Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMSİAD: Kentsel dönüşüm yeniden imar için önemli

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümün kentin yeniden imarı için önemli olduğunu söyledi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Bursa İl Müdürü...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İMSİAD: Kentsel dönüşüm yeniden imar için önemli
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümün kentin yeniden imarı için önemli olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Bursa İl Müdürü Bayram Okumuş’u dernek merkezinde ağırlayan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümün Bursa için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümün iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Gökçadır, “Bursa’nın önünde bir Rotterdam bir Paris olmaması için bir engel yok. Şehrimizi kentsel açıdan daha iyi noktalara getirebilecek bir fırsatımız var.” diye konuştu.

Kentsel dönüşümün yalnızca bina dönüşümü olarak algılanmasının hata olacağı vurgusu yapan Gökçadır, “Her geçen gün nüfus yoğunluğu artan Bursa’nın ulaşımının aksamaması için dönüşüm sürecinde mutlaka yeni arterler planlanmalıdır. Eğer yeni yol güzergahları hayata geçirilmezse, gelecekte kentimizde çok daha yoğun trafik sıkıntıları yaşanabilecektir” şeklinde konuştu.

Bursa’da yerel yönetimlerin parçacıl planlar oluşturduklarının altını çizen Gökçadır, “Bursa’da kentsel dönüşüm bir bütün olarak ele alınmalıdır; ancak maalesef belediyeler kendi sınırları içinde ayrı ayrı plan yapıyor. Planların örtüşüp örtüşmediği hesaba katılmıyor.” dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müdahil olması gerektiğine dikkat çeken Gökçadır, “Devletin dönüşüm sürecinde işin içinde olması çalışmaların hızlanmasını sağlar. Eğer devlet dönüşüm çalışmalarının içinde olursa vatandaş da kentsel dönüşüm konusunu benimser ve geç kaldığımız bu çalışma büyük bir hızla tamamlanır.” diye konuştu.

Ziyarette konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Bursa İl Müdürü Bayram Okumuş da, “Kötü sonuçlarla karşılaşmamak için dönüşüm sürecinin hızla tamamlanması gerekiyor. Bu sebeple de yasa süreci hızlandırmak için hayata geçirildi.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kontrol eden bir görevde bulunduğunu, yerel yönetimlerin dönüşüm sürecinde etkili olduğunu söyleyen Okumuş, şöyle konuştu: “Yasa aynı zamanda müteahhitleri de muhatap kabul ediyor. 15 bin metrekareden büyük alanlarda müteahhitler de çalışma yapabiliyor. Bu noktada belediyeler devreden çıkıyor ve direkt Bakanlığımız sürecin içinde yer alıyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.