Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gesi bağları ve sokakları Arnavut kaldırımı olacak

Türkülere konu olan Gesi bağlarının ve sokaklarının yolları Arnavut taşı döşenerek yöresel mimarisi korunacak. Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, türkülere konu olmuş bağları ile ünlü olan Gesi Bölgesinde...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gesi bağları ve sokakları Arnavut kaldırımı olacak
Türkülere konu olan Gesi bağlarının ve sokaklarının yolları Arnavut taşı döşenerek yöresel mimarisi korunacak.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, türkülere konu olmuş bağları ile ünlü olan Gesi Bölgesinde yer alan patika yollara Arnavut taşı döşenerek yöresel mimari yapının korunacağını ayrıca yine aslına uygun ve yöresel taşlarla yapılacak olan Köy Fırını inşa edileceğini söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Gesi’nin sadece Melikgazi veya Kayseri için değil Anadolu için önemli bir yerleşim yeri olduğunu çünkü bu yörenin mimarisi ve doğal alanları ile doğal sit alanı olduğunu belirtti. Büyükkılıç, Gesi bölgesinde yer alan tüm yolların asfaltlandığını ancak bazı bölgelerde yer alan patika yoları ise Arnavut taşı döşeneceğini kaydetti.

Belediye olarak yöresel yapı tarzına, mimariye ve bitki örtüsüne büyük önem verdiklerini bu neden ile inşa hizmetlerinde yöreye özgün malzemeler kullanıldığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şu bilgileri verdi; “Melikgazi İlçesi Kayseri’nin % 50’sine hizmet verdiği gibi Kayseri’nin tarihi ve doğal güzelliklerinde bağrında taşımaktadır. Türkülere konu olan Gesi bağları buna iyi bir örnektir. Gesi Bölgesine önemsiyor ve değer veriyoruz. Bu bölgenin çehresini değiştirdiğimiz gibi yöre halkının soyla yaşamına da renk katmak istiyoruz. Gesi Bölgesi doğal sit alanı ve bağları ile yöresel bitki koruması altına alınmaktadır. Bu bölgede yollara da yörenin yasına, mimarisini ve doğal çevresine uyumlu Arnavut taşlı yollar oluşturuyoruz. Özelikle patika yolların tamamı bu taşlarla döşenecektir. Belediye olarak bir ilk’i gerçekleştireceğiz ve Gesi’ye aslına ve bölgenin yapısına uygun Köy Fırını İnşa edeceğiz. Dolayısı ile Gesi Bölgesine ayrı bir misyon ve vizyon katmış olacağız.”

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ihalenin gerçekleştirildiğini ve çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.