eğitim oldu. Hizmet içi eğitime önem verilmesi gerektiğini ve çalışanların kendini yetiştirmesinin zaruri olduğunu ifade eden Yıldırım, eğitimlerin bizatihi kendisinin takip edeceğini söyledi.

    Kreşlerdeki çocukların ve özel bakım merkezlerindeki yaşlıların birer meta olarak görülmeyip, onlara şefkat ve merhametle bakıldığının yapılan incelemeler neticesinde görüldüğünü ifade eden Yıldırım, kreş v özel bakım merkezleri yöneticilerine teşekkür etmeyi unutmadı.
    
    İl Müdürü Murat Yıldırım'ın konuşmasının ardından İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, resmi yazışma kurallarını anlatan bir sunu gerçekleştirdi. Ardından Sosyal Çalışmacı Zuhal Öztürk, kreş mevzuatını; İl Müdür Yardımcısı Tekin Balcı ve Aile Danışma Merkezi Müdürü İsmet Öztürk ise değişen Özel Bakım Merkezleri yönetmeliği konusunu içeren bir sunu gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.