Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedefimiz BUÜ bütçesini 1 Milyar TL'ye çıkarmak

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u makamında ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç, "eğitim ve öğretim ilk önceliklerimizdendir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2021 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hedefimiz BUÜ bütçesini 1 Milyar TL'ye çıkarmak

AK Parti Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’u makamında ziyaret ederek üniversitede yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı. Ziyarette Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Bursa Uludağ Üniversitesi'nin büyümesi ve gelişmesi için AK Parti hükümetleri olarak bugüne her türlü desteğin verildiğini vurgulayan Milletvekili Atilla Ödünç; “Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u ziyaret ederek inşaatı devam eden projelerimiz ile 2021 yılı bütçesini değerlendirdik. Üniversitemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi adına 2022 yılı bütçesinin en az 1 Milyar TL'ye çıkarılması için çalışacağız. Bu minvalde konuyu başta Sayın Bakanlarımız ve YÖK Başkanımız olmak üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ında gündemine taşıyacağız” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE, BURSA’MIZA DEĞER KATIYOR

Bursa Uludağ Üniversitesi ’nin Üniversite-Sanayi işbirliği noktasında yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini aktaran Milletvekili Atilla Ödünç, TÜBİTAK’ın başlattığı 2244 Sanayi Doktora Programı çerçevesinde proje asistanlığı alanında güçlenmesi ve kent sanayisi ile daha yakın ilişkiler kurabilmesinin önünü açacak girişimlerde bulunduklarının altını çizdi. 2244 Sanayi Doktora Programı çalışmalarında daha geniş alanda başarı üretilmesi ve TÜBİTAK projelerinde öncü üniversitelerden olabilmesi için YÖK Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini aktaran Ödünç; “Bu konuda gerekli adımların atılması için girişimlerde bulunmaya gayret edeceğiz. Ayrıca Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde hizmet verecek olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin temelinin en kısa sürede atılması için de çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2021 yılında temelin atılması için gereken adımları atacağız. Rektörümüz başta olmak üzere akademik ve idari kadrolarımıza Bursa’mıza kazandırdıkları değerler için teşekkür ediyorum. Güçlü Türkiye için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

KENTİN ORTAK HAFIZASI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Milletvekili Atilla Ödünç’e ziyaretinden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaya ve proje üretmeye devam ettiğinin altını çizdi. Yürütülen projelerin ve elde edilen bilgi birikiminin toplum faydasına kullanılması yönünde gayret gösterdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversite olarak her koşulda ülkemizin ve milletimizin menfaatini ön planda tutuyoruz. Görevde bulunduğumuz son iki yıl içerisinde toplum, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları ile yakın ilişkilerde bulunmaya özen gösterdik. Şehrimizin ve milletimizin sorunlarına her zaman duyarlı olduk. Akademik çalışmalarımızı ve bilimsel birikimimizi de bu doğrultuda kullanmak için gayret ediyoruz. Bundan sonraki dönemde de aynı düşünce ile kentimizin ortak hafızası olmaya devam edeceğiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.