Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgür medya operasyonunu tabutla ve yırtık lastikle protesto ettiler

Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonuna tepkiler yurt genelinde devam ediyor. Bursa Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar, sloganlarla medya operasyununu protesto etti. Hazırlanan mizansenle, gençlerin omzunda kalabalığın arasına getirilen...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür medya operasyonunu tabutla ve yırtık lastikle protesto ettiler
Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonuna tepkiler yurt genelinde devam ediyor. Bursa Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar, sloganlarla medya operasyununu protesto etti. Hazırlanan mizansenle, gençlerin omzunda kalabalığın arasına getirilen tabuttan çıkan kişi, "Ben demokrasiyim, ben özgür medyayım, beni öldürdüler." dedi.

Protesto gösterisinde, Ermenek'teki faciada hayatını kaybeden Tezcan Gökçe’nin 75 yaşındaki babası Recep Gökçe’nin cenaze töreninde kamuoyuna yansıyan yırtık kara lastikler de unutulmadı.

Akşam saatlerinde Bursa Adliyesi önüne toplanan kalabalık saatlerce özgür medyaya yönelik düzenlenen operasyonu protesto etti. Aktivitelerle renklenen demokrasi nöbetinde konuşan eğitim gönüllüsü Sadık Yirgin, "Biz anarşist yetiştirmedik hiçbir zaman. Bizim kardeşlerimiz elinde silah yok, bomba yok, molotof yok, sadece Kur’an ve cevşen var. Yarın mahşer gününe hazırlanıyoruz. Adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Ömer adaleti gibi adalet istiyorum." dedi.

"ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK"

Ayhan Kandıralı ise şunları kaydetti: "Üstad Bediüzzaman diyor ki ‘Siz hakiki İslamiyeti gösterdiğiniz zaman Avrupa ve diğer ülkeler İslamiyet'e girecek’ diyor. Siz burada hakiki İslamiyet'i temsil ediyorsunuz. Sizin bu haliniz diğerlerini korkutuyor. Siz, dimdik duran kardeşlerim. Biz ölünceye kadar bu işin arkasındayız. Ölmek var dönmek yok." Kandıralı'nın konuşmasının arkasından kalabalık, 'Ölmek var, dönmek yok' şeklinde sloganlar attı.

"17-25 susturulamaz" şeklinde sloganların da atıldığı demokrasi nöbetinde, "Recep Amca burada hırsızlar nerede?" yazılı pankartı taşıyan temsili köylü de yırtık lastikleriyle adliye önüne geldi. Üzerinde ‘Demokrasi Öldürüldü’ yazılı gerçek tabutun içinden çıkan kefene sarılı genç ise şunları söyledi: "Korkmayın, ben de sizdenim, ben özgür basınım, özgür düşünceyim, hür iradeyim. Hukuku katlettiler, özgür düşünceye kelepçe vurdular, yetmedi tabuta koydular. Hiç şüpheniz olmasın, tabuta da koysalar mezara da koysalar ‘aman kalkar’ diye taşlar da koysalar yine dirileceğim." Tabutun etrafına saçılan dolar bannknotlarını da demokrasi nöbeti tutan gençler temizledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.