Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında gazeteciler Nazlı Çelik, Seda Öğretir, Ahmed Arpat, ve Burhanettin Duran'ın sorularını cevapladı.

Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık. Bakanlıklarımız ile yaptık. Açıklamak bana kaldı. Müjdeyi vermiş olayım. 7.500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış olayım.

Devletlerde devamlılık esastır. Devletin yönetimine talip olan bir siyasetçi 'gelmeyin' demez. Bu ahlaki değildir. Bu daha gelmeden gideceğini gösterir. Size yurt dışından gelecek olan sermaye bu nasıl bir anlayıştır der ve kapından içeri girmez. Biz AKINCI'ları yaptık İHA'ları SiHA'ları yaptık. Arifiye'de biz Katar'da ortak adımlar atıyoruz. Bu ortak adımları bu tesisleri sattılar diye yalan yanlış şekilde anlattılar. Katar 10 bin konteynerı deprem bölgelerine gönderdi. Bizim böyle ilişkilerimiz olmasa Katar bu tür destekleri verir mi? Hiçbir şeyi araştırmadan öğrenmeden yalan yanlış yaklaşımlarla milleti aldatmaya çalışıyorlar. Bizim küresel sermayeye her zaman ihtiyacımız var.

"KABİNEDEKİ 17 İSİM MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK"

Arkadaşlarımın hemen hemen her birisini şu anda belli illere adaylar olarak görevlendirdik. Yardımcım Fuat Oktay Ankara'dan aday olacak. Fuat Bey Ankara'dan bir bölgeye onu da aday yapıyoruz. Bu adaylıkları belirlerken, Fuat Bey örneğin nereli? Yozgatlı. Ankara'da Yozgat nüfusu nerede yoğun? Diyelim ki ikinci bölgede. Fuat Bey'i de orada görevlendiriyoruz. Fuat Bey siyasete bizimle teknokrat, bürokrat girdi, şimdi siyasi formayı da giyerek koşturacak. Kabindeki 17 isim milletvekili adayı olacak. 17 kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceğiz, onları büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik. Büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun yerlerdir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.