Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eflanili çiftçilere ekipman desteği

Karabük’ün Eflani ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere ekipman dağıtıldı. Eflani Belediyesi açık hava düğün salonunda yapılan törenin açılış konuşmasını Başkan İbrahim Ertuğrul yaptı....

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eflanili çiftçilere ekipman desteği
Karabük’ün Eflani ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere ekipman dağıtıldı.

Eflani Belediyesi açık hava düğün salonunda yapılan törenin açılış konuşmasını Başkan İbrahim Ertuğrul yaptı. Ertuğrul, "Tarım desteklemelerinde Karabük ilimizin en fazla destek verilen ilçesiyiz. İlimizin en geniş arazileri Eflani ilçesinde ancak arzu ettiğimiz verimi alınabiliyor mu sorusunu sormamız gerekli. Eskiden Eflani ilçesinin geçim kaynağı nedir diye sorulduğunda tarım ve hayvancılık denirdi. Ne yazık ki belki Karabük'e ve Batı Karadeniz'e yetecek kadar üretim gerçekleştirmemiz gereken ilçemizde bu gün tablo çok farklı. Üzülerek ifade ediyorum; ne yazık ki köyde oturan çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız marketlerden ünlü markaların süt ürünlerini alıp tüketiyor. Maalesef köylümüz çiftlik yumurtası tüketiyor. Bunu bireysel veya toplumsal olarak sorgulamamız gerekli. Gerçekten bu konu üzerinde düşünülmesi gerekli. Hükümetimiz, Tarım Bakanlığımız tarıma destek veriyor ama geldiğimiz noktada ortada.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı da "Eflani ilçesinde talep eden ve şartları uyan bütün çiftçilerimize istedikleri tüm ekipmanları teslim edilmiştir. Bu destekler yüzde 50 hibe şeklinde olmuştur. 2014 yılında Karabük ili genelinde 180 adet makine ekipmanından 47 adedi Eflani ilçesinde dağıtıldı. Hayvancılıkta da 15 bin küsurle Eflani ilçemiz lokomotif rolünde. Eflani’ye has olarak yetiştirilen hindicilik te ise maalesef üretiminde çok düşüş olmuştur. Hububat dağıtımında da Eflani ilçesi 60 tonla başı çekmektedir." şeklinde konuştu.

Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise "Eflani dendiği zaman ilk akla gelen tarım ve özellikle hayvancılık gelmekte. Arazinin tarıma ve hayvancılığa en uygun olduğu ilçelerimizin başında Eflâni geliyor. Bu gönüllülüğü biraz daha teşvik etmek için Tarım Bakanlığımız tarımda kullanılan alet ve ekipmanlara yüzde 50'ye varan destek veriyor. Ülke bazında olduğu gibi ilimiz bazında da bu destekten yaralanmak isteyen çok vatandaşımız var ve tarıma doğru hızlı bir yöneliş var. Bu bizi fevkalade mutlu ediyor. Makinalı sürüme elverişli olan arazilerimizin tamamına yakınının ekilmekte olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum. Eflani'deki hindi yetiştiriciliğinin gerilediğini duymak beni üzdü. Sizler teknolojiyi çok iyi kullanıyorsunuz ve internetten hindi satıyorsunuz. İnşallah Tarım İl Müdürlüğümüzün desteği ile bu hindi üretimi de tekrar hızlı bir şekilde ivme kazanır. Karabük’ün sulanabilir arazisi bakımından en çok arazi Eflani'de. Karabük'te tek göletlerin yapıldığı ilçe Eflani. Üç tane göletilimiz var. 8 bin dönüm alanın sulanabilmesi için bu göletler yapılmış. Sanırım şu an bin dönüm arazi sulanmıyor." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.