Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündem: Erken seçim

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 00:02

Dün gazetemiz Bursa Haber’de Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ı ağırladık.

Keyifli ve samimi sohbetin yanı sıra masamızın asıl konusu 24 Haziran tarihinde yapılacak olan erken seçimdi.

Başkan Salman da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erken seçime nasıl karar verildi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim programları neler?

MHP ile ittifak seçimden sonra devam edecek mi? İttifakın yararları neler?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde kaç olur?

Dünya basınında ‘Türkiye’nin yeri.

İşte Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın değerlendirmelerinden öne çıkanlar…

‘SEÇİME HAZIRIZ’

“Ak Parti olarak seçime yarın olacak gibi hazırız” cümlesiyle başladı konuşmalarına Başkan Salman. Zamanında yapılan seçimleri önemsediklerini vurgulayan Salman, “Şimdiye kadar erken seçimi çok fazla tercih etmedik. Fakat 16 Nisan referandumu ile birlikte yeni bir sürece girdik. Anayasa değişikliği ile bazı kurallar uygulamaya geçti. Muhalefet partilerin de erken seçim söylemleri vardı. Son olarak da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos’u göstererek erken seçim çağrısı olunca, biz de değerlendirdik. Bizim liderimiz belli o yüzden de o kadar beklemeye gerek olmadığını düşünerek 24 Haziran’da olmasına karar verdik” dedi. Ramazan Bayramı’ndan 1 hafta sonra tekrar bayram havası yaşanacağını da sözlerine ekledi.

‘İTTİFAK BOZULACAK’

Ak Parti ile MHP’nin yapmış olduğu ‘Cumhur İttifakı’na karşı CHP, İYİ Parti, SP ve DP milletvekilliği seçimleri için kendi arasında anlaştığını duyurdu. Partiler seçime ittifak halinde girecek.

Bu konu üzerinde değerlendirmede bulunan Başkan Salman seçimlerle birlikte ittifakın da biteceğini söyledi. İttifakın muhalefet partilere baraj konusunda yararlı olabileceği yorumunda bulundu.

‘YÜZDE 60 OY’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerde tahmini yüzde kaç oy alacağına ilişkin soruya Salman, “Biz Cumhurbaşkanımızın önemli bir lider olduğunu biliyoruz. Milletimizin de yanımızda olacağını umuyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 60 civarında oy ile seçileceğine inanıyorum” diye cevap verdi. Ayrıca Salman, “Ak Parti seçimleri meclisteki çoğunlukla kendi başına alacak, ittifakla değil” diye ekledi. Erdoğan’ın seçim programına ilişkin soruya ise seçim programının ramazandan sonraki süreçte yoğunlaşacağını söyledi.

DÜNYA BASININDA TÜRKİYE

“Dünya 5’ten büyük diyorsa bir lider, o 5 ülke rahat durmamaya başladı” diyen ve Türkiye üzerinde dış güçlerin uygulamaya çalıştığı operasyonlar olduğunu belirten Salman, “ 15 Temmuz’da Türkiye’de doğal bir mutabakat oluştu.15 Temmuz gecesinin başarısından sonra Fırat Kalkanı operasyonu var ve başarılı süreç devam ediyor. Dünya basının da her gün Türkiye’den, Recep Tayyip Erdoğan’dan bahsediliyorsa Türkiye doğru yolda demektir” dedi.

***

Gündeme ilişkin sorularımızı cevaplayan Başkan Ayhan Salman’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.