Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK: Suriye sınırında yasa dışı yollardan giriş-çıkış yapan 724 kişi yakalandı

Suriye sınırında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından gün içerisinde yasa dışı yollardan Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan 705 şahıs, Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışan 19 şahıs olmak üzere toplam...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye sınırında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından gün içerisinde yasa dışı yollardan Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan 705 şahıs, Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışan 19 şahıs olmak üzere toplam 724 şahsın yakalandığı açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri günlük faaliyetler çerçevesinde yazılı açıklama yaptı. Yunanistan sınırında 95 şahsın Türkiye’den Yunanistan’a çıkmaya çalışırken yakalandığı belirtildi. Suriye sınırında da toplamda 724 şahsın yasa dışı yollardan giriş yaparken yakalandığı bildirildi. Ayrıca hudut hattında 2 bin 167 karton sigara ve 850 adet konserve ele geçirildiği ifade edildi.

Ayrıca 11 Ağustos’ta, Iğdır İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen pusu/dinleme faaliyeti esnasında, jandarma unsurları ile bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan silahlı çatışmada bir teröristin ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada, “Müteakiben saat 16.05 sularında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 10 araç durdurularak Iğdır-Doğubayazıt karayolu kesilmiş ve bir TIR yakılmıştır. Olay üzerine, bölgeye sevk edilen jandarma unsurlarını gören bölücü terör örgütü mensubu teröristler bir aracı gasp ederek olay yerinden kaçmıştır.” denildi.

Aynı gün Hakkâri merkez ilçe Doğanlı köyü bölgesinde de Hakkâri-Çukurca karayolunu kesmeye çalışan bir grup bölücü terör örgütü mensubu teröriste güvenlik güçleri tarafından müdahale edildiği kaydedilerek, “Olayla eş zamanlı olarak, Hakkâri-Çukurca karayolunda tespit edilen bir el yapımı patlayıcı, saat 11.40 sıralarında yerinde imha edilmiştir. Meydana gelen patlamanın etkisiyle Hakkâri-Çukurca yolu ulaşıma kapanmıştır. Tespit edilen el yapımı patlayıcının imhası esnasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından, unsurlarımıza uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuş, silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.