Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SMA hastası Didem için son 25 gün...Haydi sen de nefes ol!

Bursa’da ikamet eden Figen ve İsa Demir çifti, SMA TİP 1 hastası 2 yaşındaki kızları Didem için yardım çağrısında bulundu. Didem’in iyileşmesi için yurt dışında tedavi olması gerektiğini belirten aile, kızlarının da artık daha rahat nefes almasını istedi ve ekledi. Son 25 günümüz kaldı dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2020 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2020 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SMA hastası Didem için son 25 gün...Haydi sen de nefes ol!

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde yaşayan Figen (39) ve İsa Demir (34) çifti, 2 yaşındaki kızları Didem için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. 3 aylıkken kızları Didem’de bir farklılık sezen aile, 11’inci ayda SMA Tip 1 hastası olduğunu öğrendi. Türkiye’deki ilaçlarla şu an kızlarının bir nebzede olsa rahat etmesini sağlayan aile, yurt dışında yapılacak gen tedavisiyle her çocuk gibi sağlıklı bir şekilde koşup oynayacağı günlerin hayaliyle yaşıyor. Yurt dışındaki tedavi için sosyal medya üzerinden de bir yardım kampanyası başlatan aile, yetkililerin kendi çocukları ve diğer çocukların seslerini duymalarını istedi.

Yaşadığı zorlu süreci anlatan anne Figen Demir, "Türkiye’de kullanmış olduğumuz ilaçlar, yeterli gelmiyor. Alması gereken bir gen tedavisi var. Bunun için bir kampanya başlattı. İnşallah bunu tamamlayıp Didem’in yurt dışında tedavi olmasını istiyoruz. Benim bildiğim kadarıyla Türkiye’de bin 300’ün üzerinde bu hastalığa yakalanan çocuk var. Ama gen tedavisini alabilecek 300 çocuk olduğu bilgisine sahibim. Tabi ki yanlış bilgilendirmek de istemiyorum. Gün içerisinde Didem’in bakımlarında zorlanıyoruz. Çünkü bakım esnasında solumun sıkıntısı çekiyor. Tıkanıp kaldığın da ise morarıyor. Bu Didem’in aniden kalbinin durması anlamına geliyor. Bu sorunları yaşadığı sürece Didem’in hiç zamanı yok. Gen tedavisiyle solunum ve kalp kasları normale dönebilecek. İlacın yüzde 95 iyileşme oranı olduğu söyleniyor" dedi.

Türkiye olarak korona virüs döneminde çok güzel çalışmalara imza atıldığını belirten Figen Demir, "Bir çok ülkeye yardımda bulunuldu. Ancak bizim çocuklarımızın da sıkıntılarının son bulması için ben anne olarak bütün evlatlarımızın adına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istiyoruz. Evlatlarımızın bu sesine ne olur artık kulak verin" diye konuştu.

  Figer Demir ile 7 yıldır evli olduğunu belirten baba İsa Demir ise, "Didem benim 2’inci çocuğum. Yaklaşık 2 yıldır bu hastalığı ile mücadele ediyoruz. Bu süreç içerisinde elimizden geldiği kadarıyla sağlık masraflarını karşılıyoruz. Yetiştiremediğimiz yerde ise aile ve çevremiz bizlere destek oldu. Ancak artık biz yurt dışındaki gen tedavisini olmak istiyoruz. Çünkü bugüne kadar bildiğimiz 12 çocuğumuz bu tedaviyi olmuş ve olumlu sonuçlar almış. Bizde Didem’in ve diğer yavrularımızın sağlığına kavuşmasını istiyoruz. yetkililerden bizim seslerini duymalarını istiyoruz. Bu çocuklar bizim yarınlarımız geleceğimiz" şeklinde konuştu.

SMA hastası Didem için sosyal medya kanallarında kampanya başlatıldı. Son 25 günü kalan Didem için TÜM Türkiye’de ve Bursa’da destek bekleniyor.

DESTEK İÇİN

TR51 0020 5000 0967 3042 4000 01

İSA DEMİR

KUVEYT TÜRK BANKASI

AÇIKLAMA: DİDEME NEFES OL!

İNSTAGRAM: didem_smatip1

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.