Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma faciasına Türkiye genelinde protesto

Türkiye'nin birçok şehrinde binlerce kişi, hayatını kaybeden işçileri anmak ve kazayı protesto etmek için yürüyüş yaptı. Polis, göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2014 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2014 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Soma faciasına Türkiye genelinde protesto

Ankara

 

Kızılay Güvenpark'ta toplanan ve "İşte cinayet", "Kaza değil iş cinayeti", "İş kazası değil, işçi cinayeti" yazılı dövizler taşıyan grup, hükümet aleyhine sloganlar atarak Olgunlar Caddesi'ndeki Madenci Anıtı'na yürüdü.

 

Daha sonra göstericilerin bir bölümü Meclis yönüne doğru yürüyüşe geçti. Polisin grubun yürümesine izin vermemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada bazı göstericilerin polise havai fişek attığı görüldü. Polis de göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

 

Ara sokaklarda barikatlar oluşturup trafiği durduran protestocular, polise taş ve havai fişek atmayı sürdürdü. Polis de göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Müdahale sırasında eylemcilerin yanı sıra çevredeki çok sayıda kişi de gazdan etkilendi. 112 ekipleri, müdahaleden etkilenenleri hastanelere taşıdı.

 

Göstericilerin attığı havai fişeğin yüzüne isabet etmesi sonucu bir polisin yaralandığı öğrenildi. Gözaltına alınan 2 kişi ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

 

İstanbul

 

İstanbul'da Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen göstericilere, polisin uyarılarına taş, bilye ve şişelerle karşılık vermeleri üzerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca, ara sokaklarda devam etti. Polisin 39 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Bu arada, Kadıköy Kilise Meydanı ve Altıyol Boğa Heykeli önünde toplanan gruplar da Soma faciayı protesto etti.

 

İzmir

 

İzmir'de Basmane Meydanı'nda toplanan protestocu grup, Konak Meydanı girişine kadar yürüdü. Saat kulesinin olduğu meydana girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Uyarılara rağmen bekleyişini sürdüren ve polise yumurta, parke taşı gibi yabancı maddeler atan gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale edildi. Olaylar sırasında bir polis memuru ve bazı göstericiler hafif yaralandı.

 

Soma

 

Soma'da, Nazım Usluoğlu Caddesi'nde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan grup, camları kırıp, içeride bulunan koltuklara zarar verdi. Polisin uyarısına karşın dağılmamakta ısrar edip, eylemini sürdüren gruba müdahale edildi. Parti yöneticilerinin araçlarına ve binaya zarar veren 4 kişi gözaltına alındı.

 

Kocaeli

 

Kocaeli'de faciayı protesto için toplanan gruba polis müdahale etti. Grup, hükümet ve Adalet ve Kalkınma Partisi aleyhine slogan attı. Grup, uyarılara rağmen polise havai fişek ve taşla saldırınca eylemcilerin üzerine TOMA'yla tazyikli su sıkıldı. Çok sayıda eylemci gözaltına alınırken, diğer protestocular çevreye dağıldı. Atatürk Bulvarı'na giren bazı eylemciler, buradaki çöp konteynerlerini devirip, ateşe verdi.

 

Bursa

 

Bursa'da, faciayı protesto eden grup ile polis arasında arbede yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesi Setbaşı Mahfel önünde toplanan grup, sloganlar atarak Heykel Atatürk Anıtı'na yürüdü. Ardından Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı'na yürümek isteyen gruba, polis izin vermedi. Çıkan arbedede güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti, TOMA'lar da tazyikli su sıktı. Yaralanan bazı kişilerin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

 

Eskişehir

 

Eskişehir'deki protesto sırasında resmi ve özel bankalara zarar veren gruba polis müdahale etti. Barikatları ateşe veren grup, polise taş, şişe ve havai fişekle saldırdı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba, TOMA'dan tazyikli su sıkıldı.

 

Karabük

 

KESK Karabük Şubeler Platformu üyeleri ile üniversite öğrencileri, Soma faciasını protesto etti. İşçi Anıtı önünde toplanan grup, ölen işçiler için saygı duruşunda bulundu. KESK Karabük Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cevat Soylu, basın açıklamasında, bir avuç kömür için bir ömür veren maden işçilerini saygı ile andıklarını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.