Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amasya’nın bitkisel ve hayvansal üretim potansiyeli hesaplanıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) çalışmaları Amasya’da da tüm hızıyla devam ediyor. Uygulanan proje ile tarımsal üretimin her aşaması kayıt altına alınarak, sağlıklı...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amasya’nın bitkisel ve hayvansal üretim potansiyeli hesaplanıyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) çalışmaları Amasya’da da tüm hızıyla devam ediyor.

Uygulanan proje ile tarımsal üretimin her aşaması kayıt altına alınarak, sağlıklı istatistiki veriler doğrultusunda üretim planı yapılması amaçlanıyor.
Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin, görevli personelleri tarafından sahada yaptıkları tespitleri tamamen elektronik ortama aktardıklarını belirterek, ilin tarımsal varlıklarını eksiksiz olarak dijital ortamda kayıt altına almayı hedeflediklerini söyledi. TÜKAS projesinin veteriner ve mühendislerden oluşan 90 personel tarafından yürütüldüğünü kaydeden Gültekin, "Bakanlığımızın politika ve stratejileri doğrultusunda ilimizin tarımsal üretimi, teknolojinin imkanları da kullanılarak kayıt altına alınmaktadır. Bu kapsamda yalnız bitkisel üretim potansiyeli değil, hayvancılık ve alet ekipman sayısı da tespit ediliyor." dedi.

Tarımsal üretimde doğru yatırım ve stratejilerin belirlenmesi için, sağlıklı istatistiki bilgilere dayanan etkin bir planlamanın şart olduğunu vurgulayan Gültekin, "Yapılan bu çalışmalarla önümüzdeki dönemde sağlıklı istatistiki verilere dayalı, verimli ve kaliteli üretimi temel alan, ülkesel tarım politikaları geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Çalışmalarımız 1 Ekim 2014 tarihine kadar sürecektir." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.