Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit cenazesine katılan şoförlere ceza verildiği iddiası

Sivas'ta şehit cenazesine katıldıkları için otobüs şoförlerinin cezalandırıldığı iddiasıyla ilgili konuşan Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman, 22 şoföre ceza verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Şehit cenazesine...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit cenazesine katılan şoförlere ceza verildiği iddiası
Sivas'ta şehit cenazesine katıldıkları için otobüs şoförlerinin cezalandırıldığı iddiasıyla ilgili konuşan Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman, 22 şoföre ceza verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Şehit cenazesine 7 aracın katıldığını kaydeden Yalman, yalan beyanda bulunduğu ve olayı çarpıttığı için sadece bir şoförün cezalandırıldığını açıkladı. Belediye Başkanı Sami Aydın da, “22 şoföre ceza vermiş değiliz. Bazı şoförler otobüsleri hattan çekmiş, vatandaşı mağdur etmiştir.” dedi.

Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Şoförler Odası Başkanı Şaban Yalman, otobüs şoförlerinin izinsiz olarak hattı terk ettiklerini vurguladı. Cenaze günü otobüs şoförlerinin kendisi arayarak ‘biz araçları servisten çekerek cenazeye katılacağız’ dediğini anlatan Yalman, “Ben de servis dışında olan araçların katılmasının daha uygun olacağını söyledim. Aksi halde mahallelerden ulaşmak isteyen vatandaşların mağdur olması demektir. Belediyede aynı cevabı verince şoförler kimseyi dinlemeden araçları servisten çekerek gitmiş. Belediye görevlileri de şoförler hakkında tutanak tutmuş, bu ceza anlamına gelmiyor.” diye konuştu.

Şoförlerin bir gün sonra kendisine gelerek hata yaptığını kabul ettiklerini aktaran Yalman, ceza almamaları için yardımcı olmasını istediklerini dile getirerek, şöyle devam etti: “Ancak aralarından bir şoför tutulan tutanağı sosyal medyadan paylaşarak, ‘şehit cenazesine gittiğim için cezalandırılıyorum’ şeklinde yorumlar yazmış. Belediye Ulaşım Koordinatörlüğü tarafından o şoför şehit cenazesine katıldığı için değil, tutulan tutanağı sosyal medyadan paylaşarak olayı çarpıttığı için süresiz bir şekilde cezalandırıldı.”

Şehit cenazesine 7 aracın katıldığını 22 şoföre ceza verilmesinin söz konusu olmadığını kaydeden Oda Başkanı Yalman, “Belediye tarafından 7 şoföre tutanak tutulmuş, hattı terk ettikleri için. Belediye Encümeni tutanaklarla ilgili olarak görüşecek uygun bulunursa ceza verecek yoksa verilmeyecek. Sadece bir şoför iş yerini terk etmesi ve yalan beyanda bulunması nedeniyle cezalandırıldı, olayın şehit cenazesiyle ilgisi yoktur.” bilgisini verdi.

“VATANDAŞLARIN CENAZEYE KATILMALARI ENGELLENDİ”

Belediye Başkanı Sami Aydın da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “22 şoföre ceza vermiş değiliz. Bizim verdiğimiz görevlendirmenin dışına çıkarak bazı şoförler otobüsleri hattan çekmiş, vatandaşı mağdur etmiştir. Şehit cenazesine katıldığını iddia eden şoförlerin nerede olduğu da tam tespit edilememiştir. Kendileri şehit cenazesine katılmak istediğini iddia edenler otobüsleri hattan çekerek onlarca vatandaşın şehit cenazesine katılmasını engellemişlerdir.” dedi.

“O arkadaşımız şehit cenazesine katılmak istiyorsa, kendisinin yerine başka bir şoför bulur o bu görevi yerine getirir, kendisi de cenazeye katılırdı.” diyen Başkan Aydın, “Maalesef bu tür hassas dönemleri istismar eden kişiler ve kesimler oluyor. Bunlara prim vermemek lazım” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.