Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi İstiklal Yolu'nun tabelaları kurşunlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenen tarihi İstiklal Yolu'nda bulunan yön levhaları bazı kişi veya kişiler tarafından kurşunlandı. Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolda inceleme yapan İstiklal...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi İstiklal Yolu'nun tabelaları kurşunlandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenen tarihi İstiklal Yolu'nda bulunan yön levhaları bazı kişi veya kişiler tarafından kurşunlandı. Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolda inceleme yapan İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Çam, levhaların kontrolü bakım ve onarımı için incelemelerde bulundu. Yapılan incelemede ahşap levhaların rüzgar, kar, yağmur, sıcak gibi mevsim iklimlerinden etkilenmeden durduğu görülürken, bazı kişi ya da kişiler tarafından kurşunlandığı görüldü.

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Çam, “İki Çam köyüne 3,5 kilometre mesafede olan yön levhasının, hedef tahtası olarak av tüfeği ile kurşunlandığı hayret ve üzüntüyle görülmüştür. Bir el domuz kurşunu ile direğe ve bir el de saçma ile levhaya ateş edilmiştir. Milli Mücadele yıllarında atalarımızın (çoğunluğu kadın) 3 yıl dört mevsim 344 kilometre yolda yürüyerek lojistik malzeme taşıdığı bir yolun işaretlenmesi için yapılmış levhaya, ateş edilmesi açıklanır gibi değil. Bu levhaya o yıllarda ancak bir Yunan askeri ateş edebilirdi. Bu gün kendi insanımız üstelikte bu yol güzergahında ikamet eden torunlardan birinin/birkaçı ateş etmiş. ‘İstiklal Yolu’ yazısından ve sırtında çocuğu ile kağnı sürerek cephane taşıyan kadın resminden hiç mi etkilenmediler. Elleri titremedi, vicdanları sızlamadı mı? Bu insanlar bu kadar mı milli duygulardan yoksundular? Nereden nereye geldik. Dün atalarımızın yaptığına bakın, bugün torunlarının yaptığına. Bu hainlerin vicdanları sızlamamış, elleri titrememiş ama Allah korumuş. 70 saçmanın bir tanesi bile resme ve istiklal Yolu yazısına isabet etmemiş. Ama saçmaların çıktığı arka yüz levhanın ömrünü bitirme noktasına getirmiş. Tam 1,5 yıl fırınlama, marangoz işleri, emprenye, oyma ve dağlama işlemleri, montaj işleri vb işlere emek verilerek yapılan levhalar, zevk için şuursuzca hedef tahtası yapılabilmiştir.” dedi.

Vatandaşların bu tür konulara karşı duyarlı olmasını isteyen Çam, “Vatandaşlarımızdan İstiklal Yolu levhalarına sahip çıkmalarını ve böyle hainlikler yapanları Jandarmaya ihbar etmelerini bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.