Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahliyelere ilk tepkiler

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklu bulunan eski Bakanların çocukları ve Reza Zarrab'a tahliye kararı çıkmasına sosyal medyada tepki yağdı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tahliyelere ilk tepkiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 17 Aralık soruşturmasında tutuklanan 5 kişinin daha tahliye edilmesi kararına ilişkin, "Daha önce tahliye edileceklerini söylemiştik. Şimdi yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışıyorlar" dedi.
      
Kılıçdaroğlu, partisinin mitingine katılmak için geldiği Çanakkale'de, havaalanında gazetecilerin sorusu üzerine, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesinin, iş adamı Reza Zarrab, eski bakan çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan, Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir'in tahliyelerine ilişkin kararını değerlendirdi.
      
Buna ilişkin öngörülerini daha önce beyan ettiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Daha önce tahliye edileceklerini söylemiştik. Şimdi yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ : YARGININ KARARIDIR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  "Yargının kararıdır. Tutuklama ve tahliye kararları mahkemelerin takdirinde olan bir konudur. Soruşturma devam ettiği için şu aşamada birşey söylemem uygun olmaz" dedi.

Sosyal medyada ise tepkiler şöyle dile getirildi:

Ertuğrul Günay
Dün, TBMM 'de yaptığım basın toplantısında yolsuzluk soruşturmalarının önünü kesmek için hukuk devletine darbe yapıldığını söylemiştim!
27Şubat, Hukuka Darbe olarak tarihe geçecek. Yolsuzluk fezlekeleri 70gün TBMM'ye gelmez, muhalefet bile konuyu unutursa olacağı da budur!
"Milyonlar çalan en yüksek mevkilerde Birkaç kuruş götüren zavallılar müebbette" demiş ya Ziya Paşa; demek tarih tekerrür ediyor..

UMUT ORAN
Hukuk bu 5 kişinin önüne yatırılmıştır. Bugünden sonra yürütmenin başı yargı önüne çıksa da sonuç değişmez.içi boş iddianameler aklayacaktır

SÜLEYMAN ÇELEBİ
Sıfırlandık...Bakan çocukları ve Rıza Zarrab tahliye edildi.Türkiye isyan ediyor: Baklava çalan çocuğun suçu neydi?

LÜTFÜ TÜRKKAN
26 Şubat'ta tahliyelerin olacağını yazmıştık. İki gün gecikti tahliyeler.

AYTUN ÇIRAY
Zarrab ve bakanların çocuklarının bırakılması suç ikrarıdır.

NAZLICAN ÖZKAN
Tahliye haberini aldım. Yarın benim yerime Silivri'ye gidip 6 yıldır suçunu soran ve cevap alamayan babamın yüzüne bakacak gönüllü arıyorum.

FAZIL SAY
2 bakan oğlu ve Reza Zerrab tahliye edilmiş.Milyarlar filan.
Retweet'den 10 ay hapis cezası yemiş birine bunu anlatmanız kolay değilse de...

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.