Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye'deki dram 'Kaçış' ile beyaz perdeye geliyor

Suriye'de yaşanan iç savaş ve yerlerinden yurtlarından olan yüz binlerce insanın durumunu anlatan 'Kaçış' filmi İstanbul'da çekilmeye başlandı. Beyoğlu'ndaki çekimler için Taksim Meydanı'nda buluşan ekip üyeleri arasında savaşın...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2013 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2013 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye'deki dram 'Kaçış' ile beyaz perdeye geliyor
Suriye'de yaşanan iç savaş ve yerlerinden yurtlarından olan yüz binlerce insanın durumunu anlatan 'Kaçış' filmi İstanbul'da çekilmeye başlandı. Beyoğlu'ndaki çekimler için Taksim Meydanı'nda buluşan ekip üyeleri arasında savaşın ortasında kalıp Türkiye'ye kaçmak zorunda kalan oyuncular da yer alıyor. Yönetmen Murat Uygar, filmin Suriye'deki dramı konu edindiğini söyledi.

Kaçış filmi, uzun süredir Suriye'de yaşanan insanlık dramını konu alıyor. İç savaş, imkansızlıklar, güvensiz yaşam koşulları altında bulunan insanların hayatta kalma mücadelesini mağdur bir ailenin gözünden anlatan film, 150 kişilik kadrosuyla bir dönemi sinema perdesine taşımayı amaçlıyor. Savaşa bizzat tanıklık eden insanların da filmde rol alması farklı bir anlam taşıyor.

Filmin, Suriyeli bir ailenin Türkiye'ye göçtükten sonra yaşadıklarını ve Suriye'deki savaş ortamını anlattığını belirten Yönetmen Murat Uygar, yaşanan dramı film aracılığıyla sinema perdesine aktarmayı amaçladıklarını söyledi. Uygar, bu sayede orada yaşananların da sinema seyircisine ulaşmasının sağlanacağını kaydetti.

Oyunculardan Canan Ahirzaman da Suriye'de iyi koşullarda yaşam süren bir ailenin savaştan sonra Türkiye'ye kaçmak zorunda kalan bir ailenin üyesini canlandırdığını belirterek, filmin başarılı olmasını umut ettiklerini ifade etti.

Beyoğlu'nun ara sokaklarında çekilen bazı sahneler de oyuncuların performansı göz doldurdu. Kovalamaca sahnelerinde polislerin kovaladığı kadının vurulma sahnesi göz doldurdu. Çekimleri İstanbul'un farklı ilçelerinde devam eden Kaçış'ın 2014 yılı Şubat ayında vizyona girmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.